Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за слънчева батерия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за слънчева батерия

Налага ми се май да сменям акумулаторите на слънчевата батерия. 2х 80 Ah. На вид са като тези за автомобил - 12В, обаче нещо им било по-различно.
    Въпросът ми е: Мога ли да взема МОНБАТ и да си реша проблема или пак Варта -цифромания трябва да търся?

Поздрави

До: Акумулатор за слънчева батерия

Тези акумулатори имат друга форма на кривата разряд - заряд. Предполагам че в някаква степен могат да бъдат заместени от обикновен стартерен акумулатор но няма да е същото. Такива акумулатори можете да си купите от Конрад електроникс...
    VPetrov.photography

Коментар

Тези акумулатори се наричат тягови а автомобилните стартови двата вида нямат нищо общо као структора на клетката вътре в тях. Монбат произвеждат тягови батерии питай за серията Монолит имат 6 волта 240Аh

Коментар

Купи всички друго, не не и монбат. Това са акумолаторите с най ниско качество.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Благодаря за предложенията.
          Ходих до Конрад -налични няма. По каталог 90 Ah е около 500 евро .
          Не става.

Ще търся още...

Коментар

Първоначално публикуван от penkoroussev Преглед на мнение
            Благодаря за предложенията.
            Ходих до Конрад -налични няма. По каталог 90 Ah е около 500 евро .
            Не става.

Ще търся още...
            Колко ти трябват и какъв волтаж при мен има американски TROJAN 8V 160Ah - 210$

Коментар

Поне 160 Ah 12 V

Сега са 2 х 80 и заемат почти цялото място под седалката на Fiat Dukato. Около 40 х 40 см

Коментар

Имам и 12 волтови но са ползвани и не мога да ти гарантирам в какво състояние са ще ти ги дам по 100лв. пак са американски TROJAN

Коментар

Търся нови. Единият от двата , които ги имам е добре все още и би могъл да избута това лято. Ако по натам внесеш , ще разчитам ама нов.

Коментар

Ако не ти се дават много пари най-добре си вземи стартерни, които излизат два пъти по-евтино от стационарните като параметри няма да усетиш разлика само е хубаво да им следиш електролита.Стационарните батерии имат по-дълъг живот в стенбай режим,но пак са с две години гаранция.Може да провериш и цените на тези http://www.monbat.com/articles.php?ArticleGroupID=15
                    Като става дума за акумулатори аз съм за Монбат досега съм изхвърлил 4бр. Искра и само един Монбат,които ми го подариха незнам на каква възраст но на москвича, които и зимата се палеше на газ изкара 5 години,а съм купил още два които още си работят.
                    Наскоро купих 4бр стартерни 12v/100Ah тях ги слагам на едни UPS-и вместо stand-by,ако имам някакви впечатления ще пиша.
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ъ, те сигурно са алкални бе хора. Особено като се съди по цената Алкалните обичат мизерен заряден ток, не им пука от прекъсване на заряда и от дълбок разряд. Нищо общо с киселинните.
                      В цял свят струват толкова, само в Русия са евтини. Серията се казва НК, щото са никел - кадмиеви.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Ъ, те сигурно са алкални бе хора. Особено като се съди по цената Алкалните обичат мизерен заряден ток, не им пука от прекъсване на заряда и от дълбок разряд. Нищо общо с киселинните.
                        В цял свят струват толкова, само в Русия са евтини. Серията се казва НК, щото са никел - кадмиеви.
                        Оловни са, оловни. Гелови. Ама цената е като посочената от колегата по-горе - от 500 Е нагоре. Преди години купувах такъв за една мобилна лаборатория. И режимите за заряд - разряд не са като на стартов и саморазряда е по-бавен.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тогава са безсмислени.
                          На какво е тая слънчева батерия?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Тогава са безсмислени.
                            На какво е тая слънчева батерия?
                            Тъй като гледам, за къща.

Аз пък питам, откъде такива слънчеви батерии се вземат?

penkoroussev:
                            слагай стартерни монбат. Пробвани са в идиотски условия (UPS-и в зле електроснабдени места) и не струват много. Вярно, може да изкарат и по-малко от щатните, но са ширпотреб.

Конкретно в UPS, изкарват даже повече от щатните. С доливане на водица.

Коментар

Ама ЮПСа го зареждаш от мрежата ... Като стои вечно недозареден, киселинния акумулатор няма и никъв капацитет. И без пари да е - все тая, не работи.
                              За панелите можеш да питаш в ЦЛСЕНЕЙ. Обаче цените са слабо вменяеми, срока на изплащане - 20 - 30 години(((

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X