Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходим коментар ,возможно акъл :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Необходим коментар ,возможно акъл :)

Захванах да преправя един двигател ,имам с водно охлаждане ,но за целта /която ,возможно ще опиша някога/ ми е необходим такъв с въздушно .
    Засега съм преработил само главите ,като позвах готови от Трабант , вопроса ми какво да направя с кухините ,мисля първо да оребря и цилиндри с парчета алиминиеви пластини ,естественно със заварка и да залея кухини с олово ,или да се поиграя и да растопя алумин ?
    Ще се радвам да чуя съвети ,а возможно и помощ с парчета алумин ,бих ги платил ,по цена на скраб ,цял лист да купя ,не ми е по силите засега .
    Прокомнетирайте ,имам и снимка на подобен преработен двигател ,само че правено в заводски условия .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:вихрь.JPG
Прегледи:2
Размер:96.5 КБ
ID:5985916Натиснете снимката за да я уголемите

Име:вихр.jpg
Прегледи:1
Размер:100.6 КБ
ID:5985917Натиснете снимката за да я уголемите

Име:вихр2.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5985918Натиснете снимката за да я уголемите

Име:вихр 3.jpg
Размер:98.7 КБ
ID:5985919

От: Необходим коментар ,возможно акъл

Хапчетатааааа... спешно!

Според мен е загубена кауза, но с алуминий мога да помогна ако си наблизо, че куриера не си струва..
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Юри. Ако е от джет или шейна тоя мотор - дали няма да е по-добре да го продадеш на някой нуждаещ се и да си купиш въздухар? Ти с това явно искаш да вдигнеш ховъра, ама тежка преработка е тази и с неясен изход. Стана ли ясно колко кончета горе долу му трябват? Щото има достатъчно леки и мощни ДВГ-та на въздух. Повечето стари пистови и туристически мотори /Хонда СВ750, Сузуки GSX750 и т.н./ са такива. И не е редно да са много парите за такова. Пък са безсмъртни в сравнение с тоя цвайтактер.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

търси цилиндри от ЗАЗ. Те са си оребрени фабрично, Ф76 са вътре и са по 300см3 Стават и от гърбаво Фауве. Същите са.

Коментар

Юри. Ако е от джет или шейна тоя мотор - дали няма да е по-добре да го продадеш на някой нуждаещ се и да си купиш въздухар? Ти с това явно искаш да вдигнеш ховъра, ама тежка преработка е тази и с неясен изход. Стана ли ясно колко кончета горе долу му трябват? Щото има достатъчно леки и мощни ДВГ-та на въздух. Повечето стари пистови и туристически мотори /Хонда СВ750, Сузуки GSX750 и т.н./ са такива. И не е редно да са много парите за такова. Пък са безсмъртни в сравнение с тоя цвайтактер.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Това си го имам и второто че вала трябва да бъде вертикален , /засега не коментирам защо / на ховъра ми стигат и 25 коня при задоволителна работа . цилиндри от ЗАЗ няма как да станат той е четритактов .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:вихрь.JPG
Прегледи:2
Размер:96.5 КБ
ID:5413015След като това работи малко вероятно и аз да се не справя .Това е абсолютно същия Вихрь / и няма кой да ми го купи подобен /

Коментар

Аааа. Вихър. Чудя се какво ще стане ако сипеш в кухините нещо различно от метал - течно и с висока температура на кипене. Например спирачна течност. Поне за проба дали ще работи.
              0888932647

Коментар

Взрив

Коментар

Що бе? Като му оставиш някъде слабо място да има от къде да избие безопасно ... теоретизирам си тука. Спирачната течност ми дойде на акъл на първо четене. Няма начин да няма нещо подходящо и не толкова запалимо. Наскоро гледах някакво филмче за фотоволтаици. Оказало се че обикновената готварска сол е много ефективен топлоносител. Само дето тя пък се разтапя при около 300С май. Някой химик ще се отзове.
                  0888932647

Коментар

не чак до там не съм експериментатор Олово от тежести гумаджийски ,това ще му е решение

Коментар

Re: От: Необходим коментар ,возможно акъл

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      търси цилиндри от ЗАЗ. Те са си оребрени фабрично, Ф76 са вътре и са по 300см3 Стават и от гърбаво Фауве. Същите са.
                      Двутактовите двигатели имат прозорци на цилиндровата втулка, та предложението ти е невалидно.

Това е двигател от лодка. Преправят се за мотоделти, но водното охлаждане остава. Просто водният кръг се затваря и минава през маслен радиатор от ГАЗ 53 или воден от мотоциклет. Обдухване на радиатора в твоя случай едва ли ще е проблем. Освен това теглото ще е доста по-малко, в сравнение с напълнена с олово водна риза. За съпътстващите проблеми да не говорим.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: От: Необходим коментар ,возможно акъл

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Двутактовите двигатели имат прозорци на цилиндровата втулка, та предложението ти е невалидно.

Това е двигател от лодка. Преправят се за мотоделти, но водното охлаждане остава. Просто водният кръг се затваря и минава през маслен радиатор от ГАЗ 53 или воден от мотоциклет. Обдухване на радиатора в твоя случай едва ли ще е проблем. Освен това теглото ще е доста по-малко, в сравнение с напълнена с олово водна риза. За съпътстващите проблеми да не говорим.
                        Аз си мисля, че е по-лесно на фреза да се направят отворите. Виждам че е лодков. Имам двутактов Меркюри 2 цил/8кс.

Коментар

По-добре е да е течно бе. Нагряването на теб ще ти е в горния край най-вече. Метала ще е твърд вътре и няма да циркулира и да разнася топлината по ребрата равномерно. И като го залееш веднъж после иди го вади. Помисли още малко. Какво те плашат течностите? Сложи му антифриз. Хубавия мотоциклетен не завира до към 140С. Той двигателя не трябва да е предназначен за повече. Хем като заври ще знаеш да спреш да не стане по-голяма беля.
                          0888932647

Коментар

Юри. От Москва 25А дали ще стане, ако да - моли се да не съм го изхвърлил при някое разчистване

Коментар

И още нещо: ще имаш ли път към Софето. Искам да ти покажа една книжка, дето мисля че ще ти е полезна:
                              сПРАВОЧНИК ПО КАТЕРАМ, ЛОДКАМ И МОТОРАМ. под общей редакцией Г.М. Новака. изд. Судостроение Ленинград 1982

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X