Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един много специален болт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Един много специален болт

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Има нещо гнило в Дания ...
    Няма.

Ако премахнем "връжи го с тел", "УАЗ си е така" и останалия спам, получава се една съвсем образователна дискусия. Изобщо проблема аз мога да го реша - смяна на счупения детайл (не струва много) и монтаж по устав. И ще го реша - в понеделник ще го дам на Андро, за по-лесно.

Но темата не беше за това как да се оправя, а за болта - откъде може да се е взел такъв? Изглежда фабричен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...Но темата не беше за това как да се оправя, а за болта - откъде може да се е взел такъв? Изглежда фабричен.
      Ми `що пък да не е фабричен! Имаш предвид, фабрично монтиран - нали. Ако някъде из УАЗ-ката има такъв "по предписание" какъв е проблема "пича с чука" от поточната линия да го е зачукал точно там? По една прословута УАЗ-ка (спомената и в тази тема) се нагледах на много подобни изпълнения - като почнем от панели, щамповани от ръждясала още на рулоните в склада ламарина, минем през какво ли не и стигнем до различни тръбички по спирачната система от двете страни...
      Последно редактирано от davc; 05-08-11, 11:57.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

За телЪ въобще не се гъбарках, за ламаринки не ми беше идвало на ум, а всичко живо я караше само в нивите, надлъжно и напречно на оранта.Каквото имаше за развиване се развиваше, за пломби и разбити бъбреци в луксозната седалка от шперплат дума не отварям.
        Набързо разпробих главите на бормашина в един стопански двор, вързах ги по двойки и мъките свършиха, поне година и нещо по същите "пътища".
        Брой го за полеви ремонт, свършил работа.

Коментар

Да де, ама това ще го правим в гората. В София ще се опитаме да го направим правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Да де, ама това ще го правим в гората. В София ще се опитаме да го направим правилно.
            То в София и към тези години и ППС-то трябваше да е друго, ама нейсе, така си си решил.
            Да ти го зачислят в казармата или да е най-евтиното за чупене по нивята, иди-ела, да си го купиш за собствено удоволствие - чист адреналин.

Коментар

Ламаринките против саморазвиване са съвсем ПРАВИЛЕН метод, използва се от един бюлюк нормални автопроизводители.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                използва се от един бюлюк нормални автопроизводители.
                На главината ли?

Коментар

Аз друга саморазвиваща се главина не знам. Така или иначе решението е универсално.

ПП Всъщност на рейндж така се контрира гайката която държи лагерите на главината.
                  Последно редактирано от turtey; 05-08-11, 12:36.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами не е универсално. Гайката на лагерите си има други грижи.

Коментар

Дали трябва да изредя всички подобни места, където се използва?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Такава информация откъде пък ти попадна!? Става въпрос за УАЗ-ка, а не за Нива - нали. В тези държави, може да има някоя друга случайно попаднала единична бройка (в Германия сигурно са повече, като наследство от ГДР-то). Виж, ако под "немско изпълнение на УАЗ-ка" имаш предвид МБ Г-клас - това е съвсем друг въпрос. Единствената европейска държава, в която е осъществяван някакъв по-сериозен внос на такива коли е Италия, някъде в началото на `70-те и мисля, че е част от сделките с ФИАТ, покрай започването производството на модела "124" в Русия.
                        В Германия също се продават нови УАЗки. Болтовете на полуоските и хъбовете на моята УАЗка никога не са се разхлабвали. Същите са като болта на Ясен.
                        УАЗ 31512-Тото

Коментар

Първоначално публикуван от isso Преглед на мнение
                          В Германия също се продават нови УАЗки. Болтовете на полуоските и хъбовете на моята УАЗка никога не са се разхлабвали. Същите са като болта на Ясен.
                          Двуходови???? Айде бе!

За усилията: Там усилия няма кой-знае какви. Има вибрации, или поне моя случай с хъбовете беше такъв. Даже и тема бях пуснал.

А и за друго се сещам - топлинни разширения и прочие. Дребни разлики + неправилна стомана/резба + вибрации = саморазвиване.... ми се струва.

ПП: А с ламаринки е законтрена и гайката на лагерите на ферозата. Е, пак се саморазвива.... след 15 години непипване там.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            А и за друго се сещам - топлинни разширения и прочие. Дребни разлики + неправилна стомана/резба + вибрации = саморазвиване.... ми се струва.
                            Ауспуховите тЪрби към турбо примерно пак с ламаринки се крепят и не се саморазвиват

Коментар

Дали главината е предвидена да е с хъб щот аз имам спомен че на 69 е с лятна и зимна капачка на полуоската , та ако не са проектирали главината на ново е твърде вероятно да са оригинални болтовете така че да се сменят по-бързо капачките .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Ауспуховите тЪрби към турбо примерно пак с ламаринки се крепят и не се саморазвиват
                                1. Там загрява целия детайл.
                                2. Порядъчно ръждясва и спича от самосебеси. "Странното" че обикновено се отвиват безгрижно на по-късен етап.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X