Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вадене на заклещена помпа в сондаж

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Вибрационните помпи запушват сондажите. По-добре сондьора с еърлифт да прочисти. Нещо е станало за да не може да излезе помпата.

    Коментар


    • gy6ter
      gy6ter коментира
      Редактиране на коментар
      И приблизително да измери дебита.

  • #32
    Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
    Вибрационните помпи запушват сондажите. По-добре сондьора с еърлифт да прочисти. Нещо е станало за да не може да излезе помпата.
    На вилата вече 38 години съм с руски вибратор и спокойно си видочерпя от 45м и я качвам поне още 10-12 нагоре.
    Но щом казваш.

    Коментар


    • #33
      Помпата е в сервиза във Варна за почистване, утре живот и здраве да се намерят в района тръби - Бургас, Стара Загора, сондьора да продуха дупката и да видим дали този път Хасан ще яде баница

      Коментар


      • #34
        Работата не върви на добре с този сондаж. Да кажа какво става. Доставихме истински тръби - румънски, дебели. След много чакане сондьора дойде преди 2 седмици. Старата дупка не става - пуска до дъното няколко пъти но постоянно се срутва и едвам изважда главата от дупката. До към 10-тия метър има явно насип от чакъл и се срутва постоянно. Каза че трябвало да се набият 10-12 метра метална обсадна тръба за да се мине мястото но той не можел.
        Нкарах го и проби дупка на 10-на метра в страни. Пусна 20 метра и каза че имало повече вода от предната, пак се срутваше но успяхме да сложим тръбите. Пуснахме помпата - за около 5 минути изпомпва водата. Около 200-300 литра според мен. 2 седмици я точи по 3 пъти на ден но нещо взе да намаля източеното количество. Даже един път вади помпата че беше се задръстила с кал. Измил я и се отпуши. Но явно вместо да се изчиства сондажа се задръства... една финна кал е и като нищо да запушва прорезите на филтърните тръби

        Коментар


        • #35
          Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
          То, това си е геоложка работа. Те заедно със сондьора определят тези неща. Иначе е проба с грешка. Както и пускането на сондажа се започва с малък дебит като се мери пада на водното ниво и се увеличава дебита постепенно до оптималния. Пример - имаме 36 метров сондаж, помпата е на 30 метра, имаме и 140метров, помпата е на 80 метра. И сега като се замисля може и помпата ви да е голяма по дебит за този сондаж. Но това са само предположения.
          Аз бих ограничил помпата до дебит ,който не изчерпва сондажа ,за да работи непрекъснато няколко дни ,но разбира се това е свързано с време за наблюдение .200 -300 литра за 5 минути са 2,4-3,6 кубика вода на час .Примерно бих започнал с 0,5 кубика на час ,ама това си зависи и от помпата все пак .
          От опит знам ,че дори и сондажа да има достатъчно вода ,и да работи стабилно започва да вади пясък ,и когато се ограничи под някаква стойност спира .

          Коментар


          • #36
            Добра идея, благодаря.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X