Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Huawei Watch GT 2 Pro

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Нещо колега се схващам логиката на това, което сте написали... Първо да сравняваме несравними работи. На който му трябва да си мери сатурация, пулс и т.н. да си наблюдава конкретни неща свързани със здравето му, не виждам с какво би му помогнал един механичен часовник...? Освен за настроението може би?
    Второ дори да бяха изделия от една и съща функционална група да сравняваме часовник, който струва приблизително 180 000 евро с такъв от 250 евро ми се вижда леко странно като идея... В какъвто и да е аспект...
    И трето какво общо има титана тук, при положение, че той е скъп но спрямо алуминия... Иначе цените му са от 24 долара за кг. до към 300 за специални медицински цели... Всъщност какво значение има?


    А електронните часовници определено са бъдещето. Лека полека механичните остават в миналото и за ходене на голф примерно... което е временно, защото скоро ще започне да става задължително да сте с часовник, който "рапортува" на доктора Ви какво се случва, кога и как... Иначе примерно няма да важи медицинската застраховка...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      За мен ценноста на часовника зависи от количеството и качеството на ръчно положения труд на съответните майстори. Нещо, направено от робот, може да носи много полезна функционалност, но за мен не е 'ценност'. За това го наричам ширпотреба, независимо дали го е произвел Самсунг или Брайтлинг. В този смисъл считам, че да си купиш смарт уоч Таг Хойер са хвърлени пари на вятъра. Просто погледнете цените на класическите часовници втора ръка и на смартчасовниците. Отново - не оспорвам полезността на функциите, а продажбата им като луксозна стока. Преди няколко месеца, когато излезе новия смартуоч на Самсунг ходих да го гледам. Ми сравнено с механичен часовник на същата цена, който имам, изглежда направо жалко. Сигурно скоро ще се предам и ще си купя и смартуоч заради функциите. Но няма да е титанов.
      Последно редактирано от NovemberCharlie; 17-12-20, 12:29.

    • s_s1
      s_s1 коментира
      Редактиране на коментар
      @ NovemberCharlie: Tag Heuer и GSM-и се опитваха да правят и продава, знам за поне 3 модела, но този от линка не съм го виждал на живо.
      http://www.androidgenes.com/2011/07/...ag-heuer-link/

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Чарли, това е стока която трябва да бъде продадена.
      И ако това, че корпуса е от титан спомага за по-добрите продажби-слагането му там е оправдано. От търговска гледна точка.
      Иначе и за мен да се слагат скъпи и дефицитни материали на изделия които са само за кеф не е оправдано, това е разхищение на ресурсите на планетата.
      Но времената в които живеем са такива-печалбата е най-голямата ценност...

  • #17
    Часовниците станаха минало още с масовата мобилна телефонизация - никой не иска да носи вече колан и тиранти ако може да мине с едното и да са си му гащите на д-то.
    Градските механични часовници не са "мерили" кислородна сатурация, пулс или друго, мерили са време. Интересно защо, след като са вече история, продължават да ги поддържат а не ги сменят с китайски електронен всезнайко? Аз съм израснал в град с часовници преди дори да съм си мечтал да имам свой Не е зле да се прави разлика между мултифункционално супер-дупер модерно устройство и часовник. Нямат нищо общо, няма и да имат. Микровълновата ми фурна също отмерва време, (е, докато има ток), ма не е часовник и не и е това предназначението.

    Коментар


    • #18
      Смарт часовника, никога не съм го възприемал като класически часовник в точния смисъл на думата, а само като спортен и при отслабване помощен артикул, ползвам класически висок клас часовник, а смарт часовника го слагам само когато правех неколкомесечна диета, за да си следя крачкомера, изминатите километри, време, пулс, изгорени калории и т.н. свърши ми чудесна работа и като мотивация при отслабването ми.

      Извода ми е че смарт часовника е добър избор като за втори артикул при спортуване, отслабване, а не като за постоянен, както е при носенето на класически часовник.

      Коментар


      • #19
        Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
        Смарт часовника, никога не съм го възприемал като класически часовник в точния смисъл на думата, а само като спортен и при отслабване помощен артикул, ползвам класически висок клас часовник, а смарт часовника го слагам само когато правех неколкомесечна диета, за да си следя крачкомера, изминатите километри, време, пулс, изгорени калории и т.н. свърши ми чудесна работа и като мотивация при отслабването ми.

        Извода ми е че смарт часовника е добър избор като за втори артикул при спортуване, отслабване, а не като за постоянен, както е при носенето на класически часовник.
        При мен ситуацията беше същата. Класически спортен с визия на "детски от звънчо" не съм склонен да нося. Като видях серията GT на Huawei се прежалих за смарт часовник. Сега не го свалям и не си и помислям за класически часовник, супер доволен съм от умния, а визията си е почти като на класически. Надявам се в скоро време да има повече модели смарт часовници с класическа визия, за сега на практика Huawei нямат конкуренция.
        В тази ниша има много какво да се направи. Часовника е далече от перфектен и има много неща за доработване, мога да напиша много неща които могат да се подобрят в Huawei GT без това реално да се отрази на цената.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

        Коментар


        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          И ти стана гъзар Раде...

      • #20
        Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        ....

        Мен по-скоро ме интересува дали меренето на кислородна "сатурация" е достатъчно точно за да се използва за хайде не медицински цели, но поне за повод за разговор с личният доктор...
        Днес експериментитах - Марияна има хуауей гт2, дамски, но функцията за сатурацията я има. Показва реалистични стойности, близки до напръстника, който си сложих на пръста на другата ръка за сравнение 98-99. После умишлено свалих нивото на насищане със задържане на дъха. След 30 сек. напръстника реагира, след минута започна рязко да пада и го свалих до 55-60 %. Часовника си показваше 98 през цялото време. Направих и второ измерване за да съм сигурен, че не е заради опресняване на данните - никаква реакция. не съм си играл повече, че се уморих но не е обнадеждаващ експеримента за сега...
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

        Коментар


        • icerunner
          icerunner коментира
          Редактиране на коментар
          Пулс би трябвало да измерра безпроблемно и точно. Сатурация би трябвало да може малко по-неточно, но моите наблюдения с този експеримент показват, че хич не се оправя. Обаче артериално налягане изобщо не виждам как би могъл да измери часовника. Освен ако не е с пневмо каишка ама такъв не съм виждАл.

        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Абе важното е в рекламата да пише, чр го може бе. Заслепените от блясъка клиенти ще си го купят, и като видят, че отчита някакви стойности ще се радват, че имат и такава функция. Колко хора ще направят теста дето Сашо го е направил? А и да го направят-ще си кажатм че все пак китайците не са много напред с ачеството, и ще си купят следващия уред на който може даже да пише, че прави свирки...

        • DBRS
          DBRS коментира
          Редактиране на коментар
          Каквато и да е гривна със сигурност е по-зле от напръстник, на читавите са си написали, че показанията са за ориентир и се влияят от осветеност и цвят на кожата, имам такава дето прави ЕКГ.

      • #21
        Използвам сатурометри от години, задължително е при гмуркане в студени води.
        Имам три уреда, първия струваше над 200 евро преди 10 години.
        Работят точно само на показалец и среден пръст, такъв е метода, измерва цвета на кръвта.
        Уредите, които се предлагат на пазара, работят, когато са с цена над 120 лева, другите са ментета.
        Нямам “часовник” но няма как да работи като е на китката- не разчитайте дори приблизително да показва нещо....
        За измерване на кръвно, пробвал съм в годините различни системи, на китката, дори с пневмо маншон, отклоненията са произволни, над 30% , не може да се приеме за достоверно...
        Show must go on!
        LZ1VES

        Коментар


        • #22
          Имам смарт часовник и във връзка с короната дето ме бе ударила наскоро си направих експеримент. Мерих пулс, кръвно и сатурация на себе си и на една краставица и домат, е показанията се оказаха еднакви. Излезе че краставицата и домата са си живи и май по добре от мен.

          Коментар


          • Иван Жоров
            Иван Жоров коментира
            Редактиране на коментар
            Не знам какви боклуци ползвате или просто си пишете глупости. В момента който го сваля от китката и показанията спират, а точността поне на пулса е доста добра. Сатурацията е ясно, че няма как да е съвсем точна, а кръвно моя не мери, но и да мери няма как да е с добра точност.

          • piron45
            piron45 коментира
            Редактиране на коментар
            Просто машинката е китайска и понеже е евтина явно не може да се очаква много от нея.Още не съм проверявал останалите функции колко са верни.

        • #23
          Дядо Мраз ми подари този часовник .Първо впечатление -голяма шаренийка .Гледах такива часовници отдавна ,но този не ми влизаше в графата търсени ,ама ме изненадаха .В единия от мобилните оператори го дават с намаление и струва 400 лева .В другия с план 300 лева . До 30 този месец мога да взема още един за 400 лева.

          Коментар


          • #24
            Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            Ползвам тези часовници от година и половина. Уникален продукт без конкуренция на пазара.Pro е най-добрият до сега.
            ...Батерия - издържа поне 10 дни. Няма друг часовник с такава батерия...
            Garmin Fenix 6 със включен крачкомер и пулсметър издържа 14-15 дни
            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

            Коментар


            • Любенов
              Любенов коментира
              Редактиране на коментар
              Да ама гармина е 5 пъти по скъп, а определено не е 5 пъти по читав.

            • bushiDO
              bushiDO коментира
              Редактиране на коментар
              Да, но аз и не съм написал, че е 5 пъти по-читав, докато rusev, е написал, че няма такъва часовник! А ти също пишеш една към гьотера - гармина дори не е 5 пъти по-скъп, а само 2 пъти!

          • #25
             

            Коментар


            • #26
              При каране на велосипед, може ли да записва трак, който после да го визуализираме примерно в Страва, за анализ?
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

              Коментар


              • Иван Жоров
                Иван Жоров коментира
                Редактиране на коментар
                Може да записва трак, ама дали може да се ползва не знам. Понякога като пускаш тренировка и не изчакаш да си намери спътниците се случва да не запише.

            • #27
              Забравих да допълня един немалък недостатък, но това се отнася за всички смарт часовници, заради постоянния включен блутут, батерията на смартфона спада между 15-20% от батерията си само за ден, което означава че всеки ден трябва да се зарежда.

              В моя случай не ми е проблем, защото го ползвам само при спортуване.

              Коментар


              • s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Блутуда черпи малко енергия. Големия разход е да следене на пулс и сатурация. С пулса е свързана и картата на съня. А най-големия разход е на ГПС. Засега умната ми гривна не притежава вграден ГПС.

              • Иван Жоров
                Иван Жоров коментира
                Редактиране на коментар
                Тази легенда съм я чувал и друг път. Блутулда на телефона ми е винаги включен и часовника ми е винаги на ръката. Преразход не съм усетил, един два пъти съм се сещал да видя какво е отишло за блутулд и подобни неща свързани часовника и е било 1-2% за ден. Майка ми е с една гривна и се оплака, че и дърпало повече батерия на телефона, но не съм я проверявал.

            • #28
              Правете разлика между медицински изделия и ширпотреба.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

              Коментар


              • #29
                Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                Правете разлика между медицински изделия и ширпотреба.
                И не само. Още в първия написан ред от авторката на темата се споменава часовник. Пък не е. Колко е останалото, дето му се приписва, не се наемам да споря.
                Часовник е, примерно, този на гарата в Скопие. Като пълен глупак 88-ма година попитах домакините си там "Няма ли кой да ви свери часовника?" После ме досрамя.

                Коментар


                • #30
                  Не е съвсем по темата но аз съм доволен от покупкана на часовник на тази марка.
                  Миналата година купих от колега употребяван Huawei Watch GT за баща ми и го ползвах 1-2 седмици.
                  Платих за него 100лв в състояние като от витрина.

                  Има впечатляващо елегантен вид и семпъл дизайн.
                  Гумените каишки винаги са ме ОТВРАЩАВАЛИ но на този часовник стоеше наистина много добре.
                  Направо ми е непонятно как са успяли да го постигнат.

                  Не ми направи добро впечатление само Huawei Health апликацията.
                  По-скоро визуализацията и евентуално споделянето на активности.
                  Сравнявам го с гарминският софт, който е... WOW!
                  Изобщо не разбрах как да сваля трак например, няма кабелен интерфейс за PC и софтуер.
                  Няма или не намерих WEB портал през който може да се гледа нищо.
                  Само и единствено мобилното приложение и то все едно е писано в кръжок.

                  Дори и да бях платил цената за нов съм на мнение, че е добър избор.
                  Следващите модели вероятно също не са изключение, въпреки тенденцията към завишаване на цената!

                  Ето и малко весёлые картинки - така го зареждах в началото, докато ми донесат стойката.
                  Сега баща ми каза, че го зарежда 1 или максимум 2 пъти в месеца.
                  Той го ползва само като крачкомер и часовник и е много доволен от играчката.
                  Обаче го прави изцяло и наистина в offline - не че няма умен телефон но просто отказва да го ползва.
                  Та в случая нещата, които на мен не ми харесаха кати свързаност при него са съвсем неактуални
                  Враг усраине

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X