Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен Урал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиционен Урал

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Младежи, сори, ма много добре знаете, че преодоляването на дадено препятствие зависи 80% от задкормилното устройство.
    Та това, че някъде нещо минало, а друго не нищо не показва.
    Колега сигурен съм,че няма тук във Форума човек,който да не знае,че УАЗ-ката-/469/ е много по-устойчива на страничен наклон от Мерцедес-G.Това е факт неуспорим и затова не се учудвам въобще от станалото.Другия проблем на "G-то" освен високия център на тежестта е и високото тегло на машината.Иначе разбира се е достатъчно надеждна и проходима-/най-вече заради блокировките на мостовете/,но според мен редукторния УАЗ е по-проходим от нея,особено в много дълбока кал и камионни коловози.За надеждността на G-то смятам,че е номер 1.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 14-08-10, 13:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
      Колега сигурен съм,че няма тук във Форума човек,който да не знае,че УАЗ-ката-/469/ е много по-устойчива на страничен наклон от Мерцедес-G.Това е факт неуспорим и затова не се учудвам въобще от станалото.Другия проблем на "G-то" освен високия център на тежестта е и високото тегло на машината.Иначе разбира се е достатъчно надеждна и проходима-/най-вече заради блокировките на мостовете/,но според мен редукторния УАЗ е по-проходим от нея,особено в много дълбока кал и камионни коловози.За надеждността на G-то смятам,че е номер 1.
      Кое Г? Щото например 461 няма метален покрив и прозорците на вратите са от найлон
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кое Г? Щото например 461 няма метален покрив и прозорците на вратите са от найлон
        Смятам,че даже и модела 461 е по-нестабилен на страничен наклон от УАЗ-469.Просто двигателя и ск.кутия на Мерцедеса стоят по-нависоко,а ширината на двете машини е почти съпоставима.П.П.Това е мое мнение...може и да съм в грешка.

Коментар

Ми, май си в грешка, защото двигателите на двете машини са разположени практически равностойно. РК на УАЗ-ката, обаче е в един блок със СК - т.е. по-високо и по-напред, докато РК на "Г"клас е отделен агрегат, разположен по-ниско и по-назад(значи "тегли" ЦТ към геометричния център на автомобила).
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Каса бира, три кила кебапчета и желание. Ако не стане по-рано може да измислим нещо на събора. Аз мога да докарам Г 460 късо. Останалото е празни приказки. Особено за страничните наклони, защото фабричните данни за статичен всъщност нищо не казват. Важен е динамичния а той няма как да се измери.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Каса бира, три кила кебапчета и желание. Ако не стане по-рано може да измислим нещо на събора. Аз мога да докарам Г 460 късо. Останалото е празни приказки. Особено за страничните наклони, защото фабричните данни за статичен всъщност нищо не казват. Важен е динамичния а той няма как да се измери.
              Колега моите уважения към Мерцедес,но ако Г-ето ти е фабрично-/без разни фланци и т.н./ почти съм сигурен,че ще загубиш баса от също фабричен УАЗ-469.Говорим за преодоляване на странични наклони.Просто УАЗ-а в това упражнение е по-добър-/жалко,че не притежавам такъв-иначе с най-голямо удоволствие щяхме да се запознаем и съпоставим машините/.П.П.Ако искаш пусни една тема в раздела-"Сравнения и тестове между марки...."Смятам,че там все някой колега с УАЗ ще е готов за тест,а и ще се получи добра дискусия.И честно казано,ако съм на твоето място не бих си намачкал Г-класата.Всеки е наясно,че ако става дума за преодоляване на стр.наклони от напълно стандартни-/в заводски вид машини 4х4/ Саморая и Г-ето са най-слаби в тази дисциплина.В контраст с казаното едни от най-добрите са Вранглер,Чероки,ГАЗ-69,Н.Патрол,О.Фронтера,УАЗ-469-пак повтарям...говоря за напълно стандартни машини,защото винаги ако някоя от тях се подобри достатъчно може да стане по-добра от останалите.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 14-08-10, 21:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                Колега моите уважения към Мерцедес,но ако Г-ето ти е фабрично-/без разни фланци и т.н./ почти съм сигурен,че ще загубиш баса от също фабричен УАЗ-469.Говорим за преодоляване на странични наклони.Просто УАЗ-а в това упражнение е по-добър-/жалко,че не притежавам такъв-иначе с най-голямо удоволствие щяхме да се запознаем и съпоставим машините/.П.П.Ако искаш пусни една тема в раздела-"Сравнения и тестове между марки...."Смятам,че там все някой колега с УАЗ ще е готов за тест,а и ще се получи добра дискусия.И честно казано,ако съм на твоето място не бих си намачкал Г-класата.Всеки е наясно,че ако става дума за преодоляване на стр.наклони от напълно стандартни-/в заводски вид машини 4х4/ Саморая и Г-ето са най-слаби в тази дисциплина.В контраст с казаното едни от най-добрите са Вранглер,Чероки,ГАЗ-69,Н.Патрол,О.Фронтера,УАЗ-469-пак повтарям...говоря за напълно стандартни машини,защото винаги ако някоя от тях се подобри достатъчно може да стане по-добра от останалите.
                Както каза колегата Търтей има значение кой кара, и колко добре си познава машината.
                30% кола , 30% задкормилно,30% гуми и 10% късмет .
                Николай Георгиев 0+
                тел.0887357722

Коментар

Ако някое " Г " направи ето това
                  без да навири петалата ще целувам ръка на шофера му както не са я целували и на владиката
                  Иначе сте прави с доработки от всичко може да се направи "най-джипа",ама във сток вариант баш обсъждания нъц,не ми го хвалете,ако и да е целия от найлон.
                  Последно редактирано от BulAf; 15-08-10, 02:05.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение

Ако някое " Г " направи ето това
                    без да навири петалата ще целувам ръка на шофера му както не са я целували и на владиката
                    Иначе сте прави с доработки от всичко може да се направи "най-джипа",ама във сток вариант баш обсъждания нъц,не ми го хвалете,ако и да е целия от найлон.
                    Не успорвам постиженията на руската техника не съм фен и на Г то , но ми се вижда че Уаза има блокажчета които не са стокови като на Г то което ще рече че в стоков вариянт Уаза не би трябвало да може да нине от там, а и бая висок ми се вижда. И евала на шофьора с лекота преудолява препятствието.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

• От: Експедиционен Урал

За блокажите сте прав-наистина най-вероятно да са поставени шпер касети (БТР-ски или оригиналните за УАЗ),макар че в случая и да ги има не вършат никаква работа-ако едната гума е във въздуха те не работят принципно.Просто предния мост през цялото време има контакт с терена и извади джипа.Както и да е,всъщност блокажите нямат нищо общо със страничната устойчивост на преобръщане.Проблема на гегите за това е пределно прост-артикулация на окачването като на лагерница,заради тъпашките носачи и рамата с качества на релса.В добавка и супер тежкото купе отгоре и търкала е сигурен.Това е положението братя .
                      ПП: Така като го гледам по окачването не му е пипната и една бурма.Пък ако и да е вдигнат това говори още в негова полза (колкото едно нещо е по-високо,толкова по-лесно ляга по гръб нали).

Коментар

Ти колко гейки си карал по различни терени?

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Георгиев (turbo d) Преглед на мнение
                          Не успорвам постиженията на руската техника не съм фен и на Г то , но ми се вижда че Уаза има блокажчета които не са стокови като на Г то което ще рече че в стоков вариянт Уаза не би трябвало да може да нине от там, а и бая висок ми се вижда. И евала на шофьора с лекота преудолява препятствието.
                          Според мен колегата ЛЕНИН,пусна това клипче,да покаже,че не се преобърна на 23-тата секунда!
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Не искам и да се возя даже в такава,освен ако не е по асфалта . Е излъгах малко-задължават ме понякога и ща не ща бера страх. (това за гегите де)

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                              Според мен колегата ЛЕНИН,пусна това клипче,да покаже,че не се преобърна на 23-тата секунда!
                              Така е моята идея е че Уаза няма да премине препядствието без блокажите , иначе съм съгласен с колегата Ленин че гегата е безумно тежка но за сметка на това с малки ходове.
                              Николай Георгиев 0+
                              тел.0887357722

Коментар

ВИЖТЕ ТЕМАТА МИСЛЯ ЧЕ СЕ ОТКЛОНИХТЕ МНОГО.
                                Притежавам УАЗ, но не отричам качествата на другите марки за сметка на цената, било то Г, LR/служебен автомобил/ или друга марка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X