Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хитринки за повече км. за същите пари :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хитринки за повече км. за същите пари

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
    Добре ще е да съберем на едно място хитринки за икономия на гориво

1. Каране зад по-голяма от тебе машина. Идеята е, този отпред да цепи въздуха. Това е с много голям ефект за жипки

2. Гуми: по-тесни и по-напомпени.

3. Гориво: зареждане при минимална температура, на бензиностанцията с най-висока надморска височина по маршрута.

За зимата първите 2 хитринки могат да са опасни !
    Преди години точно по този начин една хлапе Тук загина, раздроби си черепа, карайки скутерче плътно зад камион, пък колегата заковал, понеже пред него внезапно изскочил пешеходец ................
    ..................... аз викам Естествен подбор, а ти? Оцеляват само най-добрите ........
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Всяка седмица постигам икономии от по 50%. Просто слизам от едната кола и се качвам на другата. Явно 4 цилиндъра в по-малко влияят на разхода. На вас случвало ли ви се е или съм открил нещо ново?
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
        Преди години точно по този начин една хлапе Тук загина, раздроби си черепа, карайки скутерче плътно зад камион, пък колегата заковал, понеже пред него внезапно изскочил пешеходец ................
        ..................... аз викам Естествен подбор, а ти? Оцеляват само най-добрите ........
        Няма спор че е опасно, задължително този отзад трябва да е с по-бързо спиране ! Двуколесно зад камион си е руска рулетка.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Всяка седмица постигам икономии от по 50%. Просто слизам от едната кола и се качвам на другата. Явно 4 цилиндъра в по-малко влияят на разхода. На вас случвало ли ви се е или съм открил нещо ново?
          Всъщност в града е достатъчен и един та дори 50сс. Пусто не ми остават време и средства да го сглобя. Май най-големите икони на автомобилостроенето /Костенурка, Мини Купър..../ са били точно това - свръхикономични возила.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

според мен оптималното решение е каране в зоната на макс. въртящ момент и каране в стил "нямам спирачки"... голяма дистанция и ползване на двигателя като спирачка. Спускане на свободна е глупаво решение (защо ли преди големите надолнища има табели "опасен наклон, премини на по-ниска предавка"?)
            попътния вятър също помага, ама айде сега да чакаме попътен вятър ли?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
              1.
              .
              .
              n. Оптимизиране на теглото, носете само това оборудване, което ще ползвате в конкретното пътуване. Някъде четох, че багажника за таван качва разхода до 1 л./100 км., ако сложим по широките гуми 0,2 л./100 км. и 20 кг. железа из колата и сбора е около 1,5- 1,6 л./100 км.
              И да допълня ,че при отворени прозорци също дига разхода ,както и разни допълнителни" джиджавки"накачени по купето.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Използвайки Вашите препоръки изминах едни 500 км. - равносметката е 5.9/100 нафта със Ситроен Берлинго - пътнически, с двама души и малко багаж първите 250км. , другите 250 - с трима души и малко повече багаж.
                До сега, ръчкайки педала и скоростите, не бях падал под 6,5/100.
                10% икономия, за сметка на малко по-дългото време - 30 минути в повече за 250 км. ама икономията си е 12 бири.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

абе дето се вика "най ми е кеф, когато тоЗ до мен заспи" редовно като карам и всички заспиват... а аз си кукам и си пея БГ радио
                  ... а после докато те работят... аз спя

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                    според мен оптималното решение е каране в зоната на макс. въртящ момент и каране в стил "нямам спирачки"... голяма дистанция и ползване на двигателя като спирачка. Спускане на свободна е глупаво решение (защо ли преди големите надолнища има табели "опасен наклон, премини на по-ниска предавка"?)
                    попътния вятър също помага, ама айде сега да чакаме попътен вятър ли?
                    Мисля че трябва да се кара при максимална мощност, защото макс въртящ момент се достига при по-големи обороти. Може и да не съм прав обаче! Това е тема за размисъл и дискусия.
                    Зададох този въпрос (макс мощност или макс въртящ момент) на един бакалавър по ДВГ и той не можа да ми отговори.
                    На моето Берлинго (1,8 бензин) макс мощност е при 2950 - 3000 оборота и това прави около 110 км/час (на 5-та предавка), което го дават и като най-икономичен режим.
                    Знам чв АУДИ имат двигател при който макс мощност и макс въртящ момент почти съвпадат и бил много добър дизелак.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      ....защото макс въртящ момент се достига при по-големи обороти....
                      Сигурен ли си?
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

мисля, че тук е момента да спомена една доста интересна тема...
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...p?t=567&page=1

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Използвайки Вашите препоръки изминах едни 500 км. - равносметката е 5.9/100 нафта със Ситроен Берлинго - пътнически, с двама души и малко багаж първите 250км. , другите 250 - с трима души и малко повече багаж.
                          До сега, ръчкайки педала и скоростите, не бях падал под 6,5/100.
                          10% икономия, за сметка на малко по-дългото време - 30 минути в повече за 250 км. ама икономията си е 12 бири.
                          Е имало е Смисъл !

Наздраве !
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Сигурен ли си?
                            Ами не съм, но мисля, че е така.
                            Обикновенно макс мощност се достига преди макс въртящ момент.
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                              Ами не съм, но мисля, че е така.
                              Обикновенно макс мощност се достига преди макс въртящ момент.
                              помисли пак... баш обратното е...
                              макс въртяш момент е обикновенно при около 2000-2500об.мин а макс мощност е при 3400-4000об.мин...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                                помисли пак... баш обратното е...
                                макс въртяш момент е обикновенно при около 2000-2500об.мин а макс мощност е при 3400-4000об.мин...
                                Абсолютно си прав!!!
                                Сега погледнах графиките и си видях моята грешка! Заблудил съм се....
                                Макс въртящ момент е при 2600 оборота, а макс мощност е при 5000!
                                Значи извода е ясен - караме на макс въртящ момент
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X