Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторна бормашина Parkside

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    Оригиналното зарядно за кола на макита lxt серията (DC18SE) струва над 200 лева. Колкото и да е данък "марка" пак ще падне веселба, ако постъпи предложение за такова устройство парксайд, независимо дали е комплектовано или отделно.

    Като добавим склонноста на парксайд да сменят захватите на батериите, устройство за зареждане в кола става съвсем ненужно. Инвертор е много по-добро решение.
    Едно е да направиш конвертор 12 -18, съвсем друго, ограничител по ток 12-12.

    Коментар


    • Венцислав Петров
      Венцислав Петров коментира
      Редактиране на коментар
      Е, не пречи да се надяваме. Най-малкото ако USB-C или нещо подобно стане стандарт за всякакви уреди, светът ще се отърве от сигурно хиляди тонове годишно излишни пластмасови боклуци... Разнокалибрените зареждачки са според мен един сериозен проблем на цивилизацията въобще... А решението изисква минимални усилия и ако се приложи навсякъде ще е даже по-евтино отколкото в момента... за удобство, преносимост и съвместимост въобще не коментирам...

    • Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      USB-C зареждане на батерийни инструменти - нормални, не играчки, ще има. Скоро.
      Просто батерията ще има USB-C порт. Възможно е покрай това да изникне USB-C-нещо си (за прашно и очукано), но ще е USB.

      Ще има и някои недостатъци.

    • bokomo
      bokomo коментира
      Редактиране на коментар
      А дано не познаеш. На този етап от технологията съвместимостта между производителите в доставянето на повечко мощност по USB-C e трагична. Ще е голям кеф да зареждаш някоя 5Ah батерия с 500ma.

  • #17
    Ако е за ползване от запалка на кола с кабел на новия верт, това е най лесното решение https://www.lidl-service.com/static/.../298550_BG.pdf , ако предварително е закупен този гайковерт. Само трябва да се поиздялкат ребрата на приставката за запалка. Скоро,предполагам ще пуснат зеге, циркуляр и ламБа от същата серия. ЛамБата е добра придобивка за колата, За съжаление тази година май ще ни се размине 4Ah батерия. С нея винтоверът бачка на 6 . Лани я купих и с малко дялкане пасна на верта и ламБата от старата серия. За съжаление ъглошлайфчето от старата серия не иска да стартира с нея.
    Последно редактирано от mitko 53; 30-11-19, 20:10.

    Коментар


    • #18
      За да се зареди тази батерия от колата пак трябва повишаване на напрежението, което означава смущения. За инверторите я ясно, че ще има смущения, няма как да се филтрират пикове на тока по 100а при 12в . Но не е необходимо този инвертор да е включен постоянно. На макита бързото зарядно бута 9А при 18в , това няма как да мине през USB-c .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

      Коментар


      • Венцислав Петров
        Венцислав Петров коментира
        Редактиране на коментар
        Вътре във всеки батериен пакет са няколко батерии всяка по 3.8-4.2В Не е проблем последователното превключване на отделните батерии. Горе долу така работи "бързото" зарядно за автомобилите тесла. А дори да се реализира с инвертор едно е инвертора да е за заряден ток, съвсем друго да доставя мощност за уреда. В първият случай филтрацията е много по-възможна и реализуема... Колкото до мощността, която може да мине през USB-C това не е вярно, има спецификация до 100вата... То моят ноутбук е с 52Wh - 6500мА батерия и се зарежда за час и малко... Всичко е въпрос на желание за спазване на спецификации, последната т.н. Power delivery през USB удовлетворява "доставка" напрежения от 5 до 20 волта и мощност до 100вата. Всичко това е работеща и приета спецификация, само се иска желание за имплементация... И малко мечти, ако всички устройства около нас я имаха и спазваха, щеше да е възможно произволна размяна на мощност между тях... Тоест всяко ще може да се ползва и като Power bank... Но все пак като се сетя че на производителите им трябваха няколко десетилетия от момента в който електрифицираха уредите до този в който се появиха лампички по тях... май ще си замълча...
        Последно редактирано от Венцислав Петров; 01-12-19, 07:27.

      • Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        >Всичко това е работеща и приета спецификация

        Между работеща и приета спецификация има известна разлика. Тази е частично приета и частично работеща и това което е частично работещо не е точно това което е частично прието.

        Тия комитети по стандартите са страшна работа и благодарение на конкретния имаме вече VOOC, QC2, QC3, 20-волтовите кръгли и плоски куплунги на леново и какво ли не още. Само не и USB Power Delivery.

        Но даже и с тая несигурна стъпка се приближаваме към работещите решения.

      • Венцислав Петров
        Венцислав Петров коментира
        Редактиране на коментар
        Ясене, въпрос в края на краищата на малко желание... Сигурно си прав, не съм проверявал точка по точка кое е прието и кое не. А и не разбирам, кое точно им е толкова трудно или пък сложно да приемат... В края на краищата, реално погледнато полза ще имат всички, даже ми се струва и повече пари биха изкарвали...

    • #19
      Колеги много се отвлякохме в страна, за бормашина Parkside от Lidl идеше реч..., По интересното е, че горе долу цената и е двойно над цената на тройката батерии 18650 които си мисля че са в батерийният пакет

      Вижда ми се много впечатляващо...
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 08-12-19, 13:03.
      VPetrov.photography

      Коментар


      • #20
        Това с цената на батерията е нещо относително.

        Но нека да кажем че съм си купувал батерия Парксайд защото са ми трябвали елементи 18650.

        По някаква причина елементите са значително по-качествени и значително по-еднакви от оригиналните батерии на сериозни марки лаптопи.

        Коментар


        • bokomo
          bokomo коментира
          Редактиране на коментар
          Тя причината е ясна - огромен процент от лаптопите прекарват огромна част от живота си на зарядното. А скапани елементи бих направили един винтоверт дразнещо неизползваем. В случая на лидл с кампанийно предлагане на уреди и батерии - извънредно дразнещо неизползваем.

      • #21
        То ясно, че елементите за батерията на дрелката не трябва да са като на батерия за лаптоп. Но електрониката и в двете батериите е еднакво мъртва. Прибавяме и такива елементи, и резултатът е на лице. Добри елементи има, както и електроники, но са пари и лично аз не не бих събирал читава батерия за такава машина. А и неслучайно се продават празни кутии за батериите на всякакви машини, в тч и на много маркови.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

        Коментар


        • #22
          Аз имам такъв винтоверт и съм супер доволен!
          Вече 1 година го юркам здраво.
          Препоръчвам!

          Коментар


          • #23
            Имам предишния модел от три години и що се отнася до батерията, държи си сериозно и до днес. Единствено ми прави проблеми ;лостчето за реверса. Джаджата дето движи вътре. Разбъзикало се е , или замърсило и иска усет да го накараш да тръгне. И в двете посоки. Опитах да го почистя, но самата джаджа е неразглобяема и контактен спрей и подобни не помогнаха. Въпреки всичко, го ползвам все още. Когато се появи проблема, гаранцията току що беше изтекла. За жалост...
            Иначе, лека, компактна и супер удобна машинка.
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #24
              Моето също понякога прави мизерии, пробвай докато го натискаш леко да натиснеш спусъка, понякога заклинват.

              Коментар


              • #25
                Имам от 2 години предишния модел и съм супер доволен, наистина универсална машинка. Продадох една "маркова" за да се сдобия с тази и нито за миг не съжалявам за замяната. Марковата беше 2 пъти по-скъпа, но с по-лоши параметри
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

                Коментар


                • #26
                  Има рубрика в един популярен сайт, която се казва "предозиране".

                  Коментар


                  • #27
                    Аз си поръчах допълнително и по- голямата батерия. В куфарчето е предвидено място и за нея.
                    Прикачени файлове
                    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

                    Коментар


                    • #28
                      Аз основно го ползвам с тази батерия, държи много повече и може да се поставя изправен винтоверта. Само моят е от първите модели та се наложи да дялкам ребрата на батерията. Също много внимавам когато я зареждам със старите зарядни, че вече няма ребра а е триъгълено сечение, да не я включа завъртяна на 120 градуса. Миналата година ги пускаха въпросните 4Аh батерии, по 40 лева бяха.

                      Коментар


                      • #29
                        Сега са по 45 лева. Предлагат и бързо зарядно за голямата батерия, ако някой реши да си закупи допълнително.
                        Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                        VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

                        Коментар


                        • #30
                          Къде предлагат това зарядно? Явно става въпрос за PLGK 12B2 от 75W. .Засега го засичам самo комплект с циркулярчето PHKSA 12A2.

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X