Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение между Tатрите и МаЗ-овете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнение между Tатрите и МаЗ-овете

Първоначално публикуван от 4ovekat s amfibia Преглед на мнение
    Да,мотора е Цюндап кс750 или т.наречения Ромел.Има бързи и бавни скорости и задна,предавка на коша и блокаж на диференциала,хидравлични спирачки и др.От 1942 година е ,има и щампи на Вермахта-орел с пречупен кръст! Гумите са от лада Нива...
    Просто нямаше как да пропуснем ваденето на немските танкове тази година,за любителите на военната техника това бе наистина неописуемо преживяване. Това се случва един път в живота,който е фен знае за какво говоря.А и зимното време допълнително засили усещането за реална бойна обстановка...
    С мотора успяхме да изкатерим всички хълмове, където имаше заровени немски машини.
    Поразен съм, че си направил снимки от този велик момент!!!
    Моля те пусни още ако не ти представлява трудност! Поздравявам те за уникалния мотор...баща ми като го видя се разхлопа целия

Коментар

Иначе за сравнение между Татрата и Маз537 е трудно да се говори.
      При цялата операция по ваденето на немските танкове,военните ползваха 5Маза и една Татра на която разчитаха само когато и последния Маз е натоварен.Това важеше особенно
      в 3те дни когато валеше сняг и пътищата бяха заледени.В тези погранични райони не можеше да се разчита опесъчаване.Маза е седлови влекач а Татрата е с ремарке, всеки сам да си прецени кое по добре! Друг голям плюс на Маза е че няма съединител ,понеже е с хидро трансмисия.Единственото предимство на Татрата е по ниския разход срещу 125-130 на сто на Маз537. Може да се каже ,че дори вече да е морално остарял
      Маза все още не отстъпва на по съвремменните танкови влекачи.А за годините в които
      е създаден т.е 1960 е бил просто без конкуренция..
      Ето още малко уникални снимки
      Прикачени файлове

Коментар

Уникално

Ако може още снимки,за тази година ако има подобно нещо къде ще бъде и като период кога ще е ,всякаква информация е добре дошла.може и на л.с.

Поздрави

Коментар

Вече няма - и в склада няма и старшината не дава!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Абе де да знам. Маза го знам, Татрата и нея. Но като че ли хората които карат такива машини, предпочитат Татрата. В Маза доста бързо се ставало слухов инвалид. А иначе FAUN има един подобен влекач, който ми допада най много.

Всeки си има и предимствата и недостатъците. На нас, кой ни е крив че не сме видели нищо по-добро?

И все пак, Чехите винаги са били и ще си останат отлични машиностроители... за разлика от нас
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Иначе за сравнение между Татрата и Маз537 е трудно да се говори.
              При цялата операция по ваденето на немските танкове,военните ползваха 5Маза и една Татра на която разчитаха само когато и последния Маз е натоварен.Това важеше особенно
              в 3те дни когато валеше сняг и пътищата бяха заледени.В тези погранични райони не можеше да се разчита опесъчаване.Маза е седлови влекач а Татрата е с ремарке, всеки сам да си прецени кое по добре! Друг голям плюс на Маза е че няма съединител ,понеже е с хидро трансмисия.Единственото предимство на Татрата е по ниския разход срещу 125-130 на сто на Маз537. Може да се каже ,че дори вече да е морално остарял
              Маза все още не отстъпва на по съвремменните танкови влекачи.А за годините в които
              е създаден т.е 1960 е бил просто без конкуренция..
              Ето още малко уникални снимки
              Човекът с амфибията, ако имаш повече снимки(и желание) направи една отделна тема
              за ваденето на танковете.Мисля че за всички нас ще бъде интересно да прочетем
              коментарите на човек, който е наясно с тези машини.Отделно можем да обсъдим
              качествата на линията "Крали Марко" и т.н.
              Последно редактирано от traktorist; 18-07-08, 21:18.

Коментар

И аз подкрепям идеята стига колегата да се съгласи

поздрави

Коментар

До: Сравнение между татрите и МаЗ-овете

Колега Вардаров,знаеш ли дали сдават МАЗ537 че от доста време търся такъв трейлер и няма никаде.Те са с един двигател V12 не с два.....
                  Колега,сега ти отговарям щото 10-на дни не бях в къщи.За сега в България няма нито един Маз влекач сдаден на някой агенция ,говорих току що с един човек който каза че когато в армията отпадне нуждата от седлови влекачи ще се мисли за продаването им.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X