Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да развия болт със "замазана" глава ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да развия болт със "замазана" глава ?

Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнение
    Здравей колега, точно преди седмица имах същият проблем като теб. Само, че ти си свалил колекторните тръби, а аз не ги свалих. Взех една дълга и здрава отверка и един чук. И се започна здрав бой с чука по отверката в посока на отвиване на болта. След десет минути бой и псуване, болта се предаде . В моя случай се оказа, че имобилайзера (клапана, както го наричаш), а не гумичката изпуска нафта.
    Здрасти, значи той и моя клапан изпуска, но се разглабят тапичките отстрани и гумичките вътре се сменят
    Гумичките са с вътрешен диаметър 24мм а дебелината им е 3мм !
    Разглабя се и се сменят.

Главата на болта стърчи цялата ... тост не влиза никъде навътре
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Чираците просто имат друго предназначение. Това със усилията не е точно така, защото конструкцията на гаргите е такава, че приложеното усилие едновременно действа и за стискане и за развиване/завиване. Те са си мини водопроводен ключ. И зъбите, и стоманата, и "закалката" зависят от производителя и марката, а не от вида ключ.
      Това лято, с гарги (ма с метър и кусур дръжки) развих един болт, към който дотогава само способа със заваряването не беше прилаган (`щот - на пет санта от карбуратора)... А болта беше не просто "замазан", а със глава като на коларски, т. е. няма кант по периферията, а съвсем тесен ръб, при това плътно прилепнал към равнината на детайла.
      Последно редактирано от davc; 18-12-11, 21:00. Причина: допълнение
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

В първата страница бях казал за вложки с които се развиват винтове ....
        Марката е "Schrauben ex" ето как изглеждат:

Коментар

Вземай клещите "трета рака" и развивай смело много са сериозни.

Коментар

Чираци,трета ръка, самостискащи,законтрящи-иначе казано:вайсгрип(Wise grip),който патентова този вид инструмент.Ще ти свършат точно работа,но са към 35-40 евро.Нищо не им се опира.Успех!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Едно вpеме пpобивах "замазаните" болтове с бургия и набивах шабър. Ако пак не стане, навивах метчик с обратна резба и контрагайки и ги развивах. Сега не става ли по този начин?
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

С шабър не бих рискувал по две причини:
                - може да му се отчупи върха при започването на отвиването, защото е закален, а и стоманата от която е направен(особено ако е като моите - правени от стари пили) не понася много усукването. Остане ли връхчето вътре, повече няма пробиване.
                - при набиването на шабър болтът леко се раздува, което допълнително ще го притегне към отвора.

Най-добре е според мен е с пробиване на отвор, ако има място за бормашина и "свинска опашка", т.е. обратен метчик. При пробиването болтът се нагрява, което ще помогне при отвиването.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Това ващо не е любов,тая кола те мрази да знайш

Вземи си едни такива клещи,2-3 размера си вземи.Моите ги бия с чука и пак развиват.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Преди няколко дни реших подобен проблем като с триона на Ледерман мулти тул срязах ухото на корпуса на полумесец по двата края на втулката.Махнах датчика и после лесно развих болта с малко нагряване с мини горелка и клещи.После с широкопола шайба с рязан овал и нов болт работите заспаха.Ако решиш да го развиваш без да режеш ухото на клапана поне навии и другия болт при пробите за развиване.Така детаила седи в съосие и болта не дърпа настрани.С малка газова горелка нагреии отзад към резбата.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      http://www.peachparts.com/Wikka/OM606BrokenGlowPlug

Това ващо не е любов,тая кола те мрази да знайш

Вземи си едни такива клещи,2-3 размера си вземи.Моите ги бия с чука и пак развиват.
                      Мани мани , наистина ме мрази колата , понякога ми идва да и драсна една клечка ! Но като го оправя И това, се надявам скоро да няма други ядове .... че не останаха нерви ... баси то не бяха свещи , релета, спирачки, помпи , щори (която пак отказа!) , врати, прозорци , панти, багажници, вакуми, авариини режими ... абе 1 форум с теми

Коментар

Айде и аз с майсторите.

С чирак няма да стане, с гарги също, друг по-голям тоткс не можеш да набиеш, защото точно при този размер, следващата стъпка е много голяма - 40 , няма 35.
                        Остава тръбопроводен ключ тип стилсон, самозатягащ е , колкото повече го натискаш, толкова повече се захваща. подходящият размер за теб е 6 или 8" , т.е. най-малките възможни, преди това централно осно бой с поне 1кг. чук 100-150 пъти, пръскане с пенетрант за болтове, чакане 3-4 часа, наново бой и пентрант, после с ключа, ще стане.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Айде и аз с майсторите.

С чирак няма да стане, с гарги също, друг по-голям тоткс не можеш да набиеш, защото точно при този размер, следващата стъпка е много голяма - 40 , няма 35.
                          Остава тръбопроводен ключ тип стилсон, самозатягащ е , колкото повече го натискаш, толкова повече се захваща. подходящият размер за теб е 6 или 8" , т.е. най-малките възможни, преди това централно осно бой с поне 1кг. чук 100-150 пъти, пръскане с пенетрант за болтове, чакане 3-4 часа, наново бой и пентрант, после с ключа, ще стане.
                          Е не торкс, а звезда да набие - м6 примерно мисля че ще влезе така на око
                          Какви са тия стилсони?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Айде и аз с майсторите.
                            .
                            Ти пък къде се буташ?!! )))))
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Айде и аз с майсторите.

Ехе , колега какви са тия блъсканици с чукове. Това е точно на помпата ... по деликатно ще го раздавам.
                              Мисля като вариант да пробвам да отрежа главата и да извадя клапана (клапан за гасене е, shutoff valve) , а после другото ще го мисля.
                              Търся и клещи , първо с тях да пробвам

Коментар

Още на първата страница Пенчо ти е дал верния отговор на проблема ти. С чираци точно преди малко отвих клеясал и замазан винт.
                                Друг вариант е с лист ножовка да направиш прорез на главата, акто за голяма плоска отвертка.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 13 потребители онлайн. 0 потребители и 13 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X