Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измерване ниво на вода в кладенец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Обаче не съм убеден, че е същото.
    Налягането ще идва от въздух пък той има различна плътност от водата.
    Така работя от години с датчик на Делта. Налягането си е то независимо от флуида. Нивата, горно и долно са програмируеми, така че и там няма проблем. Ако отиде към вакуум, изходът пада под 4 ма, но си работи коректно и на вакуум. Датчик 0 - 10 бара го ползвам на -0.2 до -0.7 бара, защото при мен е такава системата.

Коментар

Ееееее ако е така - може и да го направя по тоя начин.

Тогава ще си струва да пусна още една тръба вътре.
      Чайниският контролер също пише, че може да се програмират до 3 нива.
      Към момента нямам намерение да ги ползвам но в последствие може пък да прекарам хидрофора през едното.
      Тоест да се изключи електрически ако нивото падне под санитарен минимум и да не засмуче въздух!

Деа едно време по физика зяпах у титите на другарката а ако бех гледал учебника ся шех да съм сигурен има ли значение въздух или вода има около датчика

П.С: От делта баш ми оферираха около 400лв за датчика. Живот и здраве като се преебе китайският може да купя от тях.
      Ма много ми се видяха и тия паре да му се не знае.
      То контролера не ми е супер необходим ама като го дават чайниците що па да го не зема
      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение

Така работя от години с датчик на Делта. Налягането си е то независимо от флуида. Нивата, горно и долно са програмируеми, така че и там няма проблем. Ако отиде към вакуум, изходът пада под 4 ма, но си работи коректно и на вакуум. Датчик 0 - 10 бара го ползвам на -0.2 до -0.7 бара, защото при мен е такава системата.
        А как стои въпросът с изпарението на флуида в тръбата и промяната на водния стълб и налягането в негя?
        Отделно, вероятно се подразбира че датчикът трябва да е подходящ за такава среда - влага. С какъвто има, няма да работи дълго.

А горе-долу в какъв порядък е очакваното иаменение на нивото? Метър, два, половин?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Датчикът е изцяло неръждаем, и моят, и този по горе като го гледам. Ако няма пропуски при връзките, налягането си стои с месеци. Няма как да има изпарение в този малък обем, който се насища веднъж и край. При мен нивото мърда 5 метра (0.5 бара)

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            А как стои въпросът с изпарението на флуида в тръбата...

Чакай сега, аз разбирам идеята така: Във вътрешността на тръбата по голямата част от съдържанието е въздух под налягане.
            Вода ще има малко само в долният и край, при дъното.
            Датчика би измервал точно налягането на въздуха.

Така точността на измерването ще зависи от херметичността на тръбата.
            И в течение на времето предполагам грешката ще се увеличава ако не е уплътнено добре.

Обаче би могло пак горе, в "сухият" край на тръбата, под датчика да се монтира един вентил за гума.
            През него с помпа например да се избутва водата периодично, която малко или много ще влезе в тръбата.

Не знам, ако се използва стоковият контролер на китайците така се внася допълнителен процент грешка, струва ми се.
            Ако датчика влиза в собствен контролер и на него могат да се правят корекции ще се адаптира към ситуацията.
            Ма аз за сега го мисля да е максимално "ръг и тръг", затова го поръчах с контролер.
            После (некога) ако има време ще подобрявам и ще "дигитализирам" отчитанията през мрежа, графики, у-а.

Колко ще се променя нивото зависи от много неща.
            Моят кладенец например е 6 метра, източвали сме го в миналото почти до дъно тоест девиацията е толкова - 6м.
            Сега пак е почти до нула заради тъпото животно, източих го.
            Даже съм приготвил хлорни таблетки за дезинфекция.
            То от тая вода не се пиеше и преди но пак предпочитам да мине през това хлора.
            Тая котка е седяла вътре няколко месеца, не ден или два.
            Беше се раздула до размер на яре

Враг усраине

Коментар

Пусни една яка УВ лампа вътре, над водата де. Всичко мре за една нощ, мъхове, охлюви, бактерии...

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                'баааго!
                Мъдро!!!
                Ще, още днеска!!!

....Не знам, ако се използва стоковият контролер на китайците така се внася допълнителен процент грешка, струва ми се.
              Ако датчика влиза в собствен контролер и на него могат да се правят корекции ще се адаптира към ситуацията.
              Ма аз за сега го мисля да е максимално "ръг и тръг", затова го поръчах с контролер.
              После (некога) ако има време ще подобрявам и ще "дигитализирам" отчитанията през мрежа, графики, у-а....
              То в контролера ти е дигитализирано Ва братчед, требе само да знаеш кЪ да га чИтеш... Ама и кЮмуникация ке си требе...

-Чем занимаетесь по жизни?
              -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Не ве!
                У интернетя да излези, даса кирис през въй-въй-въй изпонапример!
                Чайниското говно не съм чел какво си има, като/аку дойди ше го мислим…

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                през въй въй, по-добре нЙе, аз съм УбичЪм по жицътЪ...

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Думам за въй-въй-въй, не за УйФай.
                Джиц до малинак0, от там навън през въй-въй-въй сървис, уебан интерфейс.
                Ма тая насока е все още нелепа за обсъждане - дори не са си направили труда да ме излъжат, че са го проводили

Тая мъдрост с UV ламбата я развих веднага с подръчни средства.
              Не съм се сетил иначе още преди няколко дни да съм я овесил като нивото беше ниско долу.
              Пуричката дето съм провесил сега не е най-мощното нещо, 8W макс да е но не ми се чупеше живачна лампа.

Сега ключов момент е да не я забравя там, нивото да се вдигне и да се окаже под вода.
              Не че нещо ама за нея ще ме е яд - ламбето е още от соца, не върви да приключи така левашки жизненият си цикъл като котката

Инак брат'чеда понеже спомена, джитал и погледнах какво съм поръчал.
              И верно: тоя контролер си има сериен интерфейс освен релейните изходи.
              Ти да видиш - чайниците машини.
              В последствие ще го мися как / с какво мога да чета даннии и да ги сипвам у бузата даани на малинак0.
              Който пък така или иначе си е на един чеп място от бунаря.

Ше се наредат нещата.
              Поне любопитсвото дето затри мачката няма да иде зян

Враг усраине

Коментар

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                То ако имаш антиковидска лампа ще е по-добре.
                С тия 8W колко силна осветеност ще осигуриш на "бубите" на дъното?

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Немам ламба от Големото Мриенйе, тая е от соца.
                Нямам идея за какво са я ползвали тогава но като работи яко смърди на колендро (озон) около нея.
                За бръмбарите по дъното нафърлах хлорни таблетки.
                Оказа се че по еврогейски стандарти вече не си продава обикновена хлорна вар у железарията.
                Пък е то не останаха нужници в което да поръсиш с нея.
                Та таблетки. За басейн

• nbajani
                nbajani коментира
                Редактиране на коментар
                Хлорна вар съм взимал от фирма Петлето-Свищов.

Тая UV лампа да не е за проверка на банкноти? Ако да, те не са подходящи за подобно нещо.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Едва ли.
                Пурата е прозрачна и докато бачка ако смърди да колендро.
                Последните модерни, преди ерата на светоидиотите беха тъмно непрозрачни.
                Не зная са какво са я ползвали нито от къде произхожда.
                Само че е от развитият СОЦ.
                Придобих е като бонус от една далавера, това е първата истинска работа, която върши за мен!
                Враг усраине

Коментар

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тцъ, газоразрядна лампа е, определено свети в UV спектъра.
                  Дори в едната позиция на це-ка ключето се пали за определено време и гасне.
                  Нещо специализирано е било, няма нито марка нито модел но и със сигурност не е ръкоделие а промишлено изделие.

Как да е, със сигурност е слабичко особено за бунар но това имам - това турих!

Имам и две 125 свещи живачни в гаража но въпреки, че не ги ползвам активно - не ми се иска да строша даже една от тях.
                  Немам резерви а понякога като ми трябва истински светло ги паля за да помагат на светоидиотите

• stefsab
                  stefsab коментира
                  Редактиране на коментар
                  Май е вариант на УВ изтривачка за ЕПРОМ.
                  Минутка "на припек" и всичко е изчезнало.

На времето имаше такива пури, които ги вграждаха заводски в хладилниците за дезинфекция.

• Esper
                  Esper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това май е най-близо до целта и обяснява таймера, както и дръжката отгоре

Според мен тази лампичка е твърде слаба. Точно със счупена 400W живачна го правя това упражнение.

Коментар

Късно подхвърлена идея а освен това тия ламБи станаха твърде скъпи и редки за да се трошат ей така, за дреболии.
                  Пък и хлорните таблетки допълват пуричката.
                  Иначе разфасовки хлорна вар намерих но не ми се чакаха доставки.
                  Мислех, че ще намеря в първото "Топливо" но не би.
                  Точно както с живачните ламби - станали са ехотика неусетно!
                  Враг усраине

Коментар

• stefsab
                    stefsab коментира
                    Редактиране на коментар
                    За хлорна вар виж и по "басейновите" фирми.

...
                  Приципно зимата го отварям леко именно за да намаля образуването на конденз.
                  Тъпата мачка точно тогава се е изшила вътре.
                  ....
                  Слагаш една метална мрежа на отвора и нема мачка нема мишка.

Коментар

Така и ще стане

По отношение на дезинфекцията с УВ - френд сподели, че от няколко години ползва комерсиална система на този принцип.
                    Нещо е тетакову.
                    Далеч съм от намерението да слагам точно такава простотия на въпросното място.
                    Той го е монтирал на мястото, където живее.
                    И малко смешно ми изглежда

Поразрових по онлайн преебалниците и сдобих финално една живачна ламба 250 свещи.
                    10 кинта, с доставката май към 15 излезе.
                    250 понеже такъв дросел съм "купувал" навремето, намирах сега и за 400 но ще оскъпя "проекта".
                    Тая ламБа съм с намерение да я монтирам за постоянно под основата на хидрофора и да я пускам хАфтуматише за малко, нощно време.

Хубавото е, че сега, след всички хлорни таблетки и белина, която насипах водата вече не мирише на застояло, както преди котката.
                    Всъщност изцицах веднъж целият кладенец.
                    Тъпата мачка изглежда като да свърши нещо полезно и умряла

Като дойде "водомер0" и сколасам да го монтирам ще споделя резултати.
                    Враг усраине

Коментар

• Паджеровод
                      Паджеровод коментира
                      Редактиране на коментар
                      Жива и мъртва е друго, с електроди и други заклинания.
                      А с тази джаджа от линка обикалят по офисите пичовете, дето почистват диспенсерите за вода. Пие си се водата.

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      С такива лампи обезпаразиявали преминаващата вода през филтъра на аквариумните риПки.
                      Ако ние само я пием те живеят в тази вода - явно нищо лошо не се случва на водата след "осветяване".
                      Та да - нещо друго си чувал/чел

• gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Бутилираните води минават през такава дезинфекция.

Ти отначало не прегърна идеята ми и затова не ти споделих, че 400 ватова лампа работи по добре с 250 ватов дросел, най малкото лъчението е идея по меко. Иначе изгаря въжета и изолации и те стават чупливи и крехки. Башка и някои лампи освен дросел искат и запалка, не знам дали си съгласувал нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X