Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моторен триен до 200 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моторен триен до 200 лв

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ами имах подобен - дори за двата пъти се зори, изтъпява веригата бързо и повече ме дразни отколкото върши работа. Затова и гледам китайците - поне на хартия трябва да са добри.
    Ама явно мощен и не боклук май няма
    От София съм - при теб има ли какво да се разгледа (освен Щил и Хуск - те са ми относително ясни)?
    Само Husqvarna и McCulloch. За зора се зори ако напънеш малка домашна машина от 30+ кубика на някакви дебели трупи. Веригата се изтъпява различно, в зависимост от качествата и и дървата които се режат. На ментаците се изтъпяват още повече, защото масово са с менте шини и вериги на Oregon. Оригинална верига струва 18 - 24 лв в зависимост от дължината, оригинална шина струва 30 - 45 лв. Демек почти колкото цяла менте машина. На усещане и на параметри ментаците са яки, на рязане не толкова, поне ако си хващал някоя мощна маркова веднага се усещат разликите. Иначе е добре да имаш още една заточена верига под ръка, като усетиш че е тъпа сменяваш и продължаваш без да си губиш времето. Та тези домашните McCulloch са достатъчни за една/две печки или камини, с Husqvarna 550 XP ще е по-готино, но струва колкото 4 машини на McCulloch.

Коментар

Здрасти , след като заговорихте и за втора употреба има едно сайтче лихвари.сом в категория строителна техника има някаква макита за 259 лева.Ако проявяваш интерес виж го.Аз съм купувал дребни неща от там ,за сега не съм целил проблемни.
      Последно редактирано от ilko_o; 23-10-15, 08:36.
      Ford Bronco II 2.9 V6
      Уаз 469Б
      Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
      0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Изтъпила ти се е веригата на малката машина щото си рязал да речем широколистни с верига за смърч или обратно.
        За първи път чувам да има верига за широколистна д-на и верига за иглолистна. То даже за напречно и надлъжно рязане веригите са относително еднакви, виж че има различни ъгли на заточване според това какво и как ще режеш съм по- съгласен.
        Затъпила се е веригата щото е боклук (дори и с бранд на орегон пак може да е боклук, щото и те вече идват от китай, и това го твърдя от личен опит)
        Щом искаш китайка - взимай от голям магазин и с възможно най - дълга гаранция. Разлика от райдер до Sthil, Shtill и тем подобните китайчета има основно в надписа и цвета на пластмасата. Хубавото е, че са преписвали от марковите, та като счупиш капака със спирачката примерно си взимаш такава за щил и я слагаш.
        Само че каквото и да вземеш първо изхвърли шината и веригата и си вземи истински (даже ако може да не са произведени в китай). И попритягай де що видиш болтче преди всяко палене, щото наистина се саморазглобяват.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Всичките китайци са еднакви като концепция, разлики има в цилиндрово-буталната група / 43 и 45мм/, но 90% са на 45мм. На всички китайци - Райдъри на 45мм, Ейнхъли, РТРи, ВИКИта, 5200цц, ЛЕОНи, "руски" Алмази и УРАЛи, частите са им напълно еднакви. Има известни колебания в изработката но не са съществени. Евтиният китаец без гаранция за 75лева, върши и работи, като и РТР и Райдър за 150лв. Цената на последните, е по-висока, не толкова поради качеството, колкото поради гаранцията, която не знам, дали ви е известно не покрива стартери и цилиндро-буталната група. На китаец, няма част, освен шина/верига/водещо колело, която да стане от някоя "маркова" дърворезачка. И за парите си върши перфектна работа.

Китайски шини, от дебел материал, с 6 нита на звездочката струват умопомрачителни 9 лева, и за учудване работят. Читава верига още не съм видял на китаец, но работят и те,разтягат се, поради слабият материал, но работят. От друга страна к-т шина верига ОРЕГОН за тях е 50лева, които, спокойно ще прехвърлите на МАК или Хускварна, ако решите да минете на по-висок клас резачки.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Разлика от райдер до Sthil, Shtill и тем подобните китайчета има основно в надписа и цвета на пластмасата. Хубавото е, че са преписвали от марковите, та като счупиш капака със спирачката примерно си взимаш такава за щил и я слагаш.
            Това не е вярно, няма спирачка от маркова машина, която да стане на ментаците. Хубаво е да сте запознати като ги пишете тези неща, а не само да сте чули. Без лоши чувства. И вериги Oregon не се продават на пазара, по оторизираните магазини няма шанс да е менте, защото не биха се излагали.

Коментар

От dragozw преди 6--7 г.взех партнер 351 и до ден днешен си бачка,веднъж смених пружина на дръжката и мехчето за подкачване на бензина.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Пепи, преди време взех един китаец Viki с 50см шина и 2.2кс. Идеята беше еднократна употреба, (рязане на кирпичен зид) за да не унищожавам Щил 210 (боклук)
                За мое учудване китаецът работи доста време и има доста сила. Единственият кусур е кашкавалената шина. След замяната и с такава от хускварна, нещата са доста добре.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                  Това не е вярно, няма спирачка от маркова машина, която да стане на ментаците. Хубаво е да сте запознати като ги пишете тези неща, а не само да сте чули. Без лоши чувства. И вериги Oregon не се продават на пазара, по оторизираните магазини няма шанс да е менте, защото не биха се излагали.
                  Лично аз преди около 5г съм поставял капак със спирачка от щил на китаец. Не помня от кой щил беше за съжаление, може и да е било изключение че пасна, но е факт. По същото време работех във фирма представител на орегон за България и от личен опит казвам, че част от моделите вериги на орегон започнаха да ги правят в Китай със всички произтичащи от това негативи.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                    Драго, продават се ментета Орегон, и в кутийки досъщ като оригиналните, и в пликчета, и по вид наподобяват оригиналните, и син зъб са го докарали. Ако си запознат с веригите им, че е менте се вижда от пръв поглед, но масовият потребител, трудно ще ги различи.
                    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първото нещо в което бих се усъмнил е търговец на пазара и много ниска цена. Почти във всяко населено място има дистрибутори на Husqvarna, Stihl или нещо друго. Там със сигурност не продават боклучиви шини и вериги. Това, че правят нещо в Китай няма голямо значение ако го прави фирмата Oregon. Проблема са ментаците по пазарите, там работата наистина е на късмет. Иначе качеството на машините за 75 - 150 лв е отчайващо, стартери, карбуратори, бобини, свещи, развиващи се винтове от вибрациите, цъфтящи шини, меки вериги, кофти или никакво покритие на цилиндъра и т.н. За Husqvarna и Stihl има качествени алтернативни части, обикновено тайвански с поне 90% от оригиналното качество на 40 - 50% по-ниски цени. Казвам алтернативни части, защото имаме случай в който поръчваме оригинални свещи и ни ги фактурират на едро по 18 лв без ДДС, на колко да ги продавам без да ме бият? Същите свещи от каталога на Champion струват 5 лв. Та някои неща са си престъпно скъпи и ги разбирам хората.

Коментар

Хора ...14 години експлоатирах една Хуска и накрая / преди да я откраднат / видях че на карбуратора пише - маде ин Чина ...не ми е създавала проблеми през годините .
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

При ремонтите на моторни триони съм се сблъсквал с абсурдното ценообразуване на частите ( Пр.-лагерите за коляновия вал, произведени в Турция на цена 20-22 лв в магазин за Щил,а същия лагер с немско качество-4-6лв в специализиран магазин.,същата картинка е при семерините )
                          Скоро купувах масло за бензина и бях изненадан от "коригираните" с 200 % цени за ХР маслата.

Коментар

Старото XP беше минерално, общото с новото е само бутилката. Съгласен съм че е скъпо, купи си LS+ или HP, второто е разработвано за пазари с лоши горива и съм чел тестове и лабораторни анализи, че с нашето гориво се справя най-добре. Иначе за XP трион само синтетика.

Коментар

А я кажете какви са тия масла?

Коментар

А може ли ЩИЛ да е с китайски лагер?
                                п.п. може, преди мнооого години и тия от Щил не вярваха.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X