Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FAUN Atf 65,G-4,8x6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FAUN Atf 65,G-4,8x6

Колега ,кран се вади сравнително лесно,за разлика примерно от 50тонен камион.Крана се вдига със стабилизаторите и се подлагат греди под колелата,вижда се на една от снимките къде е стъпал стабилизатора.
    Наскоро участвах във ваденето на 16тонен КамАз ,автокран ,в блатата зад Плама.Та сравнително лесно излезна.А беше потънал до вратите

Коментар

Скоростната кутия е от по-ново поколение,механична с автоматично превключване( с опция и за ръчно такова,за тежки терени и стръмни наклони).А двигателят не се оказа никак слаб-на пътя спокойно държи 80 km/h.В байрите тежестта си казва думата,но ги катери без да се измъчва.Колкото до електрониката и комфорта в кабината,убеден съм,че са я правили по индивидуален за мен проект-няма толова удобно разположени уреди,даже и първата станция,която хвана радиото беше-Z rock. Поздрави.
      Любовта е сляпа,но женитбата и връща зрението.

Коментар

www.youtube.com/watch?v=rjaxjulLdZ0 Това е един клип от работа,която вършихме на местността,Милеви скали край Пазарджик.

Коментар

здравей, клипчето е готино, и музичката също ..... а как завива само ...Имам един въпрос който ме гризе от доста време, а той е когато вдигаш много тежки предмети ( каквито и да са) имаш ли някакъв датчик който да ти показва колко можеш да вдигаш( какво усилие са опънати въжетата), например, трябва да вдигнеш камион който не знаеш колко тежи, а трябва да го преместиш някъде( да речем, че камиона е по тежък отколкото ти позволява крана да вдигаш) как разбираш кога е на ръба машината ти? това с камиона е образно казано!
          май се пооплетох с въпроса, но се надявам да си ме разбрал
          Real Recognize Real

Коментар

А когато нестава и с такава велика машина ,става по този начин.
            Прикачени файлове
            0877 44I 88I
            Самурай 1,3
            Дискавъри ТД5

Коментар

Първоначално публикуван от gh0sts Преглед на мнение
              здравей, клипчето е готино, и музичката също ..... а как завива само ...Имам един въпрос който ме гризе от доста време, а той е когато вдигаш много тежки предмети ( каквито и да са) имаш ли някакъв датчик който да ти показва колко можеш да вдигаш( какво усилие са опънати въжетата), например, трябва да вдигнеш камион който не знаеш колко тежи, а трябва да го преместиш някъде( да речем, че камиона е по тежък отколкото ти позволява крана да вдигаш) как разбираш кога е на ръба машината ти? това с камиона е образно казано!
              май се пооплетох с въпроса, но се надявам да си ме разбрал
              Колега,старите кранове отдясно в кабината имат една показалка и една табела,като вдигаш, показалката сочи колко товар вдигаш и на колко може да го отнесеш от центъра на крана.Баш майсторите-кранисти,ликвидират тая показалка ,защото им пречи. и от това стават най-честите обръщания на машината .
              Старите машини имат и панел ,който показва колко е разпънат телескопа,както и височината.Някой освен това,имат и дигитален кантар-добавя се впоследствие.
              А на колегата крана има комптютър за сигурност-той следи всичко.Не питай колко струва озаконяването и годишните такси.Тука тия с КамАза,че е малък плащат маса пара на година,а тоя звер не ми се мисли просто.Трябва да има постоянно работа,а за такива машини си има.

Коментар

Ето го и самият компютър,колега Sparow.Снимката е малко тъмничка,но я правих поред нощ,наложи се да работя по никое време.
                Прикачени файлове

Коментар

Немско качествоВсичко е подредено и практично.Само ме вълнува къкъв ти е компютъра за сигурност/марка/,кабината накланя ли се по вертикала ,и лебедката на крана със въздушни спирачки ли е?

Коментар

Марката на комютъра е-AML-много приятно опростен,без нищо излишно.Показва максимален товар,актуален товар,метраж на стрелата и въжето,отстояние и градуси.Самата кабина е неподвижна,вдига се само интериора,седалка и под(по-добро решение,колко пъти съм събирал разни неща в краката като надигна кабината в старата машина).Спирачката,за която питаш, е електрическа.Ето и още някои снимки.
                    Прикачени файлове
                    Последно редактирано от piri75; 11-05-10, 17:39.

Коментар

Интересна машина. Колко съм търсил такъв кран навремето... Не ми се говори. Имахме едни инциденти с едни камиони и много ми трябваше енда такава машинка.

Имаш ли ретардер, интардер или нещо подобно? А дистанционно за "кранчето"?

Коментар

Оборудван съм с интардер+моторнатаНяма грижи със спирането,за какво ти се е налагало да полваш кран?
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от PIRI75 Преглед на мнение
                          Оборудван съм с интардер+моторнатаНяма грижи със спирането,за какво ти се е налагало да полваш кран?
                          За няколко катастрофирали самосвала. Един тук, един там. После събиране на чарковете като кош, шасита и прочие.

Коментар

Един комшия кара подобен Либхер според него е най голямия в България но не го е докарвал в квартала да го видиме . Сигурно ще са му тесни улиците .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Един комшия кара подобен Либхер според него е най голямия в България но не го е докарвал в квартала да го видиме . Сигурно ще са му тесни улиците .
                              Ха,в кой квартал живееш?Стана интересно,най-големият автокран притежание на българска фирма,е един 400-тонен KRUPP,който е някъде в тецовете(Марица-изток,Девня,или нещо такова).Навъдиха се бая 200,250-тонни(наши и на чужди фирми),но този ветеран си остава най-голям,доколкото аз знам.
                              Прикачени файлове

Коментар

В "Изгрев" тия дни като го видя ще го питам какъв е точно . Той кара кранове от много години и в Либия е работил навремето на Либхер някъде 7-8 години .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X