Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЛУЧКИ В ГОРАТА Зил157 срещу Зил131

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СЛУЧКИ В ГОРАТА Зил157 срещу Зил131

Управлява се трудно,по страничен наклон,върви на кадето си иска.При забуксуване на баир,помага в калта ако ги изпуснеш малко.

Коментар

Колега,според таблицата-16кубика,сурова плътна,букова дървесина,тежи 12,342кг.Ние такъв товар не караме даже и по асфалта.

Коментар

разбирам колега,
        но ние караме бор и тополо.
        излиза около 9 тона.
        не сме чупили досега нищо.
        ще пробам с гумите. има запазена таблица за налягането на гумите спрямо терена и скороста се определя налягането.
        голям мирак ми е да пробвам,за кал го дават 0,75 атмосфери.
        При нормален товар разбирасе

Коментар

Разбрах ме се най-после.Успех и "лека и доходна,работа".

Коментар

благораря сега има 2000м3 пл. бук,
            няма да е много лека.
            успехи и на теб

Коментар

каросерията на зила е 4.3м настрани го отпускам с климията до 2.5м. така снишавам товара и се движе добре,ако се наложи и е тясно мога да прибера климията навътре.
              ето днес как се облегна на брега.да е жива и здрава лебедката. ще оправя и само-напомпващото защото ако спусна гумите щях да мина сигурно.
              ето го...
              Прикачени файлове

Коментар

Колега,един малък съвет:Смени гумите с оригиналната шарка и ще минеш през това място без лебедка.

Коментар

Та тези гуми са магистрални,нямат място там.С "рибена кост" (оригиналните) няма да има никакви затруднения по въпросния маршрут.
                  С "Фармахим" - непобедим
                  Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от dobri34 Преглед на мнение
                    каросерията на зила е 4.3м настрани го отпускам с климията до 2.5м. така снишавам товара и се движе добре,ако се наложи и е тясно мога да прибера климията навътре.
                    ето днес как се облегна на брега.да е жива и здрава лебедката. ще оправя и само-напомпващото защото ако спусна гумите щях да мина сигурно.
                    ето го...
                    Че ти с тези гуми каде си тръгнал бе бате? То на тази лебедка ще и се завие свят от работа.Те тези гуми да караш баници по баничарниците.

Коментар

ако си сложиш хубави гуми няма да имаш проблем

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        Колега,един малък съвет:Смени гумите с оригиналната шарка и ще минеш през това място без лебедка.
                        ...не е само до гумите - с този "допир" който се вижда, мисля че 157 или Прага ще мине дори и с такива гуми...
                        [I][SIZE=1]...системен администратор-винаги има начин...:)[/SIZE][/I]

Коментар

Мене пак не ми е ясно що не го карат извън коловозите по в ляво за да седи по хоризомтален, може и снимката да лъже
                          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                            Мене пак не ми е ясно що не го карат извън коловозите по в ляво за да седи по хоризомтален, може и снимката да лъже
                            С този товар няма избиране на пътя камиона си ходи където го откара коловоза.Ако някой твърди противното ,значи или няма опит, или лъже.Моля да не бъда неправилно разбран,защото аз го казвам изцяло подтикван от много опит и практика. Или съм в гората с камиона, или с мотора , или на компа у дома.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                              С този товар няма избиране на пътя камиона си ходи където го откара коловоза.Ако някой твърди противното ,значи или няма опит, или лъже.Моля да не бъда неправилно разбран,защото аз го казвам изцяло подтикван от много опит и практика. Или съм в гората с камиона, или с мотора , или на компа у дома.
                              Правилно
                              При нас като почнат да стават такива пътищата и или излизаш от коловоза още когато мож и от дълече, поне предницата, или стигаме до лебедка каквато е тази ситуация, най мразя страничен наклон и да претоварвам
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                                Правилно
                                При нас като почнат да стават такива пътищата и или излизаш от коловоза още когато мож и от дълече, поне предницата, или стигаме до лебедка каквато е тази ситуация, най мразя страничен наклон и да претоварвам
                                По добре е да претоварваш,отколкото да си нагоре с колелетата.Преди три години бях в подобна ситуация и се отървах с малко.Колкото и да е смешно обаче имах в кабината едно шише с ракия и като се обърна камиона се счупи в дебелата ми глава.Кабината стана като хималайска палатка на мене ми нямаше нишо,а дървата бяха наредени на земята в два реда както си бяха на камиона.От тогава не си правя експерименти и смелостта ми понамаля.
                                Моля всички колеги ,които се занимават с подобни дейности ,да внимаватс срисковете които поемат,защото не са оправдани.Никакви пари не помагат и не струват колкото здравия човек.Това да обърнеш един камион изобщо не е геройство.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X