Обява

Свий
Няма добавени обяви.

леене на алуминй

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• леене на алуминй

здравейте на сички,искам да попитам, дали някой знае и може да ми каже да направа отливка от алуминй.идеятамие да си направа една преса за восъчни основи за пчелни пити.искам съвет,от някой да ми каже,от какъв матерял даси направа калъпа за отливката.проблемът е че от едната страна трябва да излезне глатка,немозе да има допълнотелна обработка.ще бъда много благодарен за съвета.

От: леене на алуминй

С този правопис трудно ще получиш отговори, защото няма кой да ти разбере написаното.

За останалите колеги- превеждам на български:

Първоначално публикуван от pawka1213 Преглед на мнение
    Здравейте на всички.
    Искам да попитам: дали някой знае и може да ми каже -как да направя отливка от алуминий?
    И
    деята ми е да си направа една преса за восъчни основи за пчелни пити.
    Искам съвет от някой да ми каже- от какъв материал да си направа калъпа за отливката?
    Проблемът е, че от едната страна трябва да излезне гладка, не може да има допълнителна обработка. Ще бъда много благодарен за съвета.
    Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Дедо, признай си че не знаеш нищо за халуминйа .
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

колега и аз съм мислил за такава матрица
        аз съм лял в формовачна пръст но не мисля че ще е
        достатъчно финно
        мисля че в гипсов калъп ще е най добре
        имаш ли опит в отливането.

Коментар

Каква форма/геометрия трябва да има отливката...
          Ако не е сложна, калъпа може да бъде от ламарина с дебелина 3-5 мм но не трябва да е МАЗНА, ВЛАЖНА ИЛИ КОРОЗИРАЛА /ръзждясъла/- рискуваш най-малкото да се разхвърчи горещ алуминий в процеса на отливане!!!
          Повърхноста на отливката зависи от граповоста на повърхноста на ламарината... За по лесно отделяне от калъпа след отливане, може да се използва за предварително третиране: костно брашно, талк, бебешка пудра, ситно натрошен тебешир, графит, креда.
          След отливане във форма, алуминият винаги "всмуква" т.е след кристализация намаля обема си, това обикновено става от свободната страна на калъпа...

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Дедо, признай си че не знаеш нищо за халуминйа .
            За знаенето знам, че и у Плевен да'ге, съм глявал едни установки за глаТко леене на халуминови джаджи, че и сам съм си лял по едно време от кабел нещица.
            Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Предполагам, че колегата мисли да използва
              за модел фабрична восЪчна основа.

Коментар

Наборе, то ония неща, дето ги лееха в Плевен, даге, после взеха да ги леят някъде у френско, и после нещата потънаха в забвение..

А иначе, за леенето на халумина, и аз съм лял - в техникума една година лях..
                Във форми от леярска пръст, с отделител от графит..

Получаваше се, след някакъв натрупан опит.

За да не всмуква, се проектират и правят мъртви глави. Та всмука остава там. И по леяците, ама там не се разчита много..

После, в завода гледах как работят леярите - нямаше разлика с това, което съм учил, и което правех. Макар че се лееше чугун, ама то принципите са еднакви, технологията е различна.
                А гледах, щото това, дето беше отлято, идваше при мен в цеха за обработка..

Коментар

С'я накъде - в спама или " преди 29 " !?
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от VenPS Преглед на мнение
                    Каква форма/геометрия трябва да има отливката...
                    Ако не е сложна, калъпа може да бъде от ламарина с дебелина 3-5 мм но не трябва да е МАЗНА, ВЛАЖНА ИЛИ КОРОЗИРАЛА /ръзждясъла/- рискуваш най-малкото да се разхвърчи горещ алуминий в процеса на отливане!!!
                    Повърхноста на отливката зависи от граповоста на повърхноста на ламарината... За по лесно отделяне от калъпа след отливане, може да се използва за предварително третиране: костно брашно, талк, бебешка пудра, ситно натрошен тебешир, графит, креда.
                    След отливане във форма, алуминият винаги "всмуква" т.е след кристализация намаля обема си, това обикновено става от свободната страна на калъпа...
                    Металните форми (кокили) се подгряват предварително . Иначе дърпат много бързо температурата на стопилката и не се получава цялостна отливка .
                    Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Наборе, то ония неща, дето ги лееха в Плевен, даге, после взеха да ги леят някъде у френско, и после нещата потънаха в забвение..
                    Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

А иначе, за леенето на халумина, и аз съм лял - в техникума една година лях..
                    Във форми от леярска пръст, с отделител от графит..

Получаваше се, след някакъв натрупан опит.

За да не всмуква, се проектират и правят мъртви глави. Та всмука остава там. И по леяците, ама там не се разчита много..

После, в завода гледах как работят леярите - нямаше разлика с това, което съм учил, и което правех. Макар че се лееше чугун, ама то принципите са еднакви, технологията е различна.
                    А гледах, щото това, дето беше отлято, идваше при мен в цеха за обработка..
                    Чугун и стомана се леят в смес от кварцов пясък и водно стъкло . След формоването се обдухват с СО2 и се получава моментална реакция втвърдяване на сместа . После формата се обмазва с една графитена смес защото иначе кварца изгаря .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Другия начин е стопилката да заеме кухината на формата много, ама много бързо. Има такива леярски машини, които осигуряват това много бързо запълване, на практика се получава удар, и течния материал запълва много бързо формата, за което кратко време не успава да кристализира по стените, и после да се получи слой върху слой.
                      МНо това е за масово производство, с форми за много хиляди бройки.
                      При колегата наистина ще е най-удачно формата да се нагрее предварително. Поне до 400-500 градуса, че да не се получи кристализация на пластове.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Леем стомана.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2998.jpg
Прегледи:1
Размер:132.4 КБ
ID:5622454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3002.jpg
Прегледи:2
Размер:116.1 КБ
ID:5622456Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3000.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5622455 Леем алуминиева сплав . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3005.jpg
Размер:179.1 КБ
ID:5622449Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3006.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5622450Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3007.jpg
Размер:97.7 КБ
ID:5622451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3009.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5622452Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM3003.jpg
Размер:112.2 КБ
ID:5622448
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не може ли вместо от алуминий, да се направи от смола с втвърдител. До колкото знам восъка се разтопява на температура, ненарушаваща цялостта на втвърдената смола.
                          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Доколкото разбрах,човека иска леяковата форма да е от Алуминий!
                            5х1000х2000,не знам за по-малки-околко 20 лв за кг+пари за гравьор...
                            Не знам дали си заслужава.
                            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Аз разбрах че иска да си направи "калъпа" на пресата от алуминий. И си го представих да е от епоксидна смола. Възможно е да си говорим за едно и също.
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X