Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комбиниран акумулаторен перфоратор Parkside Performance

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Да напомня един бърз поглед тук, обяснявам много: И накрая най-важното... цената все пак...
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #17
      За домашни хоби-дейности твърдо предпочитам уред с кабел на 220v. Така когато ми се наложи веднъж в годината да разкъртя нещо с къртача, няма първо да зареждам батерия и после да къртя. А с кабел има на същата цена с много по-добри характеристики от лидълските. Батериите са за професионалисти при които времето е пари и всеки грам натежава в края на работния ден. При професионалистите, естествено, цената на придобиване не е най-важна, има и други важни неща.
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 17-12-19, 09:58.

      Коментар


      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Имам лидълски с кабел . Чудеса прави . Наложи ми се по спешност да пробивам отвори 20 мм в стомана с адаптивния патронник проби си ги без грижи .

    • #18
      Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Да напомня един бърз поглед тук, обяснявам много: И накрая най-важното... цената все пак...
      И два джаула да е,за тея пари е подарък.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • #19
        Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

        И два джаула да е,за тея пари е подарък.
        Лошо няма, защо обаче твърдим че е 3, тук е проблема.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

        Коментар


        • disko04
          disko04 коментира
          Редактиране на коментар
          П.п.
          И още нещо, аз съм много доволен че Lidl е в България, но щях да съм още по доволен и Aldi да бяха също тук, каквито наченки имаше. Тогава щяхме да имаме по добра база за сравнение.

      • #20
        На мен пък темата ми харесва по този начин.
        Тези дни стопих ротора на една една макита 2.5j 36v (2х18 ) 16мм дълбоки отвори към 30см, проби 8 дупки и изпуши бяло. Взел съм я втора употреба на цена над лидълската само боди с изтормозен ротор, което може да е причина за бързата смърт. Частите за ремонта и са към 100лв, но мога да си ги поръчам без проблем по всяко време.
        Лидълската е 200лв с батерия и зарядно, безчетков с по-добри параметри на книга, но не мога да си купя батерия или резервна част когато си поискам и съмнително качество според моите наблюдения по прецизноста на изработка .
        Според клипа по-горе се представя по-добре от по слаба маркова, което не е малко. Също означава, че въобще може да свърши някаква работа, което потвърждават и тестовете на Злати.
        Рекламаторите казват - това е хоби машина не сравнявайте с марковите, не е същото ! И са прави .
        Добре, с кое да я сравним, с райдър? Нали трябва да се получи дискусия понеже сме форум, иначе по-добре сложете един рекламен банер да свети отстрани .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

        Коментар


        • #21
          Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
          ... Добре, с кое да я сравним, с райдър? Нали трябва да се получи дискусия понеже сме форум, иначе по-добре сложете един рекламен банер да свети отстрани .
          Общо взето, смислено е да се сравнява с нещо от същия клас. Еестествено, че с Райдер и др. подобни китайци. Сравненията с професионални машини, струващи в пъти повече, са ми много странни. Все едно да сравняваш евтина малолитражка с нещо луксозно от висок клас. Каква дискусия, какви 5 лева?!?

          Дай Боже всекиму да може да подреди куп инструменти по -стотин лева парчето, които да използва от дъжд на вятър. Ама колко домашни майстори могат да си позволят това?


          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #22
            То от тук идва драмата, понеже много професионалисти се опитват да си вадят с хляба с нискобюджетни машини. Съответно при хазартен успех ги възхваляват, което подвежда аудиторията .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

            Коментар


            • #23
              Масова практика. И не само се опитват, ами го и правят. Но не мисля, че това е причина да сравняваме китайския ширпотреб с професионални машини. Още повече, че търговецът не претендира да продава стока за професионална употреба. Пише си го изрично в упътванията. "не е подходящ за стопанска употреба".
              Ние не сме неутрални!

              Коментар


              • #24
                Колеги, за да върна дискусията в правилните рамки напомням, че тук представяме инструменти, върху които имаме лични наблюдения и за които можем да напишем и споделим нещо конкретно и то от първа ръка. Тепърва този раздел ще се развива и ще очаквам да се появяват много различни мнения и тестове. Този раздел и затова ми е интересен, защото тук ще мога да видя нещо, която го няма на други места, написано е от колеги, мога да им пиша, да ги видя и попитам и прочее... Представянето на инструменти и въобще писането на подобни ревюта, тепърва ще играе положителна роля в оформянето ни като център за експертиза.

                Ценни сме с това, че тук има много колеги, които от една страна имат знанията и уменията, а от друга се интересуват от тематиката. Затова и ревюта на червила не се предвиждат, въпреки, че ако получа сериозна петиция от група колежки, обещавам сериозно да помисля...

                Също така искам да обърна специално внимание върху принципите на които са написани ревютата и които ще бъдат спазвани и за в бъдеще. Ние сме силни в това да покажем нещо в неговите положителни качества, тоест къде в какво един инструмент или друго е силен и има смисъл да бъде използван, прилаган и въобще.. Знам много добре, че в момента "модерни" са нещата от рода дай да строшим примерно 1000 Айфона та да съберем много лайкове... Хубаво, но тук не събираме лайкове и така ще си остане и за в бъдеще. Ще очаквам само смислени текстове, които могат да бъде полезни някому.

                И последно, напомням на тези колеги на които се налага да трия мнения редовно... Тук не е място и трибуна за лични отношения към някой, било то човек, верига магазини или организация... Не злоупотребявайте с моето търпение, до време трия мнения, после потребители... Форумите са на повече от десетина години, можете да проверите, че не се шегувам...
                Последно редактирано от Венцислав Петров; 18-12-19, 09:37.
                VPetrov.photography

                Коментар


                • #25
                  Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение

                  Лошо няма, защо обаче твърдим че е 3, тук е проблема.
                  Така, производителя и съответно търговеца са минали тежката процедура за европейска сертификация, имат СЕ съответствие и застават зад тези 3 джаула. На каква база само от моя тест, и то направен от пишман ползвател се вади заключение, че машината не е 3 джаула? Сигурно има някои сигурни и ясно измерими признаци, които да оборят процеса на сертификация, моля да ги видим. Ще е полезно и за този тест, а и за в бъдеще.
                  По отношение на кабела, на клипа дето къртя бетон най-близкия контакт беше вътре в къщата , на около 10 метра. За машина с кабел трябва да имам и правилния, не домашен, разклонител. Има логика понякога за кабела, но Parkside имат и страхотни класически неща на ток.
                  И още веднъж да подчертая, говорим за машина за домашен майстор на страхотна цена, нека не се забиваме отново в това да мерим круши със сливи и ананаси. Моята цел беше просто да тествам този къртач, да го видя и да споделя какво и как съм видял и усетил. На мен ми хареса, доста е далеч от хлопащите още нови и с кофти сглобка китайски машини( имам виброшлайф от такава марка за 50 лева), въпреки че е почти на тяхната цена.
                  Последно редактирано от zzlatev; 19-12-19, 09:59.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

                  Коментар


                  • disko04
                    disko04 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не съм държал Парксайда в ръка но без да сравнявам ябълки с круши Макитата модел 242 която имам и е не лош инструмент и дават май беше около 1.7 или 2 джаула, не помня точно. То за толкова леки къртачи (не става дума за мощности в момента) няма начин да имат сила на удара. Така аз си мисля поне. Но заради отривистите и чести удари къртя с нея тухла много по финно без да я чупи на парчета както прави големият и тежък къртач. Та затова си мисля че да се рекламира уреда като "къртач" в случая е малко подвеждащо. Иначе пробиването както предполагам и на Парксайда за бургии до към 12 да кажем е прекрасно.

                • #26
                  В 3-те джаула няма нищо сертифицирано, чисто декларативни са.

                  Но най-вероятно са верни или поне близки до истината.

                  Във всеки случай лесно може да бъде сравнен със по-малкия батериен импакт на същата марка, който си е съвсем честен (поне в сравнение с други подобни машини) 1 джаул.

                  Коментар


                  • #27
                    п.п. 4700 удара в минута по 3 джаула всеки са около 250 вата мощност. Звучи легитимно.

                    Коментар


                    • disko04
                      disko04 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не мощността е проблема според мен, а масата. По мое мнение честотата на ударите не може напълно да компесира нуждата от наличието на противостояща на посоката на удара маса.

                  • #28
                    Днес са били заредени много малко бройки. В 10 без нещо нямаше. Обиколих няколко магазина. Навсякъде казаха, че бройките са били много малко. Язък за ревютата.

                    Коментар


                    • #29
                      Колеги, уредите които представяме тук са специална промоция и са малко бройки. Но пък всички тук имате възможността първи да знаете и да реагирате...
                      VPetrov.photography

                      Коментар


                      • #30
                        Ще има ли пак и кога? Ориентировъчно поне.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X