Вечния спор между тези две велики машини темата я започнах защото се чудех кой от двата камиона е по-добър за в гората. Надявам се, че в този форум има хора които са карали и двата камиона във гората. По питах ви защото реших да си купя камион. Мана и Мерцедеса ми харесаха най-много и искам да разбера всичко до най-малкия детайл
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ман срещу Мерцедес
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Ман срещу Мерцедес
Кой от двата е по-добър в гората?
Мммм кажи кои модели на Ман и Мерцедес са ти по джоба и с колко оси .
По запазения камион е с предимство без значение от марката и двата са добри,за нашите гори колегите казват Руското е правилния избор.Мартин Димитров
УАЗ
Коментар
-
Верните отговори са:
ЦСКА
Мерцедес /за в морето е за предпочитане пред Ман/
Урал /за в гората в България/
Бооокс!
Коментар
-
Имам познат който работи с триосна Скания с кран отзад със ремарке и сваля дърва от обектите в гората до града ,ползва я вече 5 - 6 години и не съм чувал за големи проблеми освен обичайните закачени мъркучи по крана и т.н.Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
Коментар
-
Колегата не помага много с инфо какво точно иска.Пуснал е теми прочетох не го кефят руските и парици имал.Друго нещо полезно е Оторизирания сервиз все някога,ще ти по трябва за нещо не знам в Велинград и в по близките градове дали и какво има.Щаер има за мен слаб съединител Палцов вилката на лагера се пука и оста превъртва и оставаш в гората ,с частите не знам как стоят нещата.
Мерцедес или Ман вземай по-читавия .Мартин Димитров
УАЗ
Коментар
-
Като си от Велинград знаеш че там навремето имаше две големи автобусни фирми . Едната на Беев (бея) другата на Тонев (джуджето) . По някое време бяха партия и държаха най голямата автокъща за автобуси в България . Тонев (джуджето) пръв вкара две сетри 315 HDH . Едната с полуавтоматични скорости които никой до ден днешен не успя да ги вкара в час . Продаде я на панагюрците и те не можаха да се оправят с нея . Във Велинград я караше Гого Рачев и той някак си се оправяше . Другата беше с ръчни скорости и я караха Мишо и Сашо руснака . Обажда ми се един ден Мишо идвай на автогарата да помагаш че скъсах ремък. Викам си тоя съвсем изперка да му трябва помощ за един ремък и то при положение че на автобусите като отвориш задния капак и мотора е пред теб . Отивам и гледам един пистов ремък дълъг сигурно 5 метра широк 60 - 70 мм върти всичко без компресора на климатика и минава през поне 5-6 паразитни ролки . Звъним в Нелас нямат го и от автогарата с моята кола долу в Б.С. по пътя си говорим че имаме в нас по 200 - 300 лева та колкото и да е скъп тоя ремък все ще ни стигнат . Влизаме ние спокойни имате ли имаме само че върви само комплект с ролките и струва 1180 лева . В първия момент не разбрах какво точно ми казва тоя срещу мен съзнанието ми не може още да обработи че един ремък и 5-6 ролки може да струват толкова пари та било то и за Мерцедес . Обажда се Мишо на шефа му тоя като чу цената щеше да получи инфаркт . Изпрати друг автобус да вземе пътниците от редовната линия а ремъка дойде от Турция след няколко дни и едва ли е струвал там повече от 200 - 300 лева . Другата Сетра беше със същия осмак на Мерцедес с два най обикновени трапецовидни ремъка които струват сигурно по няма и 20 лева с пневматичен оптегач . Сменят се за няма 5 минути затваряш едно кранче да изпусне въздуха от оптегача и си готов . Та има Мерцедес и Мерцедес .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Това им е лошото на западните камиони един модел може да има десетина вида двигатели ; скоростни кутии ; мостове пневматична ; хидравлична и горивна арматура . В една комбинация може да е много удачен камион в друга безкрайно проблемен . При руските по 30 години нищо не се променя знаеш им силните и слабите места още от нови . Различните марки имат доста голяма степен на унификация което много улеснява ремонта и експлоатацията . Един компресор руснаците го слагат на всичко ЗиЛ ; МАЗ ; Камаз ; Краз и Урал .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Лично аз, бих дал предмиство за така наречения и славен М 2-ка(двойка). Поради редица причини - прост от към подръжка, елементарна горивна система(която е от много голямо значение), евтини части- говорим за много евтини части. Пример, кожух за педен мост за Ман се намира на цена около 1 000лв, докато при който и да било друг камион, цената склони около 3 000. Специализираната серия на Ман, дето си е горско изпълнение, всичките карантий са качени виско. Като направимер, бутилките за въздух са скрити горе високо, час на праговете на каруцерия, раздатъчната кутия заедно и предния кардан са също доста виско и няма проблеми. Предната стабилизираща щанга един път е много дебела и услилена, един път е разположена, пред диференциала от към картера - това също е голям плюс. Това са общи наблюдения над Ман 2-ка. Акотрос има, но още го жалят и стар Ман 1-ца вади от лошото за Актроса. За напред, ако го вкарат по лошото, ще споделям, че сега и един камион на възглавници, може да свърши работата на Актроса. Поздрави
Коментар
-
Темата така и така си е у кофата ,та нали знаете че МАН имат специално инженерно подразделение само със специални кадри от ЗиЛ.Тези хора неуморно мислят,смятат и творят-как да го направят този камион ДА НЕ ЗАВИВА!!!Последно редактирано от Shtaiga; 09-11-16, 21:15."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар