Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да ми препоръчате сондьор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да ми препоръчате сондьор.

Здравейте, намислил съм да си направя сонда. Комшийските сонди са на дълбочина максимум 6 метра. Вода, казват, има много. Слоевете са, земя, глина, дребен чакъл с пясък. Достъпът за сондиране е почти нулев. Малка мобилна сонда може да влезе. Става въпрос за района на, Земен - радомирско.
    LZ1NSO

Прочети из темите за сондажи, имаше постове на хора дето се занимават активно с дейността.

Коментар

Четох, може би не всичко, но не намерих в близост около мен. А да се бие път от далече, за 6-7 метра.
      LZ1NSO

Коментар

При тези метри и ако това за почвата е вярно може и на ръка , не е толкова сложно а и ти решава проблема с достъпа
        088455338две
        "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
        Джамбазов 2010г..

Коментар

На ръка, няма проблем. Проблема ми е да си намеря правилната ръчна сонда. Но пък ако е с машина. Ще стане в рамките на деня.
          LZ1NSO

Коментар

Имаше едни в перничани, в гугъл ги бях намерил и говорих с тях, но така и не стигнахме до края, защото този, който ме лъжеше от година взе че се появи. За язовир Пчелина иде реч, работеха из района като говорихме.

Коментар

Ако може координати за перничаните. И аз съм под пчелина.
              LZ1NSO

Коментар

0876 27 27 67, Бонев, с него говорих тогава. Аз съм на Пчелина, преди Ковачевци, вилата е на 200 м над бившата гребна база, сега там ходят рибари, къмпингари и лодкаджии. При мен вода излезе на 58 метра, сондата е обща със съседа и все беше готов да се откаже на 50-ия метър. Ако при теб е на 5 - 6 м и е меко вероятно ще се справиш сам. Иначе има разни машини за сонди тип бобкат, при мен бяха с една Прага или нещо такова на 70 години, но имаше достъп през портала на съседа.

Коментар

Аз съм под стената на пчелина. И Прага не може да влезе. Благодаря за телефона. Ще го пеозвъня.
                  LZ1NSO

Коментар

Говорих с Бонев. Можел само да сканира за вода. Не му се връзвало да сондира. Плитко му е.
                    LZ1NSO

Коментар

При такава дълбочина бих помислил за кладенец.
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Имота не е много голям. И кладенец ще изглежда не на мястото си. А сондата може и да не се вижда.
                        LZ1NSO

Коментар

Първоначално публикуван от tatenceto Преглед на мнение
                          Говорих с Бонев. Можел само да сканира за вода. Не му се връзвало да сондира. Плитко му е.
                          Предполагам, за 6 метра само няма как да ти вземе няколко хиляди, които би взел от друго място. Виж някой друг, но повечето ще откажат, защото имат работа за месеци напред или ще ти кажат цена, която не ти изнася за да се откажеш. Все пак аз бих пробвал с ръчна сонда и след това да продам оборудването. Или някой с ръчна сонда да ти го направи.

Коментар

Явно ще е направи си сам. Харесал съм си един свредел от немско. Или ще пробвам да си го измайсторя. Да се надяваме че до края на сезона ще се справя.
                            LZ1NSO

Коментар

Днес ми довършиха сфредела, за 6 метра. Събота, може би, ще поръчвам тръба и чакъл. И ще се копае ала, направи си сам.
                              LZ1NSO

Коментар

• jordanov sv
                                jordanov sv коментира
                                Редактиране на коментар
                                Успех! И качи няколко снимки.
                                На село, преди 50-ина години, аз нямам спомен, ама баба викаше че докато нагласи обяда за дядо с няколко мъже и те набили тръбата... Оттогава с Вида 3 и 4 сме извадили сигурно хиляди кубици.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X