Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самоносеща канструкция.. има ли смисъл от по дебели прагове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: самоносеща канструкция.. има ли смисъл от по дебели прагове

Освен праговете, за самоносещата конструкция има голямо значение и таванът. А ладата има още едно слабо място-сводът над задните колела. Вероятно сте виждали лади с увиснал багажник-това е причината. Аз подсилвах с винкел-определено е по-здрав от профила кутия (дето спорите дали е тръба. Става дума за стандартните профили. Кутията се прави тънкостенна (например 40х20) и се деформира по-лесно от L4 (винкел 40х40мм, но не студеносгънатия ).

Коментар

това ако колата няма да се товари в багажника има ли смисъл да се прави

Коментар

мен ме интересува също тази тема но не подмяна а подсилване..
        горе на снимката това как ви се струва добър вариант ли е?
        поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение

мен ме интересува също тази тема но не подмяна а подсилване..
          горе на снимката това как ви се струва добър вариант ли е?
          поздрави
          Виж в тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11936 ,там са направили защита и усилване.Това на снимката(поне което виждам),не изглажда хванато за рамата,а само за прага на купето,та мяза повече на декорация .
          Поздрави.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

благодаря познавам е добре тази тема но при мен нешатата са малко по различни
            наскоро почнах да се пробвам по траяли и този тип защита на праговете само шет ми пречи..
            все пак моите гуми са много малки ако сложа това ше спъна машината много
            идеята е да се махнат пласмасите и да се подсилят праговете така при допир с камъни да не се угъва нежната ламарина...

поздрави

Коментар

Да,разбрах ти мисълта,моето мнение против този начин на захващане-като хванеш усиленият праг за по-нежната ламарина,макар и на много места,в един момент когато натиска върху него стане достатъчно голям,той няма да се изкриви,но маже просто да се изкубе от местата си за захващане.Но можеш да разбереш какво ще стане само с проба.
              Поздрави.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Сигурно вече не е актуално,но правоъгълните и квадратни кухи профили по стандарт са водят ПЕЗ АхВхС (Профил Електро Заварен дължина х ширина х дебелина).Така се изписват в спесификациите на метални конструкции.Названието им "тръба" по складовете е железарски жаргон,а той е много по-популярен от стандартите.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

{}{} а така а ние се ръководим по БДС и ГОСТ
                  Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                    благодаря познавам е добре тази тема но при мен нешатата са малко по различни
                    наскоро почнах да се пробвам по траяли и този тип защита на праговете само шет ми пречи..
                    все пак моите гуми са много малки ако сложа това ше спъна машината много
                    идеята е да се махнат пласмасите и да се подсилят праговете така при допир с камъни да не се угъва нежната ламарина...

поздрави
                    Виж заводското решение при ГЧ.

Можеш да измислиш нещо подобно. Много са здрави.
                    Така джипа може да се вдига с ХайДжак и да си го суркаш по камъните колкото искаш.
                    Много е важно защитите да са плътно залепени по долната част на прага.

Коментар

много интересно решение много ми хъресва.
                      лошото е че за джимни няма такива чудеса
                      има вариант да се ублече прага с рифелова ламарина но пак май няма да е достатъчно здраво за да не се огъва........
                      това ше ми е следващото най важно нещо което ще пипкам.....
                      поздрави

Коментар

И аз потвърждавам.в склада за по-общо ги водят профилни тръби.
                        Много съм смотан.Не видях цялата тема.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X