Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камаз 53212 Търся майстор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Камаз 53212 Търся майстор

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Тоя който аз карах цапаше нафтата но си работеше нормално.

По едно време помпата протече от към един елемент, отворихме го отгоре и капнахме лепило от сорта на канакулит(прежалена помпа, имахме още две-три резервни). И до сега ми се вижда невероятно, но теча спря и камиона си заработи нормално(поне още година, после го продадоха).

Трудното палене може да е и защото му пада горивото.
    Мина ми през акъла за клапаните на финия филтър за прожинките и за смия инжекъор.
    Но те казват , че като въртът пуши яко на сорова нафта .
    За мен е помпа и някоя друга дюза пика.
    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
      Мина ми през акъла за клапаните на финия филтър за прожинките и за смия инжекъор.
      Но те казват , че като въртът пуши яко на сорова нафта .
      За мен е помпа и някоя друга дюза пика.
      Да, явно има нафта щом пуши.
      Но казват, че е работил добре преди ремонта на помпата, та дюзите може и да са добре.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Да, явно има нафта щом пуши.
        Но казват, че е работил добре преди ремонта на помпата, та дюзите може и да са добре.
        Колко е добре незнам ама им дава ядове.
        По принцип излишната нафта камаза я превърта доста бързо и я загрява и те казват че чак тогава влиза в някъкъв що годе ритам на работа.
        Та нали се сешташ колко добре са дюзите.

Коментар

Чисто нов си пушеше синьо и вървеше,последния който карах 2009г./не е произведен тогава/
          нафтата му беше черна в резервоара/от къде ли знам/си палеше и вървеше прилично.
          Има нещо сбъркано,не е редно след основен ремонт да не върви!
          Най-вероятно,неправилно зацепване на ГНП.
          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
          Киа спортаж2000тди 98г
          Ауди А3 1.9ТДИ
          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
            Чисто нов си пушеше синьо и вървеше,последния който карах 2009г./не е произведен тогава/
            нафтата му беше черна в резервоара/от къде ли знам/си палеше и вървеше прилично.
            Има нещо сбъркано,не е редно след основен ремонт да не върви!
            Най-вероятно,неправилно зацепване на ГНП.
            Ние на времето се базикахме, не е нужно да точиш нафта застани 10 минути до аспуга и после можеш спокоино да истискаш пет литра нафта

Коментар

Ние на времето се базикахме, не е нужно да точиш нафта застани 10 минути до аспуга и после можеш спокоино да истискаш пет литра нафта
              Не съм пробвал,имаше други начини!
              Извинявам се за спама,ама като чуя Камаз и само маркуча ми е в главата!
              Те и други колеги си мислят това,ама не смеят да кажат.
              А,ГНП на камаза с какво смазване е?
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                Не съм пробвал,имаше други начини!
                Извинявам се за спама,ама като чуя Камаз и само маркуча ми е в главата!
                Те и други колеги си мислят това,ама не смеят да кажат.
                А,ГНП на камаза с какво смазване е?
                Централно от двигателя
                Иначе за цолажите на маркучите ще ти разправям живот и здраве догодина като се засечем на някой водоем

Коментар

Централно от двигателя
                  Иначе за цолажите на маркучите ще ти разправям живот и здраве догодина като се засечем на някой водоем
                  За това и нафтата е черна,при повечето Камази!Но това не е болка за умиране.
                  Маркуча за излишното гориво,няма го като тема.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

там кадето са правили помпа и дюзи явно са збьркали ситуацията.водете го при некои грамотен и ще се оправи.така от дистанция сьс писане нема да стане.

Коментар

Нещо са объркали в помпата . Нашия две и кусур години не беше пален подкачих му нафта и запали все едно снощи съм го угасил . За една две минути изчисти пушека и заработи нормално както винаги си е работил . Нафтата никога не ми е цапал .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Нещо са объркали в помпата . Нашия две и кусур години не беше пален подкачих му нафта и запали все едно снощи съм го угасил . За една две минути изчисти пушека и заработи нормално както винаги си е работил . Нафтата никога не ми е цапал .

В крайна сметка е стигнал до Пазарджик и там шофьорът е забелязал, че между капака на калапаните на един от цилиндрите и главата "духа" "много силно".

Благодаря на всички отзовали се!

С уважение,
                        Димитър
                        LZ1DSM

Коментар

Първоначално публикуван от beretta Преглед на мнение
                          В крайна сметка е стигнал до Пазарджик и там шофьорът е забелязал, че между капака на калапаните на един от цилиндрите и главата "духа" "много силно".

Благодаря на всички отзовали се!

С уважение,
                          Димитър
                          Здравеи
                          И както ви казах по телефона.
                          Силно пренатегнати клапани води до
                          Лошо газо роспределение почти отворени впръсканата нафта от дюзата излиза сурова от испускателните траби липства цикала работа.
                          Едно от слабите им места са именно леглата на клапаните.
                          За да духа по този начин които го описвате е счупил легло на клапан.
                          Получава се механично тропане в кратък перит докато частиците от леглото се набият в аломина челото на буталото
                          Ремонта е ...
                          Кавалите долу колекторите също само от проблемната страна
                          Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 23-12-16, 17:58.

Коментар

Сто процента клапаните са криви.
                            Молете се частиците да са в центара на боталото ако са попаднали межди ризата и буталото лошо....
                            Кормилната щанга долу картера също биелата и буталото нагоре ризата също .
                            Лошо но какво да се прави , незнам колко време вашия приятел е камазаджия но тези признаци се хващат от начало сваля се капака на въздушния филтър и се чува детонацията която прави двигателя няма го списифичното крекане..
                            Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 23-12-16, 18:09.

Коментар

Тропа яко като падне легло, как никой не е чул
                              Иначе се случва без особени причини. Казват, че се случва предимно на прегрявани мотори, не знам дали е вярно. Тоя на който съм го виждал (не го карах аз), се размина само с подмяна на главата, но мотора е бил угасен веднага след падането на леглото.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Чули са го но късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X