Първоначално публикуван от Esper
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Измерване ниво на вода в кладенец
Свий
X
-
-
Ееееее ако е така - може и да го направя по тоя начин.
Тогава ще си струва да пусна още една тръба вътре.
Чайниският контролер също пише, че може да се програмират до 3 нива.
Към момента нямам намерение да ги ползвам но в последствие може пък да прекарам хидрофора през едното.
Тоест да се изключи електрически ако нивото падне под санитарен минимум и да не засмуче въздух!
Деа едно време по физика зяпах у титите на другарката а ако бех гледал учебника ся шех да съм сигурен има ли значение въздух или вода има около датчика
П.С: От делта баш ми оферираха около 400лв за датчика. Живот и здраве като се преебе китайският може да купя от тях.
Ма много ми се видяха и тия паре да му се не знае.
То контролера не ми е супер необходим ама като го дават чайниците що па да го не земаВраг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
Така работя от години с датчик на Делта. Налягането си е то независимо от флуида. Нивата, горно и долно са програмируеми, така че и там няма проблем. Ако отиде към вакуум, изходът пада под 4 ма, но си работи коректно и на вакуум. Датчик 0 - 10 бара го ползвам на -0.2 до -0.7 бара, защото при мен е такава системата.
Отделно, вероятно се подразбира че датчикът трябва да е подходящ за такава среда - влага. С какъвто има, няма да работи дълго.
А горе-долу в какъв порядък е очакваното иаменение на нивото? Метър, два, половин?
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеА как стои въпросът с изпарението на флуида в тръбата...
Чакай сега, аз разбирам идеята така: Във вътрешността на тръбата по голямата част от съдържанието е въздух под налягане.
Вода ще има малко само в долният и край, при дъното.
Датчика би измервал точно налягането на въздуха.
Така точността на измерването ще зависи от херметичността на тръбата.
И в течение на времето предполагам грешката ще се увеличава ако не е уплътнено добре.
Обаче би могло пак горе, в "сухият" край на тръбата, под датчика да се монтира един вентил за гума.
През него с помпа например да се избутва водата периодично, която малко или много ще влезе в тръбата.
Не знам, ако се използва стоковият контролер на китайците така се внася допълнителен процент грешка, струва ми се.
Ако датчика влиза в собствен контролер и на него могат да се правят корекции ще се адаптира към ситуацията.
Ма аз за сега го мисля да е максимално "ръг и тръг", затова го поръчах с контролер.
После (некога) ако има време ще подобрявам и ще "дигитализирам" отчитанията през мрежа, графики, у-а.
Колко ще се променя нивото зависи от много неща.
Моят кладенец например е 6 метра, източвали сме го в миналото почти до дъно тоест девиацията е толкова - 6м.
Сега пак е почти до нула заради тъпото животно, източих го.
Даже съм приготвил хлорни таблетки за дезинфекция.
То от тая вода не се пиеше и преди но пак предпочитам да мине през това хлора.
Тая котка е седяла вътре няколко месеца, не ден или два.
Беше се раздула до размер на яре
Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение....Не знам, ако се използва стоковият контролер на китайците така се внася допълнителен процент грешка, струва ми се.
Ако датчика влиза в собствен контролер и на него могат да се правят корекции ще се адаптира към ситуацията.
Ма аз за сега го мисля да е максимално "ръг и тръг", затова го поръчах с контролер.
После (некога) ако има време ще подобрявам и ще "дигитализирам" отчитанията през мрежа, графики, у-а....Ама и кЮмуникация ке си требе...
-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
Коментар
-
Тая мъдрост с UV ламбата я развих веднага с подръчни средства.
Не съм се сетил иначе още преди няколко дни да съм я овесил като нивото беше ниско долу.
Пуричката дето съм провесил сега не е най-мощното нещо, 8W макс да е но не ми се чупеше живачна лампа.
Сега ключов момент е да не я забравя там, нивото да се вдигне и да се окаже под вода.
Не че нещо ама за нея ще ме е яд - ламбето е още от соца, не върви да приключи така левашки жизненият си цикъл като котката
Инак брат'чеда понеже спомена, джитал и погледнах какво съм поръчал.
И верно: тоя контролер си има сериен интерфейс освен релейните изходи.
Ти да видиш - чайниците машини.
В последствие ще го мися как / с какво мога да чета даннии и да ги сипвам у бузата даани на малинак0.
Който пък така или иначе си е на един чеп място от бунаря.
Ше се наредат нещата.
Поне любопитсвото дето затри мачката няма да иде зян
Враг усраине
Коментар
-
Немам ламба от Големото Мриенйе, тая е от соца.
Нямам идея за какво са я ползвали тогава но като работи яко смърди на колендро (озон) около нея.
За бръмбарите по дъното нафърлах хлорни таблетки.
Оказа се че по еврогейски стандарти вече не си продава обикновена хлорна вар у железарията.
Пък е то не останаха нужници в което да поръсиш с нея.
Та таблетки. За басейн
-
Тая UV лампа да не е за проверка на банкноти? Ако да, те не са подходящи за подобно нещо.
Коментар
-
Едва ли.
Пурата е прозрачна и докато бачка ако смърди да колендро.
Последните модерни, преди ерата на светоидиотите беха тъмно непрозрачни.
Не зная са какво са я ползвали нито от къде произхожда.
Само че е от развитият СОЦ.
Придобих е като бонус от една далавера, това е първата истинска работа, която върши за мен!Враг усраине
Коментар
-
Тцъ, газоразрядна лампа е, определено свети в UV спектъра.
Дори в едната позиция на це-ка ключето се пали за определено време и гасне.
Нещо специализирано е било, няма нито марка нито модел но и със сигурност не е ръкоделие а промишлено изделие.
Как да е, със сигурност е слабичко особено за бунар но това имам - това турих!
Имам и две 125 свещи живачни в гаража но въпреки, че не ги ползвам активно - не ми се иска да строша даже една от тях.
Немам резерви а понякога като ми трябва истински светло ги паля за да помагат на светоидиотите
-
-
Късно подхвърлена идея а освен това тия ламБи станаха твърде скъпи и редки за да се трошат ей така, за дреболии.
Пък и хлорните таблетки допълват пуричката.
Иначе разфасовки хлорна вар намерих но не ми се чакаха доставки.
Мислех, че ще намеря в първото "Топливо" но не би.
Точно както с живачните ламби - станали са ехотика неусетно!Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение...
Приципно зимата го отварям леко именно за да намаля образуването на конденз.
Тъпата мачка точно тогава се е изшила вътре.
....
Коментар
-
Така и ще стане
По отношение на дезинфекцията с УВ - френд сподели, че от няколко години ползва комерсиална система на този принцип.
Нещо е тетакову.
Далеч съм от намерението да слагам точно такава простотия на въпросното място.
Той го е монтирал на мястото, където живее.
И малко смешно ми изглежда
Поразрових по онлайн преебалниците и сдобих финално една живачна ламба 250 свещи.
10 кинта, с доставката май към 15 излезе.
250 понеже такъв дросел съм "купувал" навремето, намирах сега и за 400 но ще оскъпя "проекта".
Тая ламБа съм с намерение да я монтирам за постоянно под основата на хидрофора и да я пускам хАфтуматише за малко, нощно време.
Хубавото е, че сега, след всички хлорни таблетки и белина, която насипах водата вече не мирише на застояло, както преди котката.
Всъщност изцицах веднъж целият кладенец.
Тъпата мачка изглежда като да свърши нещо полезно и умряла
Като дойде "водомер0" и сколасам да го монтирам ще споделя резултати.Враг усраине
Коментар
-
Ти отначало не прегърна идеята ми и затова не ти споделих, че 400 ватова лампа работи по добре с 250 ватов дросел, най малкото лъчението е идея по меко. Иначе изгаря въжета и изолации и те стават чупливи и крехки. Башка и някои лампи освен дросел искат и запалка, не знам дали си съгласувал нещата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар