Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самоносеща канструкция.. има ли смисъл от по дебели прагове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• самоносеща канструкция.. има ли смисъл от по дебели прагове

налага се да сменям праговете на ладата
    тъй колата се използва за offroad и понеже
    така и така като ще сменям прагове се чуда дали вместо оригалните прагове които маи са дебели 0.8мм да зема да ми огънат на абкант прагове от 2мм

понеже не съм съвсем наясно до колко праговете имат носещи функции та основния въпрос е дали ще се увеличи коравината на купето и има ли смисъл да слагам по дебелите прагове

До: самоносеща канструкция.. има ли смисъл от по дебели прагове

Абсолютно има смисъл. Слагай по-дебели. Междуддругото това се прилага при Черокитата, които също са с такава конструкция, само че там обикновенно се заварява квадратна тръба. После можеш да дигаш с хайджека където си поискаш.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

даже е добре и междинния праг който е прав и него да направиш с 2 мм.изпитано и много здраво става.също така не слагай стойки за крик от тия дето ги продават от тия оригиналните.ами сложи профилна тръба с размер на крика ти.и тръбата да е по дълга около 12 -15 см.и да е стъпила на пода по цялата си дължина в смисъл да няма разтояние между нея и пода.

Коментар

+1.Усилвай смело.Аз,ако съм на твое място,ще зашия и по една шина на Х-икс от двете страни на пода.За здравина...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

И след токова много железа ще трябва да седнеш да мислиш и за двигател после
          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

еми то неможе ем вълка сит ем агнето цяло

Коментар

Така и така си хванал ъглошлайфа, направи си праговете скосени от 2мм. ламарина. Освен това може да "моделираш" задния край на предните вежди, така че ако сложиш по-големи гуми, или по-изнесени джанти да не опира в завой. ВАЖНО - не заварявай праговете с цял шев, а "на капки". Или още по истинско става: пробиваш новите прагове а с дрелката (4мм свредло) през 1 см и после заварявяваш през дупките.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ама чакайте малко с железата! И релси да сложи човека вместо прагове като всичко друго е изгнило и няма къде да се захванат за да играят някаква роля във фермата никаква файда няма от тях. От друга страна и от 0.8 ламарина да са като са профилирани и захванати към подкалници и кошове добре, тогава може и повече работа да вършат. В крайна сметка няма да изгният те, а заварките.

Коментар

аз ги сменям не щото някаде има нещо гнило .. напротив ламарините са читави
                  ще сменям предните калници щото са изкривени от удар а пък праговете и без това са вдлъбнати от удари в камани та си викам що да не ги смена и тях

Коментар

quadra не че нещо ама молиа те качи снимки на " квадратна тръба " че несам виждал такова животно
                    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Колега, всеки затворен профил представлява тръба. И не е задължително тя да е с кръгло или овално сечение за да е тръба. Затова затворен профил с квадратно сечение е тръба. Така че без язвителни забележки.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                        аз ги сменям не щото някаде има нещо гнило .. напротив ламарините са читави
                        ще сменям предните калници щото са изкривени от удар а пък праговете и без това са вдлъбнати от удари в камани та си викам що да не ги смена и тях
                        Вместо да се мъчиш да сваляш старите прагове,после да правиш нови направо завари тези новите от 0.8мм ламарина върху старите.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                          Вместо да се мъчиш да сваляш старите прагове,после да правиш нови направо завари тези новите от 0.8мм ламарина върху старите.
                          Ама после бързичко ще изгният новите,щтото между двата прага трудно може да вкараш някаква антикорозионна гадост,пък и не можеш да усилиш междинният праг.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мене ако пита да разкарва ладата.

Това не е кола,камо ли па джип

Имам Лада за това мога да твърдя казаното от мен

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                              налага се да сменям праговете на ладата
                              тъй колата се използва за offroad и понеже
                              така и така като ще сменям прагове се чуда дали вместо оригалните прагове които маи са дебели 0.8мм да зема да ми огънат на абкант прагове от 2мм

понеже не съм съвсем наясно до колко праговете имат носещи функции та основния въпрос е дали ще се увеличи коравината на купето и има ли смисъл да слагам по дебелите прагове
                              Време е да смениш ладата с нещо 4х4. Направи си я лада и я продай като такава. С парата вземи някакво 4х4 и почни да си влагаш в него. Резултатите ще ти харесат.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X