Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вакуум-помпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вакуум-помпа?

Търсят се по-скоро препоръки, щото съм леко бос по темата. Добре де, не е леко

Има необходимост от вакум-помпа, която да прави абсолютно налягане от порядъка на 10-20 милибара. Желателно е да изпомпва съд с обем около 500 литра за 5-6 минути, не е голям проблем ако е малко повече, но все пак в разумни граници. Въздухът в съда не е специално обработен, най-обикновен атмосферен въздух, със съответното съдържание на влага. И, естествено, крайно желателно е цената да не е колкото на нова джипка
    Проекта е на съвсем експериментален стадий и засега наливането на прекомерни суми е нежелателно.

Въпроса е : какъв тип помпа, от кой ценови диапазон и от кой производител/вносител. Гледам, че има и по 300 кинта, има и 7 бона, ама пусто, като не съм в час..

А, да и натоварването, ако има значение: помпата ще се пуска 3-5 пъти дневно, може би и по-рядко, съдът е херметизиран достатъчно, не се налага непрекъсната работа.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Вакум-помпа?

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Има необходимост от вакум-помпа, която да прави абсолютно налягане от порядъка на 10-20 милибара. Желателно е да изпомпва съд с обем около 500 литра за 5-6 минути, не е голям проблем ако е малко повече, но все пак в разумни граници...
    Аз тука нещо не разбрах.Нормалните автомобилни вакуум помпи "дърпат" с 0,7 бара.Имам си вакуумен манометър и си ги меря.Това "500 литра за 5-6 минути" на к'ви обороти ще е?Какво ще го върти?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От: Вакум-помпа?

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      Аз тука нещо не разбрах.Нормалните автомобилни вакуум помпи "дърпат" с 0,7 бара.Имам си вакуумен манометър и си ги меря.Това "500 литра за 5-6 минути" на к'ви обороти ще е?Какво ще го върти?
      Говоря за абсолютно налягане. -0.7 относително са 300 милибара абсолютно. На мен ми трябва порядък надолу - 30.

Коментар

От: Вакуум-помпа?

Ако правилно съм разбрал,искаш да откриеш нов закон в физиката
        За такива количества ти трябва дебит на не вакум
        Имам собственонаправена вакуум помпа,дърпа каквото се сетиш,стига да е течно,нагнетява също.Докъто я накарам да работи и върши работа я пренаправях една седмица.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Ако правилно съм разбрал,искаш да откриеш нов закон в физиката....
          Къде бъркам?

Коментар

Вакума при идеални условия не може да надвиши -1 бар
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Няма проблем. tef4o иска -0,97

Имаш ли някой климатикаджия да ти услужи за тест с неговата, за предпочитане 2 stage, помпа за да видиш дали те устройва времето? Вакуума ще ти е ок.
              Последно редактирано от bokomo; 09-11-14, 20:49.

Коментар

Ок,грешно съм разбрал,моята за 5 минути дърпа около 10 литра масло през Ф8 ,не съм мерил точно,горе долу.За 500 литра не ми се мисли

Коментар

... като не съм в час..

А, да и натоварването, ако има значение: помпата ще се пуска 3-5 пъти дневно, може би и по-рядко, съдът е херметизиран достатъчно, не се налага непрекъсната работа.
                  Уточни все пак тази помпа на всеки цикъл ли ще гони този вакуум за това време, или само първоначално. Ръчно ли ще се пуска, или ще има автоматика с някаква диференциална разлика, зададена с манометър и колко ще е тя. Ако дебита на разтоварване не е голям хладилна вакуумпомпа за скромни пари ще ти свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                    Няма проблем. tef4o иска -0,97....
                    Именно.

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                    Уточни все пак тази помпа на всеки цикъл ли ще гони този вакуум за това време, или само първоначално. Ръчно ли ще се пуска, или ще има автоматика с някаква диференциална разлика, зададена с манометър и колко ще е тя. Ако дебита на разтоварване не е голям хладилна вакуумпомпа за скромни пари ще ти свърши работа.
                    На всеки цикъл, до достигане на зададена стойност, после спира. Дали ще е с автоматично изключване или не - все още не е ясно, но така или иначе винаги ще има човек (грамотен) наоколо по време на работа.

Коментар

Явно в случая технологията ти е изчистена до край. Ама ако не си съвсем сигурен то по-добре сподели частта от процеса в който участва. Пък и съдовете на около не е лошо да споделиш какви са. Няма страшно някой да крадне кой знае какво от идеята.
                      Иначе има риск, неволно да те подведем, и да те вкараме в тъп сценарий.
                      За пример, самоделно направена каналочистачна машина, оплеска с л@йна новите плочки пред Н-ската община. И то пред очите на приемателна комисия.
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                        Явно в случая технологията ти е изчистена до край. Ама ако не си съвсем сигурен то по-добре сподели частта от процеса в който участва. Пък и съдовете на около не е лошо да споделиш какви са. Няма страшно някой да крадне кой знае какво от идеята.
                        Иначе има риск, неволно да те подведем, и да те вкараме в тъп сценарий.
                        За пример, самоделно направена каналочистачна машина, оплеска с л@йна новите плочки пред Н-ската община. И то пред очите на приемателна комисия.
                        Технологията тепърва ще се уточнява, за изчистване е още далече. Що се отнася до участието на вакума - това е, просто трябва да изкара наличния въздух от съда, после седиш и чакаш Самият съд е стоманен, изработен за целта, с нужните дъна и така нататък.

А относно "веселбата" с каналочистачката, както казват мириканците: "Shit happens" В случая е било малко по-буквално

Коментар

Хич няма да ти е лесно, 500 литра за 5 минути искат дебит, а достигане на 30мБ абсолютно нал., искат точно обратното.

Коментар

Туй ще да е някаква нова технология за директно екстрактване на алкохола от джибрите, без ректификация .
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Технологията тепърва ще се уточнява, за изчистване е още далече.
                              Професионалния подход повелява уточняването на технологията да изпреварва детайли като помпи и съдове.
                              Не че историята не познава и много други случаи де! Ма зора инък е по-малък и обикновено резултата е по..... реален.
                              И щом питаш само за насоки виж нещо такова:
                              http://www.sterlingsihi.com/cms/bg/h...p-lem-lel.html
                              Нуждите ти като дебит и вакуум не са кой знае колко страшни и ще се справиш и с ефтини нещица. Пък понякога балончетата изскачат и по-бързо от очакваното
                              Успех!
                              GPS системи https://www.easytracking.bg/
                              Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X