Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Даниеле...метални бутала...
    По-сериозно, моля.
    Хората хем искат да поддържат стар и надежден Голф 2, но всъщност очакват комфорт, обем и динамика на Голф 7.
    Ми сори-може да си е Голф, ама всичко се плаща...
    Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
    0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
      ... с метални бутала ....
      Чудех се защо дрътия ми Лендкруизер не се чупи, а то бил с дървени бутала.
      Пълно е с ..... , които не четат какво пише Киро. А той случайно знае нещо за автомобилите
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

с метални бутала
        Това ще е някаква иновация в двигателостроенето.
        Досега все бяха от пластмаса, пресован картон, а един зевзек от село разправяше как си направил бутало от люпина(липа по нашенски), и така успял да се прибере.

Адаша ме изпреварил, и мисли по същия начин
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Чудех се защо дрътия ми Лендкруизер не се чупи, а то бил с дървени бутала.
          Пълно е с ..... , които не четат какво пише Киро. А той случайно знае нещо за автомобилите
          Адаш, новите явно са пластмаса, или карбон, или нещо от 3D принтер.
          Или са дървени, дет викаш...
          Затова изкарват повече, явно.
          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Абе хора, на колко километра трябва да се чупи по тая теория един автомобил? На 100 хиляди, на 150 хиляди? Всички последни коли съм ги купувал нови и съм ги карал до към то 200 хиляди без никакви проблеми. С изключение на последния Пасат който сега го търкаля сина и е на 280 хиляди. Ами не се чупи за сега. Явно не са го програмирал както трябва?
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Вземете да си подновите инфото малко .
              Не пиша за дизелаци на рено и тем подобни.
              Някой да ми обесни за новите дизелаци на трите марки .
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Не се познаваме, но досега те имах за умен и мислещ човек.
                Сега започвам да развалям мнението си. Вярването в теории на конспирацията е признак за ъъъ, не искам да продължавам.

Или дай пример, но конкретен, с доказателства, какво точно е направено да се счупи нарочно.

Моето мнение е, че всичко е изпилено до крайност, за да може себестойността да падне колкото може повече. И когато са прекалили с "изтъняването" на материала и цената-става проблем. Който проблем се повтаря във всяка бройка произведена продукция. И след като хората се сблъскат с един и същ проблем при много коли-започват да си мислят, че това е нарочно.
                Сещаш ли се, ако информация, че има заложено предварително счупване излезе като неоспорима-какъв вой ще се надигне, и колко ще се сринат продажбите на тази марка?
                Ти си свободен да вярваш в квото си искаш. Ако малко се поинтересуваш ще си смениш мнението, мисля. Дал съм и видео, ся дали ще го гледаш си е твоя работа.
                А иначе - ходи се съди с гиганти с милиардни печалби..Цял институт ще ти направят да докажат - не бе, тва е за да покрие евро 3.14, как можахте да се усъмните в нашата безмерна честност. Дизелгейт
                Да ви кажа- ще ми се темата да е по скоро техническа, не ми се прелива от пусто в празно....Чакам ся някой да ми каже - мост няма, няма и да има нищо, че по него се търкалят камиони
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Аз инфо "за големите" нямам.
                  Че не ме и интересуват.
                  Виж, ако ползват "неметални" бутала, наистина ще съм поизостанал от модерното двигателостроене.
                  Ама метални бутала има още от двигателите с външно горене...
                  0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                    Олекотен? За дизел ? И силни турбини ?
                    Чакам ....5.4.3.2.1.0 ... взрив !
                    Ииии шест цилиндра три литра и четири турбини сигурно е фантастика и то сток.

Коментар

Ех какви каруци имаше едно време. Поколения ги използваха, поколения. По 50-100-150 години. Само консумативите, /конете де/ сменяваха!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Нека не забравяме, че автомбилите, както и повечето стоки, се правят за печалба. Иначе няма да се правят.
                        Това е вярно пак само донякъде. В автомобилната промишленост имаме "too big to fail" синдром, имаме социални напъни и имаме смазващи конкуренцията регулации. Една крайно неразвита технология, каквато са електрическите автомобили, почва да става конкурентноспособна само защото регулаторите не са напипали почва под краката си.

Имаме и значим процент произведени автомобили, които просто не се продават и си седят. И в Европа, и в САЩ. Принос за това имат крилатите идеи за усреднен лимит на емисиите по производители, но също и картелния натиск и други такива светли явления.

По едно време (преди 3-4г) във френско почна едно разследване защо се е увеличило средното време между продажба и регистрация на колата - и то на една определена марка, а не изобщо, и не с ден или два. Оказа се, че едно половин милион голфари са отчетени като продадени, за да се усвоят едни премии, а реално по половин-една година висят по складове и стоянки из Францията. Ама нямало ги парите, ... кой ти гледа парите. Схемата била разкрита не защото ги няма парите за половин милион коли, а защото някой нещо си човъркал по базите данни. И е пълно с такива схеми в този бизнес.

Печалба, зер. Соц от най-гадния вид, дето му ядохме спанака и сега ни изненадва изотзад.

Коментар

Ииии шест цилиндра три литра и четири турбини сигурно е фантастика и то сток.
                          Следващият ще е с пет. Гарет и Богр/Уорнър и те хляб ядът завалиите...
                          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                          Суперскан България www.decbg.com
                          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
                            Аз инфо "за големите" нямам.
                            Че не ме и интересуват.
                            Виж, ако ползват "неметални" бутала, наистина ще съм поизостанал от модерното двигателостроене.
                            Ама метални бутала има още от двигателите с външно горене...
                            Ако ти кажа ковани бутала по добре ли ще ти стане

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                              . Дал съм и видео, ся дали ще го гледаш си е твоя работа.
                              Този брадатия съм го гледал доста преди това, и отначало му се вързвах. Обяснява доста приятно и разбрано, и хваща вяра.
                              Ама то и Бойко говори много интересно и завладяващо.

На брадатия не му вярвам, дай какво ТИ си видял в колите които ремонтираш.
                              Но да е 100% сигурно, че това е предварително програмирано за да се счупи, а не е просто прекалено изнасилена икономия на ресурс.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Даниеле.
                                Агрегата, за който говориш сигурно е много производителен.
                                Натискаш, и.....втора космичсека.
                                Поне така изглежда.
                                Някой спомена, как тройка дизел ще е олекотен, с четирите му турбини (как яко звучи), чугуненият блок, глава(и), интеркулер, бутало-мотовилковата група вероятно не е алуминиева и други.
                                Та тоз толуп със сигурност не е от леките.
                                И не съм казал, че е лош.
                                Но можеш много предимства да изтъкнеш, ама баш лек....
                                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X