Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за слънчева батерия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акумулатор за слънчева батерия

Колеги, темата е от преди повече от половин година . Колегата penkoroussev сигурно отдавна си е решил проблема, но не е споделил с нас как точно .

Коментар

Нали затова я и бистрим.

Коментар

Здравейте, не съм си решил още проблема с акумулаторите зареждани от слъчева батерия. Оглеждам се за оригинални препоръчени от фирмата. Търся в магазини за кемпери и това е.
        Естествено ще пробвам и обикновенни автомобилни акумулатори , но не вярвам да станат. Чакам и вашите идеи.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Ама ЮПСа го зареждаш от мрежата ... Като стои вечно недозареден, киселинния акумулатор няма и никъв капацитет. И без пари да е - все тая, не работи.
          За панелите можеш да питаш в ЦЛСЕНЕЙ. Обаче цените са слабо вменяеми, срока на изплащане - 20 - 30 години(((
          Ако акумулаторът на установката не стига до пълен заряд поне веднъж на седмица-две, значи нещо не е оразмерено читаво. Иначе, на съвременните оловни сулфатацията е смайващо бавна. Почти всички домашни соларни системи са с оловни.

Коментар

дори живота им да се съкращава 2-3 пъти, какво значение има, щом са 4-5 пъти по-евтини?
            на мен ми трябва тягов акумулатор 12V 50-70Ач, ама предвид цените им, май ще се пробвам и аз с един Монбат...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ми, 160 Ач, слънчеви батерии и 42-ят паралел на Балканите ... Трудно е да оразмериш нещо ...

Коментар

От: Акумулатор за слънчева батерия

Аз взех 1 Монбат преди 4 години за UPS-а. От 1 г. не го бях поглеждал. Вчера му долях вода и тествах (изключих UPS-а от мрежата). Компютъра работи 5 часа, докато напежението падна до 11,7V! Води се стационарен, модела му е MP90

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X