Захванах да преправя един двигател ,имам с водно охлаждане ,но за целта /която ,возможно ще опиша някога/ ми е необходим такъв с въздушно .
Засега съм преработил само главите ,като позвах готови от Трабант , вопроса ми какво да направя с кухините ,мисля първо да оребря и цилиндри с парчета алиминиеви пластини ,естественно със заварка и да залея кухини с олово ,или да се поиграя и да растопя алумин ?
Ще се радвам да чуя съвети ,а возможно и помощ с парчета алумин ,бих ги платил ,по цена на скраб ,цял лист да купя ,не ми е по силите засега .
Прокомнетирайте ,имам и снимка на подобен преработен двигател ,само че правено в заводски условия .

Засега съм преработил само главите ,като позвах готови от Трабант , вопроса ми какво да направя с кухините ,мисля първо да оребря и цилиндри с парчета алиминиеви пластини ,естественно със заварка и да залея кухини с олово ,или да се поиграя и да растопя алумин ?
Ще се радвам да чуя съвети ,а возможно и помощ с парчета алумин ,бих ги платил ,по цена на скраб ,цял лист да купя ,не ми е по силите засега .
Прокомнетирайте ,имам и снимка на подобен преработен двигател ,само че правено в заводски условия .

Що бе? Като му оставиш някъде слабо място да има от къде да избие безопасно ... теоретизирам си тука. Спирачната течност ми дойде на акъл на първо четене. Няма начин да няма нещо подходящо и не толкова запалимо. Наскоро гледах някакво филмче за фотоволтаици. Оказало се че обикновената готварска сол е много ефективен топлоносител. Само дето тя пък се разтапя при около 300С май. Някой химик ще се отзове.
Коментар