Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Урал vs Краз
Свий
X
-
До: Урал vs Краз
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнениеУрал,Краз и Камаз са все 6х6,но имат и някой разлики.
-На въпроса -раздатката на Урала е с междуосов планетарен диференциал,демултипликатор и блокаж.Няма блокажи по колесните диференциали.
При Краза ,раздатката има три изходящи вала,отделно до всеки от мостовете и позволява да има равен въртящ момент към трите диферинциала.Намаха блокажи на колесните диференциали.
-Машините който сравняваме са в различен теглови клас.
При двигателите ,предимството на Кразовия двигател е пълно-16 литров с огромен въртящ момент. Камазовия 10 литров,равноходов,високооборотен ,но с недостатъчен въртящ момент при ниските обороти.Печели Краза.
-
При Мазовете диференциалите имат блокажи.
(2,3 мосты).а моторы ЯМЗ на обеих машинах стоят.КаМаз моторы почти не ставят сейчас. ЯМЗ навсегда!. и двухосные модели с
моторами ЯМЗ-238 230 к.с.
Бортовые автомобили Урал-4320
Урал-4320
Урал-43206
Урал-532301
Автомобиль общетранспортного назначения предназначен для перевозки грузов и буксирования прицепных систем по все видам дорог и местности.
Модификации:
- 4320-0110-41
- 4320-0111-41
- 4320-0611-41
- 4320-0911-40
Последно редактирано от п-к A.Moralez; 23-02-09, 14:13.не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!
Коментар
-
До: Урал vs Краз
-Блягодаря на колегата за корекцията,-виждам че тези Урали имат блокажи. Преди петнайсетина години търсех висока проходимост и оглеждах за блокировки на диференциалите.Сигурен съм ,че Урали,Камази и Зилове нямаха. Блокажи имаха Ифата,Шкодата и западните машини. Купих КАЗ 4540 колхида-с блокажи на мостовете,но те се оказаха от МАЗ.
Коментар
-
От: Урал vs Краз
Здравейте колеги. Видях темата и не се сдържах да напиша мнение. Та последно кой е по-добрия камион - аз съм за КрАЗ-а (255 - тицата), макар че е с огроооомно междуосие с 1 метър повече от Урал 375/4320. От друга страна пък клиренсът на Урала е с 4 сантиметра повече от на КрАЗ-а и това ма навява че е по-проходим или е може би заради гумите... Четох в друга тема, че КамАЗ-овия двигател бил слаб за в гората, силен му бил високия оборот на 1600-1800 от 2600 оборота е максималния ВМ, докато на КрАЗ-а е 1450-1600 от 2100 оборота. Видях тука 1 КрАЗ 255 6х6 направен за гората със гуми от Урал, бордови със кран, с цена 11000 евро. Дали с тези високи гуми КрАЗ-а, със увеличен клиренс ще бие Урала или голямото междуосие от 4.60 метра ще му оказва влияние от това 3.50 метра на Урала Вие ще кажете. Надявам се да има още компетентни мнения по темата.
П.С. - набарах ръководства и програми на руски език за всякакви руски машини (най - много камиони) с много полезна информация и като видях темата (най - вече останах "зарибен" от мнението на Тихомир от пост 5), нямаше как да не се запаля и аз по КрАЗ или Урал
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар