Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен Урал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Експедиционен Урал

В тема за урал да дискутираме блокажи за УАЗ си е класика.....
    Аз само да спомена,че гореописвания Урал от около 2-3 седмици е с нов собственик,който явно беше решил да си го откара на самоход.Истиски ентусиаст,предвид времето прекарано от машината в "покой".Е беше успял да мине 3-4 км. преди да потърси от къде се отваря капака на двигателя...
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Ако го търси от вътре , доста време ще му отнеме...
      FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първоначално публикуван от RODJER009 Преглед на мнение
        Ако го търси от вътре , доста време ще му отнеме...
        Това беше метафора де... Имах в предвид че м/у Вулуек и София вече се беше гмурнал в двигателния отсек и само едни крака стърчаха отгоре...
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Това беше метафора де... Имах в предвид че м/у Вулуек и София вече се беше гмурнал в двигателния отсек и само едни крака стърчаха отгоре...
          Че то това за чудене ли е ?! Аз му се чудя с какъв акъл го е подкарал на самоход ?!
          А то зависи и за къде го е подкарал . Щото за по-далече пак няма да е за чудене ако му се разхвърчат и уникалните кардани и изронени зъби по предавките и т.н. и т.н. .. та ше го превозват на части ... но не това е основното де .
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Интересно, как другояче да го придвижи?

Коментар

На мен пък ми е много интересно кой е мераклията. Определено не е случаен човек - дали няма пръст в тази работа човекът пишещ тук като "човекът с амфибия". Дано имаме възможността по някакъв начин да проследим развитието на това начинание.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Този човек който го е подкарал на самоход е супер смелчага ЕВАЛЛА

Дано да е успял да си го закара.Ако знаех бих му помагал за придвижването колкото мога ;Да се докоснеш до такава машина е удоволствие за който разбира за какво иде реч;Ако я виждаш като куп метал сега дебелото е 0.39 Охооооо
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Интересно, как другояче да го придвижи?
                  Е , изразих се неправилно . Ако наистина ти е любопитно как се прави , мога да ти пиша на лична ( или пък на по кафе при адаша дядо Владо ) , щото тук ше стане спам . Ама в общи линии ( щото имам доста опит в подобни ситуации) : група от 3-4 човека , пълен набор инструменти ( от звездогаечни - до гедоре) , преглед и претягане на всико що се търкаля ... плюс задължително влекач , който да следва камиона с готов за употреба твърд теглич .
                  ...изобщо ако решиш да купуваж Джуган или някакъв друг монстър от соцреализма ,дето е стоял МНЗ и не е пален от 10 години , ше помагам с удоволствие .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Е , изразих се неправилно . Ако наистина ти е любопитно как се прави , мога да ти пиша на лична ( или пък на по кафе при адаша дядо Владо ) , щото тук ше стане спам . Ама в общи линии ( щото имам доста опит в подобни ситуации) : група от 3-4 човека , пълен набор инструменти ( от звездогаечни - до гедоре) , преглед и претягане на всико що се търкаля ... плюс задължително влекач , който да следва камиона с готов за употреба твърд теглич .
                    ...изобщо ако решиш да купуваж Джуган или някакъв друг монстър от соцреализма ,дето е стоял МНЗ и не е пален от 10 години , ше помагам с удоволствие .
                    Преди време,Зил-131,който беше НЗ-и не беше пален 15(петнадесет)години,ползвах клещи,отверка и ключ-17.Не само,че запали,ами за 3-часа изминах 140км!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                      Преди време,Зил-131,който беше НЗ-и не беше пален 15(петнадесет)години,ползвах клещи,отверка и ключ-17.Не само,че запали,ами за 3-часа изминах 140км!
                      Вярвам ти . То затова за руските возила е валидна максимата : "Кой - как се уцели". Лично аз съм се спъвал и в двете крайности през годините . И то нееднократно.

Коментар

На времето местихме на няколко километра на летище Чишлингирово от една букса (хангар) в друга техника седяла на трупчета двайсетина години от петнайсетина машини само две стигнаха на собствен ход.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Всичко друго има в темата,само не и нещо свързано със заглавието...а още колко теми остават...

Коментар

• Re: Експедиционен Урал

Какво стана , някой рабра ли каде е Урал-а и има ли снимки ?
                            Москвич 408 , оня бежовия с четирите фара !
                            42°41'3.72"N 23°14'6.45"E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X