Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Урал vs Краз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Урал vs Краз

Добър ден! От няколко дни все се чудя кой е по добрият атвомобил,след случката ми с Урала,(много от писъстващите на издърпването) започнаха даме оборват че Краза прецаква Урала по всякакъв параграф.Това немога даси го обясня нали Уралката е с междуосов блокаж,Краза и той лие на същия принцип или е като 131/157 просто се пуска предното

ПС:Мерси предварително за информацията,мисля че и двете машини са добри,но все 1 трябва да е по-добрият.

До: Урал vs Краз

Има един модел на Краз 6X6 с много широки , почти балонни гуми. Не знам какъв е модела точно , но мисля че не би затънал там , поне с тези гуми.
    Като цяло смятам , че Урала е по-проходим, но не съм виждал Урал с такива гуми а и не знам , дали биха му станали. С тези гуми Урала би бил чудовище!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Краза е много голям и тежък. Много е проходим, но е проектиран като обектов автомобил, иначе казано - само за много къси курсове. Урала нормално работи като рейсов. Засадата е някъде в рентабилността, като че ли.

Коментар

Тихо ги е карал и двата да каже той.Мене и двата ме довеждат до........................................
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Тихо ги е карал и двата да каже той.Мене и двата ме довеждат до........................................
          Уралът който карах беше с балонни гуми като на Краза споменат по-горе. Много се учудих като четох темата на колегата и от снимките разбрах едно - за да закъса така виновни са му гумите. И преди съм казвал - с Урал тръбовоз натоварен с 10 тръби за газопровод по 1,5 т всяка съм ги доставял спокойно на трасето по всяко време. А това е дълбока оран по време на дъжд и мостовете ми правеха път в земята. Но гумите ми нямаха нищо общо със "сликовете" на колегата. Кразът от своя страна също е голям звяр, и с него съм правил "геройства", но според мен отстъпва на Урала. Аз давам предимство на Урала.

Коментар

Тихо и двата ли бяха с оригиналните си двигатели?
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
              Тихо и двата ли бяха с оригиналните си двигатели?
              Kразът - да. Уралът беше с дизел на Камаз. Определено Кразът имаше повече мощ. Но Уралът се справяше перфектно и с тоя двигател.

Коментар

Колегата е прав за гумите ако не бяха пвц и ги изпуснеш на 0,7 това няма да го бъде.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Има един модел на Краз 6X6 с много широки , почти балонни гуми. Не знам какъв е модела точно , но мисля че не би затънал там , поне с тези гуми.
                  Като цяло смятам , че Урала е по-проходим, но не съм виждал Урал с такива гуми а и не знам , дали биха му станали. С тези гуми Урала би бил чудовище!
                  Стават,но с доста преправяне.С тези гуми Урала и с камазовия мотор наистина е чудовище.
                  Прикачени файлове
                  Всеки ритник отзад,води до крачка напред! ;)

Коментар

Точно тези имах впредвид. А на Урала помпят ли се гумите в движение? В казармата карах 131-ца с такава "екстра".
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Точно тези имах впредвид. А на Урала помпят ли се гумите в движение? В казармата карах 131-ца с такава "екстра".
                      Същите гуми. И на моя можеха да се помпят в движение. Както на джуганите и на 131-то.

Коментар

Има я тая екстра,интересуваме какво се преправя зада се монтират Кразовите гуми на Урала.

Коментар

Урал,Краз и Камаз са все 6х6,но имат и някой разлики.
                          -На въпроса -раздатката на Урала е с междуосов планетарен диференциал,демултипликатор и блокаж.Няма блокажи по колесните диференциали.
                          При Краза ,раздатката има три изходящи вала,отделно до всеки от мостовете и позволява да има равен въртящ момент към трите диферинциала.Намаха блокажи на колесните диференциали.
                          -Машините който сравняваме са в различен теглови клас.
                          При двигателите ,предимството на Кразовия двигател е пълно-16 литров с огромен въртящ момент. Камазовия 10 литров,равноходов,високооборотен ,но с недостатъчен въртящ момент при ниските обороти.Печели Краза.-
                          При Мазовете диференциалите имат блокажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Има я тая екстра,интересуваме какво се преправя зада се монтират Кразовите гуми на Урала.
                            Трябва ти един стругар и струг,който да може да хваща тея джанти и се почва едно рязане и заваряване.............
                            Всеки ритник отзад,води до крачка напред! ;)

Коментар

Такива стругове има в ЗТМ Радомир и Кремиковци казват се каруселни
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X