Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наклонен двигател - смазване?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наклонен двигател - смазване?!

Може на много хора да прозвучи идиотски, обаче днес един пич, който продава джетове и не съм купил от него ме убеждаваше че моя джет Кавасаки 250 коня, щял да думне скоро защото бил с двигател от мотоциклет и при 130 км/час като се вдигнел на 45 градуса, маслото отивало долу в картера...

Аз като си представя механиката на четирицилиндров двигател, когато отдава максималната си мощност, не виждам стичащи се струйки, а мъгла в картера...

Ама не съм голям спец в тая част...

До: Наклонен двигател - смазване?!

ако знаеш пистарите по колко километра ги карат на задна гума и нищо им няма.и с какви скорости и колко време та не мисля че ще имаш проблем с това.
    пък и не мисля че постоянно го караш на 45 градуса.

Коментар

Още не съм го карал, но ако беше проблем, изстребителите от втората световна щяха да падат като круши...

Коментар

Хвани го този разбирач ией такава му направи главата.
        По-голяма глупост не бях чувал.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Още не съм го карал, но ако беше проблем, изстребителите от втората световна щяха да падат като круши...
          хе те не са като колите.друго смазване имат.

Коментар

В какво му е другото примерно на Ме 109...

Коментар

не съм специалист по самолетни двигатели ама мисля че нямат картер. нали повечето са звездообразни.поне тия буталните.

Коментар

Звездообразните са с въздушно охлаждане, Месера си е редови с картерче и го охлажда водичка...

Коментар

За джетове говорихте отидохте на самолети от 2 СВ.

Ще му думне главата на тоя "майстор"

Всички мотоциклети почти нямат картер или поне така изразен като при автомобилните двигатели демек няма въздух над маслото и е толкова збит и уплътнен че кво ти пука при какъв наклон му даваш газ, масления колектор винаги дърпа масло чак не вярвм че го пиша това и някой майстор ги е ръсил тези простотии баси...............

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                    ако знаеш пистарите по колко километра ги карат на задна гума и нищо им няма.и с какви скорости и колко време та не мисля че ще имаш проблем с това.
                    пък и не мисля че постоянно го караш на 45 градуса.
                    има има... като е на задна, помпата определено не може да засмуче достатъчно масло. Затова на някой кросови мотори картерите са изработени така, че да не се оттича цялото масло. За пистовите мотори най-разпространеният метод е да се пълни повече масло, някой слагат допълнителни външни помпи...
                    Вальо, какъв двиг. са сложили в джета ?
                    може да си е проектиран така, че да си смуче масло във всички наклони.
                    LZ1RED

Коментар

Това е въпроса, дали дръпнатите, които създадоха световния мотоциклетизъм, са толкова изкуфели, а нашия търговец да е открил тази им слабост?!

Като вдигнах седалката, отдолу има четирицилиндрово прасе, по голямо от това в Лендкрузера...

Коментар

Виж му намери картинки на тоя двигател. Ако не е със сух картер не е добре.

Коментар

Може да е този

или подобен, хората са написали полусух картер, каквото и да означава това:
                          "Lubrication: Semi-dry sump system"

Коментар

Карам Кавазаки zx12r 1200 кубика 192 коня ( с RAM-AIR ) на задна гума си върви без никакви ядове с скорости от порядъка на 180-200 и на голяма дистанция и така цяло лято ! всмукателя на маслената помпа е "плаващ" и съответно и карането на предна гума не е проблем !
                            А камо ли двигател които е проектиран да се плацика по вълните
                            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

То верно, може би прличам на баламурник, ама да ми говори някой че в картера маслото при пълни обороти се стича, като олио върху шопска салата?!
                              Пък и дръпнатите биха открили такъв ефект отдавна...

/кубиците му са около 1500, не знам на какъв мотоциклетен двигател отговаря, че да ми каже човека че са взели директно двигател от мотор?/
                              Всъщност е като този на Паджеровод, но без супернатоварването...

250 те коня, вече се въртят около 160, то всъщност аз си имам коне и няколко загубени не ми пречат!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X