Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Щура идейка за вятър и вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Щура идейка за вятър и вода

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    ..не се уповаваме на Вярата...
    Приемам с радост критиката , не използвах точната дума.Ефективност е = на кдп и вероятно витловите са с по високо.

В случая имах предвид , че :

1. Витловите турбини са по трудоемки от тази на клипа.
    2. Същите турбини трябва да са изнесени по високо , докато лопатъчните може и да е на човешки ръст.
    3. Какво значение има кпд-то при положение ,че успее ли се да се "впрегне" вятъра правилно , за да работи една такава помпа , колкото и вода да превърти по идейната схема на колегата , си е добре дошло.
    4. Според мен основния проблем си остава как да се преодолее началното съпротивление на помпата.
    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Зъбна маслена помпа от лада?С някакъв редуктор за вдигане на оборотите?Примерно два венеца от колело с верига? Или пък шайби с клиновиден ремък?
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
        Зъбна маслена помпа от лада?С някакъв редуктор за вдигане на оборотите?
        Първо ... много малък дебит!
        Второ ... Кой ще я маже??

Не знам защо се мъчите да откривате топлата вода!

Бутална помпа! Джорджо го е писал. Има подобни вятърни помпи ... работят от години!

Толкова ли е трудно да се сетите, че ако на обикновенна градинска бутална помпа ... "дръжката" .... тоест лоста с който се помпи ... се "върже" на един диск (маховик) с диаметър над 600 - 800 мм за периферията ...... с един болт ... примерно ...?????
        Другото е елементарен редуктор ... от "вятърната" ос към този маховик!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Искам си схемата пък!
          Не видя ли,не вярвам.Колега Джорджо,тебе чакаме.Ма съм сигурен,че от тази трънка ще изскочи заек.Даже два,ама да не избързвам...

пп Колегата Джамо ме кефи.Не съм забравил неговия абкант от релси...

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
            Първо ... много малък дебит!
            Второ ... Кой ще я маже??

Не знам защо се мъчите да откривате топлата вода!

Бутална помпа! Джорджо го е писал. Има подобни вятърни помпи ... работят от години!

Толкова ли е трудно да се сетите, че ако на обикновенна градинска бутална помпа ... "дръжката" .... тоест лоста с който се помпи ... се "върже" на един диск (маховик) с диаметър над 600 - 800 мм за периферията ...... с един болт ... примерно ...?????
            Другото е елементарен редуктор ... от "вятърната" ос към този маховик!
            Сори че пускам много мнения.работа на модовете.

Приятелю,пиши едно ЛС да те свържа с човека дето отговаря за всички водоеми с риба из Ямболско.
            Идеята е да няма много труд с много майстори и най-паче,дали ще завърти маховика вятърната турбинка?Щото вятъра днес е 10,утре ще е 3 ,а вдругиден изобщо нема да го има.Непостоянна /не казвам ку....нска/ работа...
            Викам да почнем от мънинко дебитче,и да увеличаваме,УВЕЛИЧАВАМЕ...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              Еми у нащо село на този агрегат му викаме хладилник . Ма де да знам как е по научному . А иначе доста ветър требе да духа , та да студи . То не става въпрос за изстудяване на една бира.
              Виж , за поканата ме заинтригува ! А аз имам предложение : Що да не спестим научните разработки и да не организираме една торба пъстърви по твойта "хайдушка" технология ? ... щото ако чакаме еководоема на Мещера ...
              Малко да се опаричиме и това ше станеМММ какви подходящи за поркане пардон места за благи разговори подготвям

Мещерче аз съм си приготвил 2-3 сантима дебело стъкло да си гледам рибите отстрани от един окопИ това е кеф

А за пъстървичките вържи един кокал над водата и гледай как се метат над водата да ловят мухи
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Днес си намерих чертежите на точно такова съоражение.

За съжаление са правени по времето, когато още нямаше аутокад... т.е. на хартия. Вярно много от чертежите липсват, но не е проблем да ги възстановя. Съдържат работно колело с диаметър 2 м, с 18 лопатки, едностъпален редуктор със съотношение 2.5, ексцентрик с регулируем ход, насочваща опашка, изпълняваща допълнително ролята на регулатор и предпазител (при много силен вятър, завърта перката странично, спрямо въздушния поток и остава в това положение), включително въртяща се, носеща конзола и дори 4 метрова мачта, включително укрепването и. Липсва само помпата, но не е проблем да я конструирам и начертая. Това е изработено и пробвано съоражение. Конструирано е да работи устойчиво, при вятър над 2 м/сек, но на практика се оказа, че и при по-слаб, пак вади водичка.

Гледам си чертежите и се чудя, колко трудно се изработваха пластините с дъги, стабилизиращи лопатките (нямаше лазери и плазми, ползвха се шаблони и шмиргел )... Колко бедна е била елементната база, че съм чертал лагерни тела и дори шпонки...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ей Джорджо ако може да дадеш акъл за тези неща

Аз си признавам че като инженер съм нула
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Ей Джорджо ако може да дадеш акъл за тези неща
                    ...
                    Не само акъл, а и чертежите бих възстановил (не само ги няма всички, но и тези които са налични, са в окаян вид) и публикувал тук, стига наистина някой да има желание, да си прави подобно съоражение, щото да чертая цяла седмица, просто за да ги разглеждате, не си струва....

Коментар

Господ гледа от гореВсяка добрина която сториме ше ни се отчете.

Па и след нас ше дойдат момчета мераклиидай Боже ше четат и ше правят

Ей Джорджо дано успеем да вдъхнем живот на тези след нас...
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Днес си намерих чертежите на точно такова съоражение.

За съжаление са правени по времето, когато още нямаше аутокад... т.е. на хартия. Вярно много от чертежите липсват, но не е проблем да ги възстановя. Съдържат работно колело с диаметър 2 м, с 18 лопатки, едностъпален редуктор със съотношение 2.5, ексцентрик с регулируем ход, насочваща опашка, изпълняваща допълнително ролята на регулатор и предпазител (при много силен вятър, завърта перката странично, спрямо въздушния поток и остава в това положение), включително въртяща се, носеща конзола и дори 4 метрова мачта, включително укрепването и. Липсва само помпата, но не е проблем да я конструирам и начертая. Това е изработено и пробвано съоражение. Конструирано е да работи устойчиво, при вятър над 2 м/сек, но на практика се оказа, че и при по-слаб, пак вади водичка.

Гледам си чертежите и се чудя, колко трудно се изработваха пластините с дъги, стабилизиращи лопатките (нямаше лазери и плазми, ползвха се шаблони и шмиргел )... Колко бедна е била елементната база, че съм чертал лагерни тела и дори шпонки...
                        Аз съм сигурен колега,че ние просто изравяме нещо отдавна забравено.Ново ако е-то ще е в областта на брауновия газ и антигравитацията,но да не Викаме бога Ясссееенннн....И да чукнем на дърво.
                        Утре ще рисувам,или нощес,не знам кога ще ме нападне музата ,но ми се струва така:
                        -турбината за свободен вятър е ясна
                        -от турбината-връзка към бутална помпа/тука ми е мътно,но имам идея за стар велосипед Балкан и ос,и пералня.../ма не е оформена!
                        -резервоарът!-искам да го включим!
                        -стойката-тя е ясна.материали и труд.
                        -дали да не се направи дълга ос,и системката да е на нивото на ръцете,за да не се катерим като...?!

пп Адаш!Трай да не го откажем човека бе!!?...

Коментар

..стига наистина някой да има желание, да си прави подобно съоражение, щото да чертая цяла седмица, просто за да ги разглеждате, не си струва....
                          Аз много бих се радвал да ги погледна.Има ли възможност да видя чертежите някъде в Бургас ? Макар и воден от идея за друго съоръжение , съм сигурен ,че има много неща които ще са ми полезни.
                          "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                          "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
                            Аз много бих се радвал да ги погледна.Има ли възможност да видя чертежите някъде в Бургас ? ...
                            Заповядай на кафе, офисът ми е на "Поп Георги" 8, но за всеки случай, звънни предварително един телефон: три осмици, четиридесет и пет, седемдесет, седемдесет и три.

П.П. Всички са добре дошли, а тези дни има и конкретен повод, да приемам гости от форума.

Коментар

Роди се идея за помпа от автоматична пералня,вързана директно за турбината.Дали ще стане?

Коментар

Не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X