Обява

Свий
Няма добавени обяви.

леене на алуминй

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: леене на алуминй

И аз мисля същото.
    Ама пак трябва гравьор...
    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Защо гравьор? Взима готова пита, залива със смола, вибрира.Може и да армира. След като изсъхне я нагрява до 60-тина градуса. Восъка се стопява и изтича. Поне така аматьорски си го обяснявам аз. А ето тук човека си е решил проблема с направа на преса, за не повече от 30 лв. http://mehmetyuksel1.blogspot.com/20...apimi.html?m=1
      Последно редактирано от tiramisu; 13-11-14, 23:34.
      „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от VenPS Преглед на мнение
        Каква форма/геометрия трябва да има отливката...
        Ако не е сложна, калъпа може да бъде от ламарина с дебелина 3-5 мм но не трябва да е МАЗНА, ВЛАЖНА ИЛИ КОРОЗИРАЛА /ръзждясъла/- рискуваш най-малкото да се разхвърчи горещ алуминий в процеса на отливане!!!
        Повърхноста на отливката зависи от граповоста на повърхноста на ламарината... За по лесно отделяне от калъпа след отливане, може да се използва за предварително третиране: костно брашно, талк, бебешка пудра, ситно натрошен тебешир, графит, креда.
        След отливане във форма, алуминият винаги "всмуква" т.е след кристализация намаля обема си, това обикновено става от свободната страна на калъпа...
        Значи формата е правоъгълник, дебел някъде около 2сънтиметра.Искам да е глатка,защото едната повърхност е цялата в малки изпъкнали шестоъгълничета.И другя важен момент е че са две такива плочи.Те трябва откъм релефната страна да прилягат много точно,неможе да има никаква обработка.Там ще се отлива восъка.

Коментар

Първоначално публикуван от сложна личност Преглед на мнение
          колега и аз съм мислил за такава матрица
          аз съм лял в формовачна пръст но не мисля че ще е
          достатъчно финно
          мисля че в гипсов калъп ще е най добре
          имаш ли опит в отливането.
          Нямам опит,затова събирам информаця.Иначе не се съмнявам че може да бъде много слозно за направа.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Другия начин е стопилката да заеме кухината на формата много, ама много бързо. Има такива леярски машини, които осигуряват това много бързо запълване, на практика се получава удар, и течния материал запълва много бързо формата, за което кратко време не успава да кристализира по стените, и после да се получи слой върху слой.
            МНо това е за масово производство, с форми за много хиляди бройки.
            При колегата наистина ще е най-удачно формата да се нагрее предварително. Поне до 400-500 градуса, че да не се получи кристализация на пластове.
            За желание имам и доста,но знам че не е толкова простосто да се отле една отливка.Затова събирам информаця за отливане на алуминия.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
              Защо гравьор? Взима готова пита, залива със смола, вибрира.Може и да армира. След като изсъхне я нагрява до 60-тина градуса. Восъка се стопява и изтича. Поне така аматьорски си го обяснявам аз. А ето тук човека си е решил проблема с направа на преса, за не повече от 30 лв. http://mehmetyuksel1.blogspot.com/20...apimi.html?m=1
              Сега разгледах тоя линк който си ми предложил.Много е хитра като идея,това което е направил човека.Знам че релефа е от силикон,но неми мина през акъла че може корпуса на самата преса да бъде от шперплат.Това което сам визждал е алуминиев корпус и някакъвси каучуков силикон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X