Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен Урал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Експедиционен Урал

Как лекичко от тема за Урал започна спора , Уаз и G го(я) вади по-голям(а) {устойчивост на преобръщана}.Идеята ми беше породена от култа който битува във форума към великата и непреходна руска техника,в часност Урал-а,а въпросната машина (която е още по-униклна) седи вече 3-4 година и няма кой да я купи.
    Та скромното ми и НЕАНГАЖИРАЩО мнени е , че всичката "ефтина,дуракоустойчива,ремонтопригодна(?????)"е крайно време да бъде претопена. Разбирасе неколко стотин бройки да ги пуснем в "n" на брой произволни тресавища,за да могат наследници ни да ги вадят,да цъкат с език колко са запазени и да се дивят какви чудеса е творил човека.
    ПП: Ще съм благодарен ако някой ми разтълкува какво значи "Ремонтопригоден".Такава дума в тълковния речник няма, а аз го тълкувам така:
    След премеждията в локвата предприех интензивна реанимация на новата си придобивка. Започнах с "Ръководство и експлоатация на УАЗ" където пишеше:"Когато се саморазвият(или скъсат) и паднат болтовете на някоя от предните главини,ги заменете с болтове от основата на предните седалки.Размера и резбата са същите"."КОГАТО" ,а не " АКО"...
    Цитатът е взет от тhttp://www.offroad-bulgaria.com/show...t=%F3%E0%E7%E0

ППП: Не се заяждам , просто обръщам внимание на начина на разсъждение на производителите на гореописаната техника...
    Последно редактирано от Shtaiga; 21-08-10, 21:02. Причина: ППП..
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
      Та скромното ми и НЕАНГАЖИРАЩО мнени е ....
      А сега споделете скромно и неангажиращо,кое е богоугодно да харесваме.Зер искам да съм в крак с изискванията на инквизицията.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
        А сега споделете скромно и неангажиращо,кое е богоугодно да харесваме.Зер искам да съм в крак с изискванията на инквизицията.
        ХАХАХАХ НЕ не не , въобще не искам да казвам на някой какво да харесва.Въпроса е можеш(м) ли да си позволим да ги харесваме.Да си го купи човек с колекционерска цел,да си гледа,да му се радва, да го припали от време на време за да "бръмне" до гората(минимум 30 литра бензин) , да се почувства част от осторията,да разбере как са се чувствали героите от войната е ОК.Но да повериш изхранването на семейството си в ...хм.."ръцете" на това...."нещо" е доста .....смело.
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

ХАХАХАХ НЕ не не , въобще не искам да казвам на някой какво да харесва.Въпроса е можеш(м) ли да си позволим да ги харесваме.Да си го купи човек с колекционерска цел,да си гледа,да му се радва, да го припали от време на време за да "бръмне" до гората(минимум 30 литра бензин) , да се почувства част от осторията,да разбере как са се чувствали героите от войната е ОК.Но да повериш изхранването на семейството си в ...хм.."ръцете" на това...."нещо" е доста .....смело.
          Ако наистина си си направил труда да прочетеш темата нямаше да напишеш толкова глупости наведнъж. Кой говори и мисли да си изхранва семейството с тази машина??- освен търговеца. Тя и реално няма приложение освен в армията, и не е 30 л. бензин защото е дизел. Ако не си я разглеждал вземи отиди и виж за какво иде реч. Темата тръгна от съвсем технологична, и по-специално от начина на задвижването на всички мостове. Не знам защо влезнаха вътре тъпите сравнения с Г-ета и УАЗ-ки, те в случая нямат нищо общо с темата. А можем да си позволим да харесваме и скандинавки и негърки, въпросът по-скоро е дали можем да ги имаме. А наистина машината е уникална от конструкторска гледна точка.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Ако наистина си си направил труда да прочетеш...
            Да прочетох цялата тема от от начало до край.

Кой говори и мисли да си изхранва семейството с тази машина??.... и не е 30 л. бензин защото е дизел.
            Нямах в предвит точно тази машина,а поскоро като обобщение,И знам че този е с камазов мотор

Темата тръгна от съвсем технологична, и по-специално от начина на задвижването на всички мостове.
            Което не е чака такъв инжинерен връх-дълъг кардан,две 90 градусови чупки и (наистина интересното) захващане към раздатката
            Не знам защо влезнаха вътре тъпите сравнения с Г-ета и УАЗ-ки, те в случая нямат нищо общо с темата.
            И аз незнам...
            .
            А наистина машината е уникална от конструкторска гледна точка.
            Че е уникална съм съгласен,но че е уникална от конструкторска гледна точка-не съвсем.Ето това е уникално от конструкторска гледна точка
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Не са само двете чупки. Разгледай по-подробно. Мен ме впечатлява всяко нестандартно решение независимо дали е западно или източно. А кое му е уникалното на Архимедовият винт?!? Този вид задвижване има приложение от древноста та до днес. С така задвижвана машина хамериканците се разхождаха преди години зад полярният кръг а руснаците ги ползват пак там от началото на миналият век, май. Според и едните и другите са със силно ограничено приложение и има защо. Не е трудно да се досети човек.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

скромното ми и НЕАНГАЖИРАЩО мнени е , че всичката "ефтина,дуракоустойчива,ремонтопригодна(?????)"е крайно време да бъде претопена...
                Моето не съвсем скромно мнение е, че всеки може да иска претопяването само на това, което законно е купил. За всичко останало решават други хора. И не случайно.

Извън това, моля, придържайте се към техническата страна на темата. Вкарването на УАЗ и Г, ако и безсмислено, беше някак обичайно, но шнековото задвижване дойде определено в повече. Моля, не предизвиквайте интензивно триене.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rusek2[1].jpg
Прегледи:1
Размер:155.3 КБ
ID:5204003ето го и 2-рия от 3-те. Е все пак братушките си поддържат техниката, независимо от годинките й

Коментар

Този УРАЛ е руски но не е в русия
                    0885 297985,мтел-Радо
                    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Исамо да спомена че блукажната касета от БТР за УАЗ дето ги слагаме ако едната гума е във въздуха и няма никакво сцепление не сработва
                      0885 297985,мтел-Радо
                      0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Урал все още прави камиони и опитни образци, както и другите заводи в Русия.
                        Прикачени файлове
                        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                          Исамо да спомена че блукажната касета от БТР за УАЗ дето ги слагаме ако едната гума е във въздуха и няма никакво сцепление не сработва
                          Не би трябвало да е така колега все пак не си с торсен.
                          Странно.

Коментар

Прав е Ради,блокажните касети от БТР са процентови(около 80%) не е пълен блокаж,а и освен това са палцови и им трябва развъртане да сработят.

Коментар

Да, но ако са в добро състояние ще сработят при вдигнато колело.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
                                Да, но ако са в добро състояние ще сработят при вдигнато колело.
                                Сложил съм над 20 блокажа за две години и нито един не е работил при вдигнато колело.
                                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X