Задачата е проста,имаме неодимов магнит с размери на правоъгълна пластина 10х30х1 мм. Ще се променят ли магнитните му своиства ако разпробия магнита в двата края и сложа болтчета за закрепване.Така или инъче тези магнити ми спестиха едни 100 лв.Обаче хващат много здраво и съм ги залепил с каноконлит,който ме съмнява че няма да издържи,а и температурата може би понякога надхвърля 60-70 градуса и затова искам да ги закрепя надеждно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Неодимов магнит питане?
Свий
X
-
Неодимов магнит питане?
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/Тагове: Няма
-
От: Неодимов магнит питане?
Има лоша и добра новина. Лошата е, че ако разпробиеш магнитите, ще започнат да корозират на местата на които не са защитени. Корозията не е ръжда, а се изразява в разпадането на магнита с течение на времето. Буквално. Отделно, са доста твърди, съответно и крехки, и не са най-приятното нещо за пробиване.
Добрата новина е, че няма да ти се наложи да ги разпробиваш, тъй като максималната работна температура при масовите (евтините) неодимови магнити беше към 80 градуса.Има и такива за по-висока, но не са точно ширпотреба.
-
Лепиш с еластично лепило(силикон), ако трябва топлопроводимост- термоклей. Не пробивай.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Аз съм правил две неща в тази насока, но са естетически и/ли технически неиздържани:
- Ръбовете на магнита имаха малко скосяване и с рапидки успях да прихвана магнита за основата без главите на рапидките да надигат. Ако основата е бетон или мазилка - това ще е много трудно. С дебелина на магнита от 1мм също ще трудно.
- Осигурих с кука и въженце нещото, което се закачва. Така ако изпусне магнита или връзката с основата няма драма, но е доста неудобно, ако често се разкачва и закачва, защото първо трябва да се откачи въженцето.
И последно, виждал съм неодимови магнити с фабрична дупка и фрезенк, които биха ти били много удобни, но не знам къде се продават. По някои хардовете май имаше магнити с дупки, но не съм сигурен.
Доп:
Ето: 2,20 лв. без ДДС
Коментар
-
Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение...
И последно, виждал съм неодимови магнити с фабрична дупка и фрезенк, които биха ти били много удобни, но не знам къде се продават. По някои хардовете май имаше магнити с дупки, но не съм сигурен.
Както този, само че тук е разлепен от въпросната пластина.
itsso е абсолютно прав.
Горният все още върши същата работа но при разлепването му падна част от лъскавото покритие и корозята го е налегнала здраво.
Между другото не съм го лепил с нищо върху диска.
Верно че е ендуро повече от 100 не вдиха но където съм го лепнал вече 3 години не е мръднал.
Зависи от случая но много здраво се държи сам себе си!
Враг усраине
Коментар
-
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Ще използвам темата за да не отварям нова.
Като се нагрее над 80С си загубва магнитните свойства - така ли е?
Като изстине връща ли си ги?
Имахме един такъв казус - Трябваше да се прави заварка непосредствено до неодимов магнит.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнениеЩе използвам темата за да не отварям нова.
Като се нагрее над 80С си загубва магнитните свойства - така ли е?
Като изстине връща ли си ги?
Имахме един такъв казус - Трябваше да се прави заварка непосредствено до неодимов магнит.
Коментар
-
Мого е малка начлната информация за какво ще го ползваш, сили..... размери, ...., но си мисля и за магнити от тонколони, има най-различни размери. Аз на няколко места ползвам такива.
ОФБ ДБ X22SE
Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар