Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторен триен до 200 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторен триен до 200 лв

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
    За първи път чувам да има верига за широколистна д-на и верига за иглолистна. То даже за напречно и надлъжно рязане веригите са относително еднакви, виж че има различни ъгли на заточване според това какво и как ще режеш съм по- съгласен.
    Затъпила се е веригата щото е боклук (дори и с бранд на орегон пак може да е боклук, щото и те вече идват от китай, и това го твърдя от личен опит)
    Щом искаш китайка - взимай от голям магазин и с възможно най - дълга гаранция. Разлика от райдер до Sthil, Shtill и тем подобните китайчета има основно в надписа и цвета на пластмасата. Хубавото е, че са преписвали от марковите, та като счупиш капака със спирачката примерно си взимаш такава за щил и я слагаш.
    Само че каквото и да вземеш първо изхвърли шината и веригата и си вземи истински (даже ако може да не са произведени в китай). И попритягай де що видиш болтче преди всяко палене, щото наистина се саморазглобяват.
    Вериги има за различна дървесина и за различна работа .Аз за да кастря маслините имам на малката машина една верига за кастрене на средната за рязане и на голямата машина е верига за сухи дървета .
    Не че не може и с една но се захабяват по-бързо,аз като ме домързи правя всичко с малката мащина 30 см шина обаче съм през час с пилата
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      А я кажете какви са тия масла?
      Коментираме за синтетични масла с бърза разтворимост и пълно бездимно изгаряне използвани при високооборотни двигатели.
      Преди десетина години ползвах еднолитрови разфасовки на Castrol с препоръчително съотношение 1:100 .

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
        Вериги има за различна дървесина и за различна работа .Аз за да кастря маслините имам на малката машина една верига за кастрене на средната за рязане и на голямата машина е верига за сухи дървета .
        Не че не може и с една но се захабяват по-бързо,аз като ме домързи правя всичко с малката мащина 30 см шина обаче съм през час с пилата
        Снимай ми ги, моля те, тези вериги, но ако може да се вижда означението на самата верига. Да, има вериги които са насочени към по-любителски потреби, има и такива които са насочени към профи употреба. Има такива за 1.1мм , 1.3 мм , 1.5мм , 1.6мм ширина на канала.
        Има различни профили на режещия зъб както и различни видове на ограничителя. И всичко това е в зависимост от натоварването, обема рязана дървесина, мощността на машината.
        Но верига за бор и верига за бук....
        Последно редактирано от mmtrance; 27-10-15, 18:54.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Аз до миналата година не знаех за различните вериги ,не че сега съм сшециалист де но откакто ми смениха веригите според това какво ще режа работат значително се подобри.Аз 95% режа маслини и стара маслина изсъхнала просто няма рязане .
          А това за бор и бук и освен че едното е мека дървесина а другото твърда друго не виждам
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
            ..... стара маслина изсъхнала просто няма рязане .
            Явно не си рязал изсъхнала ябълка ...
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Когато веригата е с прав зъб е за твърдо дърво,а когато е заоблен- за меко.

Коментар

Първоначално публикуван от kosa3612 Преглед на мнение
                Когато веригата е с прав зъб е за твърдо дърво,а когато е заоблен- за меко.
                Е това искам да видя в кой учебник по рязане на дървесина или спецификация на верига го пише.
                Без лоши чувства колега, 5 години учих в лесото преди това 5 години учих техникум по дървообработване, а после 1 година работих при официалния вносител на орегон за България и никъде нямаше верига за твърдо или за меко. Има различни ъгли и начини на заточване спрямо това какво и как ще режеш.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  Е това искам да видя в кой учебник по рязане на дървесина или спецификация на верига го пише.
                  Без лоши чувства колега, 5 години учих в лесото преди това 5 години учих техникум по дървообработване, а после 1 година работих при официалния вносител на орегон за България и никъде нямаше верига за твърдо или за меко. Има различни ъгли и начини на заточване спрямо това какво и как ще режеш.
                  Да за ъглите го има на джажата на Дремела-/три степени / с което заточвам веригите,на мащинката с диска пак така .Но гледам и има разлика в честотата на зъбите ,на голямятя машина всеко звено и зъб а на тази за кастрене са през 3-4 звена
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Няма вериги специално предназначени за различен материал.

Основно веригите се разделят на два типа:
                    - за надлъжно рязане на дървесина / при нас практически не се срещат на пазара, понеже няма и търсене на подобен тип верига/, основното при нея е 5% ъгъл на заточване.
                    - и вериги за напречно рязане на дървесина, които може да намерите в различни изпълнения и на нашият пазар.

стъпките са ясни, те са в зависимост от кубатурата и мощността на дърворезачката.

3/8 хоби -електрически резачки и всичко вариращо около 30кубически сантиметра моторно.
                    ,325 - основната стъпка на Хускнарни 3та и 5та серии, "ментетата" и штилове 26-27. При нас се използва масово от резачите, въпреки, че по производителност, не спада към професионален клас и се препоръчва използването й на дърворезачки до максимум 3.5 конски сили.
                    3/8 - Хускварна 562, Штил 362 и общо взето казано всички машини, над 50сс влизащи в долен профи клас
                    ,404 - стъпката практически не застъпена при нас, поради липсата на дървен материал изискващ дълги шини, и машини над 80сс.

Вериги с твърдосплавни пластини, отново не са застъпени при нас, те или се купуват повече от интерес, да се види и пробва какво е това или просто не се купуват. Високата цена и трудна поддръжка /заточване/ отказват лесно резачите. Основното й предназначение е рязане на замръзнали трупи / нещо което също така не се наблюдава в нашите географски ширини/.

И стигаме до двата основни профила на режещият зъб използван масово при нас при веригите със стъпки 325 и 3/8.

chiper - сърповидният профил на режещият зъб, патентован още 50те години миналият век

chisel - супер зъб, прав зъб, профи зъб, зъб с прав ъгъл - всеки го нарича, по свой начин.

двата типа, не са за различна по твърдост и вид дървесина, опит на резача или престиж. Нито и струват различно, въпреки, че 90% от търговците продават веригите със супер зъб с 10-20% по-скъпо, просто е търговски трик. Основната разлика на двата типа зъб е производителността им. Супер зъб, поради формата си, атакува дървото с по-малка площ, съответно има по-малко съпротивление и реже по-бързо. Има обаче и НО, този тип иска прецизно точене, този тип се изтъпява доста по-лесно и съответно не търпи мръсни, повалени трупи, рязане под корен, както и поради спецификата си дървесина съдържаща пясък, като примерно топола.

стандартният зъб е по-бавен, но прощава на резача грешката в заточването, позволява по-продължителна работа без точене както и работа в замърсена среда, както и по-малко изморява резача.

Супер зъб в момента е вид мода, позволяващ на масовият резач да се радва на висока производителност при нова верига, а на търговците да печелят малко повече. Тестове провеждани при равни условия и чиста дървесина, при часово рязане, показват предимство за супер зъб в първият половин час, изравняване към 45 минута и изоставане в края на теста.

Другият доста важен показател, на който малко резачи обръщат внимание е висотата на изхвъргачите. т.е разстоянието между върха на изхвъргача и режещият зъб, в зависимост от това разстояние, новите вериги са нископрофилни и високопрофилни. Тази информация, най-често дори няма да я видите нанесена на кутия, а тя определя в голяма степен бързината на среза.

В зависимост от вида на дървесината която ще се реже, определящо няма да е тип режещ зъб, а настройката на веригата с която ще се работи - ъгъл на заточване, височина на профила. Малък ъгъл и висок профил, в съчетание с маломощна резачка и твърда дървесина, може да откаже резача от рязането завинаги, а в същото време, тази верига качена на 70сс машина, в здрави ръце на опитен резач, ще прави чудеса.
                    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      А може ли ЩИЛ да е с китайски лагер?
                      п.п. може, преди мнооого години и тия от Щил не вярваха.
                      Аз поне не намирам нищо ненормално в това.

Колегата с веригите много добре го е обяснил. Мога да допълня, че в България почти не се внасят различни от масовите вериги и зъби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X