Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор по-тънък от оригиналния

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Радиатор по-тънък от оригиналния

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    "Максималните налягания в дизелов двигател" са доста обширно понятие . Това конкретно налягане Pz за къде се отнася ?
    Защо си мисля ,че задаваш въпроса, а знаеш отговора?

Има едно друго "малко камъче",- което трябва да се отчете-температурния режим (оптималния) и отварянето на термостатите- май там е "заровена"... !!!

Коментар

От: Радиатор по-тънък от оригиналния

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
      Защо си мисля ,че задаваш въпроса, а знаеш отговора?

Има едно друго "малко камъче",- което трябва да се отчете-температурния режим (оптималния) и отварянето на термостатите- май там е "заровена"... !!!
      Отговора го знам , но Ясен ме е изпреварил .

Иначе в настоящата задачка ( и от гледна точка на момента на отваряне на термостата) много по-интересен е периодът , в който двигателя се охлажда през големия кръг . Демек : при отворен термостат .

Охладителната система на болшинството съвременни автомобили е изчислена така че радиаторът "да се охлажда" принудително само в "авариен" случай. Защо така е друга тема. Е , в този случай не може да не се отчетат фактори като температура на околната среда , натоварване да двигателя ( било поради товар , било заради нанагорнище и т.н.) , скорост на движение , респ. скорост на въздушния поток , преминаващ през радиатора и т.н.

При тази ситуация дали топлинния капацитет на по-тънкия радиатор ще е достатъчен или не е малко БожА работа - и то въпреки неминуемо по-честото включване на перката. При все че Производителят на заводския вариант винаги се презапасява с изчисленията .
      Та както каза Ясен - може и така , може и иначе .
      Аз лично не бих рискувал с по-тънък , а като гледам - колегата също Щото все пак не става въпрос за Стокхолм , а за Валенсия/Пловдив
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-07-14, 12:20.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X