Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобиль ЗИЛ-131- Руководство по эксплуатации

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Автомобиль ЗИЛ-131- Руководство по эксплуатации

Ще я погледна утре или в други ден, тъй като днес успях да се прибера успешно, след изминаването на 60км за 3 часа и след като изрина многото сняг пред нас. Стана ми любопитно, като казваш, че е толкова просто устроена, а и че топлела много добре Ако проработи ще пиша, а ако се наложи ремонт пак ще питам, нищо, че е просто устроена (тъй като и аз съм така устроен , надявам се да успеем да се спогодим с нея )

ПП. Айде, весели празници на всички, пийвайте червено винце и замезвайте подходящо в студените дни

Коментар

Ако оригиналното табло и го няма подобни печки имаха автобусите Чавдар 11 М 3 и 11 М 4 старите татри и сигурно в още доста машини. На времето някой преди мене беше сложил подобна печка на кабината на европата ми за две минути ставаше баня и зимата карах по къс ръкав .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Прави всякакви опити да проработи оригиналната(руската) Печката е от най елементарните които не следят много ли ти е топло или не.Всички западни с многото им екстри почти всяка година ремонт за 100-200лв.Най вероятно печката е бензинова.Няма логика(за руснака) камиона да е бензин а печката дизел.Ако прилича на ЗАЗ-ковата бензинова е.Това се познава по - след помпата има карбуратор с игла за ниво и маркуч за обратен бензин.Аз имам кран МАЗ с бензинова печка-400гр. на час и си топлиш кафето и си пазиш обувките.На помпата пише за колко волта е.Ако е тип ЗАЗ за 24в. пиши имам схема.С поздрав БоретоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:руска печка.jpg
Прегледи:1
Размер:51.6 КБ
ID:5436588Натиснете снимката за да я уголемите

Име:руска печка (2).jpg
Размер:64.8 КБ
ID:5436589Натиснете снимката за да я уголемите

Име:руска печка (3).jpg
Размер:59.4 КБ
ID:5436590Натиснете снимката за да я уголемите

Име:руска печка 4.jpg
Размер:98.4 КБ
ID:5436591И не се плаши.При мен беше изгоряло червеното копче - това е защита.Не я търси .Просто я премахнах.Тя е съответно за 12 или 24в.
        Последно редактирано от boreto2; 22-12-12, 06:56.

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
          Прави всякакви опити да проработи оригиналната(руската) Печката е от най елементарните които не следят много ли ти е топло или не.Всички западни с многото им екстри почти всяка година ремонт за 100-200лв.Най вероятно печката е бензинова.Няма логика(за руснака) камиона да е бензин а печката дизел.Ако прилича на ЗАЗ-ковата бензинова е.Това се познава по - след помпата има карбуратор с игла за ниво и маркуч за обратен бензин.Аз имам кран МАЗ с бензинова печка-400гр. на час и си топлиш кафето и си пазиш обувките.На помпата пише за колко волта е.Ако е тип ЗАЗ за 24в. пиши имам схема.С поздрав Борето И не се плаши.При мен беше изгоряло червеното копче - това е защита.Не я търси .Просто я премахнах.Тя е съответно за 12 или 24в.
          Има няма логика на всички руски военни авто фургони печките са дизелови . Най големия чанч беше зимата да се качиш с тубата върху кабината да му налееш нафта в резервоара . Сега се сетих при Страхил от Костинброд няма начин да няма части за тия печки .

Коментар

Здравейте Стана ми интересно, а и се зарадвах, че boreto2 ми предостави схеми на печката и реших да поогледам. Печката е дизелова и нещото, което ме учуди най-много беше, че таблото й за запалването е непокътнато и сега съм много радостен ;д. Мисля, като се пооправи времето мъничко само, да поогледам жички и проводи и ако всичко е наред да й сипя малко нафта и да пробвам да я подкарам
            Ето и малко снимки на печката и на всички надписи върху нея и 2 снимки на камиона (който всяка сутрин докато си пия кафето ме тормози, защото се намира точно пред вратата на кухнята) :
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0034.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5436650Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0059.jpg
Размер:97.9 КБ
ID:5436651Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0060.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5436652Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0061.jpg
Размер:105.5 КБ
ID:5436653Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0062.jpg
Размер:50.4 КБ
ID:5436654Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0063.jpg
Размер:71.6 КБ
ID:5436655Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0064.jpg
Размер:94.3 КБ
ID:5436656Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0065.jpg
Размер:76.4 КБ
ID:5436657Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0067.jpg
Размер:46.3 КБ
ID:5436658Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0068.jpg
Размер:73.9 КБ
ID:5436659Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0069.jpg
Размер:43.8 КБ
ID:5436660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0070.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5436661Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A-0072.jpg
Размер:95.0 КБ
ID:5436662

Коментар

Колега разгледай това http://remont-krana.ucoz.ru/publ/5-1-0-5 Надявам се ще ти помогне.С поздрав Борето. Много ми е кеф - дано съм помогнал

Коментар

От тука http://www.coilgun.ru/otopiteli/OV65_katalog.pdf хубав детайлен чертеж .
                Прикачени файлове

Коментар

Благодаря и на двама Ви Нямам нафта у дома, но до 2-3 дена ще се опитам да я включа печката! Тази информация ще ми бъде безкрайно полезна Ако я накарам да заработи ще направя едно клипче и ще го постна
                  ПП.: Постовете ми излизат малко бавно, но така е със нас младоците Весели празници отново, и надявам се следващия път да се похваля с добре работеща печка

Коментар

Печката няма начин да не тръгне устройството и е елементарно не като на новите с един куп електроника . Две години казарма такава печка кокалите ми топлеше по занятията във ВАРЕМа . Намерих една снимка на печката с таблото .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:otopitelno-ventiljacionnye-ustanovki-tipa-ov65-i-ov95-ostrog.jpg
Размер:36.9 КБ
ID:5436885

Коментар

След като прочетох дискусиите за разкошната руска печка, започнах да се чудя, дали аджеба тази на виетнамката, де то трябва да топли мотора е също на газьол?

Коментар

Първоначално публикуван от Grigor_Kolev Преглед на мнение
                        След като прочетох дискусиите за разкошната руска печка, започнах да се чудя, дали аджеба тази на виетнамката, де то трябва да топли мотора е също на газьол?
                        Не подгревателите на двигателя на ЗиЛ и ГАЗ са бензинови .

Коментар

Тези които подгряват моторите са на бензин.
                          2.8CRD-KJ

Коментар

Ей, като споменахте печките за подгрев на двигателите... имам 2! Едната е от виетнамката (още си е на нея, но никой не се е пробвал да я подкара), а другата я свалихме от зила На дали може да им се измисли друго приложение, но ако някой има идеи да казва

Коментар

По спомени тоя подгревател се препоръчваше да се пали при температури от - 35 градуса и нагоре та за нашите географски ширини е малко безсмислен. Такъв не сме палили даже и с учебна цел .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X