Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Huawei Watch GT 2 Pro

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Huawei Watch GT 2 Pro

    Още в първите секунди, когато вземете Huawei Watch GT 2 Pro, ще забележите колко качествен и скъп изглежда този часовник. Watch GT 2 Pro е с елегантно сапфирено стъкло, в комбинация с титан. От няколко години ползвам Huawei Watch 2, който е предишен модел на смарт часовник от Huawei, и мога да кажа, че от гледна точка на дизайн, прогресът е много голям. Елегантният корпус, направен от титан, създава усещане за продукт от премиум класа.



    Друго нещо, което ми хареса от гледна точка на дизайн, е възможността за смяна на каишката на часовника с каквато си поискате друга каишка за часовник, тъй като вече се използва стандартното като размер и захват закрепване. Вариантите за избор предложени от производителя са спортна каишка или елегантна кожена.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:HuaweiWatch1.jpg Прегледи:5 Размер:2.47 МБ ID:6679788

    Официална страница: https://consumer.huawei.com/bg/wearables/watch-gt2-pro/

    Въпреки факта, че часовникът тежи цели 50 грама, когато е на ръката ви, почти не го усещате, което е голям плюс, особено по време на спортуване.

    На часовника има инсталирани няколко различни варианта за циферблата, но ако нито един от тях не Ви харесва, можете да си изберете от 200+ други през мобилното приложение, достъпно за android и apple устройства, което трябва да си инсталирате, за да може да ползвате всички функции на часовника.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:pc2.jpg Прегледи:2 Размер:240.0 КБ ID:6679789Натиснете снимката за да я уголемите  Име:pc3.jpg Прегледи:2 Размер:224.5 КБ ID:6679790

    Едно от най-големите удобства на този часовник е възможността да виждате и да можете да отговаряте на телефонни обаждания и на уведомления, които получавате на телефона си. Така няма опасност да пропуснете някое важно съобщение, само защото не сте си погледнали телефона. При първоначалното пускане и свързване с телефона установих, че не се изписва името, а само телефонния номер на човека, който ми звъни. След ъпдейтване на устройството с наличната нова версия на софтуера и синхронизация всичко си дойде на мястото. Препоръчително е винаги да инсталирате наличните актуални версии на софтуера и приложенията.

    Имате възможност Вие да се обадите на 10 предварително въведени телефонни номера или да изберете от списък с 10-те последни входящи повиквания. Часовникът може самостоятелно да възпроизвежда музика качена на него, както и да управлява музика пусната през телефона, към който е свързан.

    Многобройни и добре развити са функциите по отношение на спортните режими. През цялото време, докато часовникът е на ръката Ви, той измерва пулса Ви и брои крачките, които правите, както и изгорените калории. Ако се занимавате с някакъв спорт и искате по-подробен анализ на вашата активност, то можете да се възползвате от 100+ тренировъчни режима, включващи 17 професионални и 85 персонализирани такива. При бягане, сноуборд и ски часовникът предлага изчерпателни данни като измерване на сърдечния ритъм, средна скорост на движение, максимален наклон и статистика за изминато разстояние. Също така получавате гласово уведомление за превишени зададени норми по време на дейност. Подробни резултати от тренировката си може да видите в приложението Health Mate.

    По време на използването на някои от режимите за спорт вие може да разчитате и на персонален асистент, който с гласови команди да насочва и подпомага тренировъчния процес. За съжаление, това е възможно само на английски, което може да е проблем за хората, които не разбират този език. Точността на измерваните параметри е в диапазона на тази на професионалните фитнес тренажори.

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:pc1.jpg Прегледи:2 Размер:216.5 КБ ID:6679791Натиснете снимката за да я уголемите  Име:pc4.jpg Прегледи:2 Размер:74.5 КБ ID:6679792

    Много ценна (и потенциално животоспасяваща) е възможността за активно следене на кислородната сатурация (съдържанието на кислород в кръвта). Това е особено полезно при практикуване на спортове в екстремни и високопланински условия. при които е възможно организмъм на човек да бъде подложен на кислороден глад. В ежедневието също е добре да се обръща внимание на този параметър с цел получаване на представа за общото състояние на организма и това може да подскаже за наличието на респираторни проблеми. При спадане на сатурацията под определено ниво, часовникът ще ни алармира за случващото се.

    Huawei Watch GT 2 Pro има и много добре реализирана функция за мониторинг на съня. Аз лично не обичам да спя с часовник на ръката, но на хората, които биха искали да получават анализи на съня си, тази функция много ще им хареса.

    Сравнявайки Huawei Watch GT 2 Pro със стария ми смарт часовник, най-голямо впечатление ми направи батерията. Старият ми часовник трябваше да го зареждам през 1-2 дена, а батерията на Huawei Watch GT 2 Pro може без проблем да издържи 8-14 дни в зависимост от режима и начина на използване. Много ми хареса и красивата анимацийка, която виждате на дисплея, когато включвате часовника да се зарежда.

    Като цяло часовникът работи много стабилно и отзивчиво, не се забелязват проблеми или зависвания на софтуера. Определено този модел е сериозна крачка напред в развитието на тази гама устройства и се позиционира в най-високия сегмент.

    Всичко необходимо като приложения и "ъпдейти" на софтуера може да намерите в Huawei AppGallery и в Google Play. Трябва да се отбележи, че новите версии и ъпдейти са достъпни първо на Huawei Wear, инсталиран от app store-a на Huawei.

    Като цяло съм много доволна от Huawei Watch GT 2 Pro въпреки няколкото малки недостатъци, част от които най-вероятно ще бъдат коригирани с "ъпдейти" на софтуера.

    Спецификация съгласно данни на производителя:

    Размер: 46,7 мм x 46,7 мм x 11,4 мм
    Тегло: Около 52 г (без каишката)
    Цвят на корпуса: Night Black, Nebula Gray
    Материал на корпуса: Титан + Сапфирено стъкло

    Каишки на часовника Black Fluoroelastomer каишка, Gray Brown Кожена каишка
    Дисплей: 1,39 инча AMOLED 454 x 454 HD. Сензорният AMOLED екран поддържа плъзгане и докосване.
    Памет: 4GB.

    Забележка: Наличната памет е по-малка от посочената стойност, тъй като системният софтуер заема част от мястото.

    Свързаност: Поддържа се GPS, Bluetooth 5.1,BLE / BR / EDR
    Сензори: Акселерометър, Жироскопичен сензор, Магнитометър, Оптичен сензор за измерване на пулса, Сензор за въздушно налягане
    Бутони: Бутон за включване, бутон за функции

    Часовникът разполага с високоговорител и микрофон.
    Системни изисквания: Android 5.0 или по-нова версия, iOS 9.0 или по-нова версия
    Порт за зареждане: Порт за безжично зареждане
    Живот на батерията: 14 дни при стандартна употреба.

    Забележка: Конкретният живот на батерията зависи от навиците на потребителя и честотата на използване.

    Водоустойчивост: 5 ATM

    Забележка: Устройствата разполагащи с 5 ATM, имат степен на водоустойчивост 50 метра по ISO 22810 : 2010. Това означава, че те могат да се използват за дейности като плуване в плитки води на басейни или океани. Те обаче не трябва да се използват за гмуркане, водни ски или други дейности, включващи вода под налягане или потапяне в дълбочина.

    Околна среда: Температура: -20 ℃~+ 45 ℃, Влажност: 5%~95% (без конденз)
    Процесор: Kirin A1 + STL4R9

    Зареждане: Волтаж на зарядното и изисквания: 5 V 1 A

    В кутията има: Часовник (1x), Поставка за зареждане (1x), Кабел за зареждане (1x), Ръководство за потребителя, информация за безопасност и гаранционна карта

    Забележка: Размерът, теглото и всички сходни спецификации са относителни стойности. Реалните размери при различните продукти могат да варират.
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:_C1_8229.jpg Прегледи:2 Размер:1.91 МБ ID:6679793

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:_C1_8231 (1).jpg Прегледи:2 Размер:1.69 МБ ID:6679794
    Последно редактирано от Венцислав Петров; 16-12-20, 18:32.

  • #2
    Здравейте, бих искал да попитам каква е идеята за използване на титан в коруса на часовник (метал много ценен в авиацията, поради това че запазва механични характеристики в сплави при много високи темпертури) и съответно на колко метра по ISO стандарта трябва да отговаря часовника, за да се гмурна с него на 20 метра дълбочина в морето ?
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

    Коментар


    • s_s1
      s_s1 коментира
      Редактиране на коментар
      Използването на титан допринася за малко относително тегло и висока цена.

  • #3
    Титана е лек като алуминии същевременно здрав почти колкото стоманен корпус... Не съм сигурен колко грама биха се добавили от теглото ако е стоманен корпуса, но за часовник от такъв клас и цена ще е леко смешно ако е стоманен. Пластмаса пък изглежда евтино, колкото и да е качествена... Като се замисля май титана няма с какво да се замести...

    Мен по-скоро ме интересува дали меренето на кислородна "сатурация" е достатъчно точно за да се използва за хайде не медицински цели, но поне за повод за разговор с личният доктор... Съмнявам се да има такава информация, но ще се радвам да получа повече информация от собственици с по продължително наблюдение...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • icerunner
      icerunner коментира
      Редактиране на коментар
      Кислородната сатурация се мери най-общо по цвета на периферните кръвоносни съдове. Двата начина, използвани в медицината са чрез анализ на отразената светлина или чрез анализ на преминала през тъканта светлина. Първите могат да се "лепнат" на челото, китката или другаде, а вторите да се "щипнат" на тънка кръвоснабдена част - пръст, ухо... В медицината вторите се водят за по-точни.

  • #4
    Какво означава, че часовника поддържа GPS...???
    Рекламират модела така, сякаш има GPS и можеш да го ползваш едва ли не в гората за ориентиране или в непознат град...
    Всъщност се оказва, че...няма никакъв GPS/поне не и това, което аз лично разбирам от това да има тази опция/!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

    Коментар


    • #5
      Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      Какво означава, че часовника поддържа GPS...???
      Рекламират модела така, сякаш има GPS и можеш да го ползваш едва ли не в гората за ориентиране или в непознат град...
      Всъщност се оказва, че...няма никакъв GPS/поне не и това, което аз лично разбирам от това да има тази опция/!
      Аз имам GT2, без Pro, и има вграден GPS. Използва се за самостоятелно проследяване на спортните активности, НО моя часовник, си е просто една голяма спортна гривна.
      Като му дам "започни тренировка", изписва изчакване на ГПС сигнал. Аз го разбирам като да е в часовника, а не да чака на сигнал от телефона, щото може да не е в мен.

      Тоест, почти няма апликации (за моя), с изключение на барометър и висотомер.
      Дори не видях дали има приложение да показва координати.
      Абе, часовник, в класическия му вид + разни екстри, като хендс фрий, проверка на съобщения, "фенерче" и батерия, дето издържа над седмица.

      Брат ми има някакъв Самсунг, ама ще си ги мерим по Коледа, като се видим.

      Коментар


      • #6
        Хубава реклама, но да бяхте написали и цената.

        Коментар


        • #7
          Колега, тук цени не се пишат. Нито се продава или купува. Идеята е, да се направи тест и чуем, видим, прочетем мнение за един продукт. Продажби и търговия са за друг раздел... На който му стане интересно ще си намери откъде да го купи...
          VPetrov.photography

          Коментар


          • Kozzzec
            Kozzzec коментира
            Редактиране на коментар
            Това значи ли, че мога в този раздел да си отворя тема за който си искам продукт и да напиша ревю/тест/мнение?

        • #8
          Лично мнение - за часовник еднодневка всякакви скъпи материали са хвърлени пари на вятъра. По тази причина все още си купувам само механични часовници., кото мога да нося и след 20 години.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

          Коментар


          • Пенчо
            Пенчо коментира
            Редактиране на коментар
            Колега. Не нося часовник от едни повече от 20 години, ама за всеки влак си има пасажери.
            Начесано его, почти не сърби.
            Кеф цена няма.

        • #9
          Аз съм Huawei Watch GT 2 (без про) който е на практика същия часовник, но с по-евтин корпус и стъкло и малко по-различен дизайн. Като цяло има много какво да се работи по корпус за да се доближи до нормален часовник, про версията ми е леко грозна, но вероятно е малко "по-истинска" и се доближава повече по качество до нормален часовник.
          Основната причина да го купя е, че на практика е единствения модел който се доближава по дизайн до нормален часовник. Втората причина е батерията. Всичко останало прилича на детски пластмасов часовник, но направен за спортисти. Аз не съм спортист, но ме кефят редица функции като пулс, сън, барометър, крачки и записи от разходки.

          Доволен съм, но има много какво да доработят по приложенията и липсата на такива. Колегата е със Самсунг и няма база за сравнение откъм батерия и дизайн, но отстъпва по приложения. Реално нужда от много допълнителни приложения няма, но примерно по известията може да се поработи много, а за целта ще трябва някакви много базови версии на самите приложения.
          GPS-a си е вграден. При разходка дори без телефон(проверено) си лови сигнал и след това праща резултата на телефона. Компаса дава леко разминаване с телефона, но е ясно, че и двете са само за ориентир, без претенции за точност.
          Нещото което много ме дразни е алтиметъра. Ползва данни от барометъра, а корекция прави само когато е включен гпс-а на телефона, защо няма опция за калибриране едва ли някой знае. Тъй като гпс-а на телефона го включвам рядко редовно съм на метри с минус, в момента на -44, а реално съм на около +60м..
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

          Коментар


          • #10
            Честно казано...значи все едно GPS няма!!!
            За мен , за да кажа за едно устройство, че има GPS, означава, че на него ще има опцията да ме навигира/ с карти , които да се ъпдейтват, с адреси и т.н./ и то говорим без да има нужда да го свързвам към каквото и да било...
            В този смисъл за мен означава, че това устройство НЯМА GPS, след като то самостоятелно не може да ме навигира...
            Тоест тъй като вече не съм спортист и по-скоро ми трябва туристическки часовник, а не спортен...Въпросния часовник не е за мен!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

            Коментар


            • Иван Жоров
              Иван Жоров коментира
              Редактиране на коментар
              Няма навигация! Навигация май имат само Гармин и няколко други по-скъпи модела, но там цените са други.
              Така и не съм го тествал в планината, за там си прави много хубави протоколи с карта. Като тръгна някъде на по-дълго пеша из града го отчита като тренировка(мисля, че след 5 минути вървене) и после си дава много добре маршрут, изкачвания, спускания и много други неща. Би било добре да въведат функция поне координати да показва.

          • #11
            Ползвам тези часовници от година и половина. Уникален продукт без конкуренция на пазара.Pro е най-добрият до сега.
            Аз гледам:
            1. Сън - за мен важен параметър. Даже дава и анализ на съня, освен продължителност и статистика.
            2. Пулс. Освен моментния дава анализ на средния.
            3. Сатурация - според мен точна.
            4. Крачкомер - добър анализ за физическа активност.
            Това, че виждаш кой звъни и дори може да говориш е бонус.
            Аз го ползвам с Айфон, което според мен му редуцира доста възможностите.
            Батерия - издържа поне 10 дни. Няма друг часовник с такава батерия.
            Не е скъп за това което предлага - мисля беше под 500лв.
            Имам Гармин, Ейпъл, Самсунг и други - не стават за мен.

            А за къв чеп е тази реклама във форума не ми е ясно.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

            Коментар


            • #12
              Часовник
              Не топли, не готви, не стреля. - просто мери време. Останалото е реклама за която се плаща

              Коментар


              • #13
                Тук пише, че има вграден приемник за GPS и Glonass:
                https://consumer.huawei.com/bg/weara...ch-gt2/sports/
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                Коментар


                • #14
                  Относно използването на титан, освен казаното до тук, че има изключително добри характеристики като материал основно заради ниското си тегло, което е важно, защото тук борбата е за всеки грам; аз лично смятам, че в сегмента, в който се позиционира това устройство, е логично да се използват висок клас материали, което е видимо и при класическите часовници от високия сегмент, все пак дизайнът и материалите са първото с което имаме досег, когато видим едно ново изделие.

                  По отношение на наличието на GPS, вече мисля че е казано достатъчно. Да, часовникът има вграден хардуерен модул GPS, който се използва за нуждите на приложенията му.

                  По отношение на точността на меренето на кислородна сатурация, не мога да дам категорична оценка, тъй като не съм имала възможност за сравнение с професионален уред, но тестовете, които бяха направени на другите измервани параметри показаха, че те отговарят на тези на професионални фитнес тренажори, така че предполагам, че и тук ситуацията е сходна, тоест ще имаме едно много добро ниво на отчитаните данни.

                  Коментар


                  • #15
                    Да се слага титан на изделие, което след 3-4 години ще замине в кофата, е занятие с доста съмнителна логика. Нека не забравяме, че нещо, което след няколко сезона ще го намираме в 'Зрънчо' като подарък за децата трудно може да бъде считано за изделие от висок клас. За да е ясно - висок клас е това: https://www.ulysse-nardin.com/row_eu...09-300-gd.html. Смартчасовниците са ширпотреба.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X