Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходими документи за управление на товарен автомобил.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Необходими документи за управление на товарен автомобил.

Демек, в съответствие с горното, ако камиона ми е 10 тона обща маса може да си джиткам без лиценз?
    И друг въпрос:може ли да си регистрирам една селскостопанска Ифа към КТИ, вместо КАТ

Коментар

Ако пак не са сменили наредбата - да, че взеха да я променят през 1-2 години, това ми излиза като последна редакция(надявам се).
      По втория въпрос наскоро имаше тема за това - погледни я.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

А добре какво става при трактор с ремарке?
        Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
          А добре какво става при трактор с ремарке?
          За движение по републиканската мрежа категория Т,за работа по полето ТВК издадено от КТИ и валидна гражданска.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Нашата гадна и мръсна държава вече унищожи дребния бизнес в транспорта

и сега( законно) дебне някой да не си прекара багажа сам а трябва да наеме камион с шофьор от некоя голяма фирма свързана с гадната власт...те това е

Моя камион си седи 4 години на трупчета е нема как да го карам нередовен съм от всекъде

според държавата в която аз не искам да живея и работя денонощно за нейното рухване в пропаста ега за винаги ...тази (държава )не трябва да съществува...

Незнам защо българите живеят най зле под българска власт
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              За движение по републиканската мрежа категория Т,за работа по полето ТВК издадено от КТИ и валидна гражданска.
              Точно това е нещо интересно. Имам само "С" и не мога да карам камион с ремарке, даже кола с ремарке над 750кг. Обаче трактор с ремарке може да се управлява без значение от товароносимостта му. А самото притежание на категория "Т" не е обвързано с притежание на каквато и да е друга категория.

Управлението на товарен автомобил е свързано с набор от документи, даже и притежанието на категория ни носи бонус валидност на книжката от 5години.

Коментар

Щеше да стане много интересно , ако всички трактористи трябваше да изкарат C+E , за да карат тракторите с ремаркета. Явно логиката е такава , защото дали караш трактор с ремарке или с дискова брана или някой огромен култиватор - няма голяма разлика. А и личното ми мнение е , че трактор се кара много по-лесно от камион. Видимостта е много по-добра , осветеността през нощта също , а и един трактор може да вдигне едва 40-45 км/ч.
                Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
                Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнение
                  Щеше да стане много интересно , ако всички трактористи трябваше да изкарат C+E , за да карат тракторите с ремаркета. Явно логиката е такава , защото дали караш трактор с ремарке или с дискова брана или някой огромен култиватор - няма голяма разлика. А и личното ми мнение е , че трактор се кара много по-лесно от камион. Видимостта е много по-добра , осветеността през нощта също , а и един трактор може да вдигне едва 40-45 км/ч.
                  Напротив,най-невъзможната комбинация е трактор с ремарке,идея си нямаш по колко начина може да захлупиш ремарке върху трактор,а може и двете комплект.Говоря за изправни технически машини,със спирачки и т.н.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Трактор с ремарке кой е карал? С камиона всякаква маневра е много по-лесна, ремаркето е по-стабилно, и пътят несравним.
                    Ткт беше само за трактор, до едно време, с инвентар или полунавесно ремарке максимум.

Коментар

Е сега може да се кара ремарке, даже и две ако състава не надвишава 18,60м. За видимостта съм съгласен че е по-добра, но за лесното не винаги е по-лесно с трактора.

Коментар

Карал съм и камион , а трактор много често. При изправен трактор и ремарке със спирачки , които е натоварено нормално , а не претоварено , е наистина трудно да стане някакъв проблем. Болгар без спирачки с 8 тона зад него , да , наистина е лесно да се заклюпи отгоре му , но новите трактори с нови ремаркета и то по асфалт , няма как да е по-опасно от камион.
                        Toyota Avensis 1ad-ftv 2007
                        Toyota Rav4 2ad-ftv 2014 awd

Коментар

СанкциЙ как ще ме накаже ,ако реша да закарам старото си холно оборудване с камиона на братчеда МВ 814 до вилата в Радомирско ?
                          Имам С категоря от 1993 година, но съм счетоводител в счетоводна къща !

Коментар

Първоначално публикуван от iovkito Преглед на мнение
                            Карал съм и камион , а трактор много често. При изправен трактор и ремарке със спирачки , които е натоварено нормално , а не претоварено , е наистина трудно да стане някакъв проблем. Болгар без спирачки с 8 тона зад него , да , наистина е лесно да се заклюпи отгоре му , но новите трактори с нови ремаркета и то по асфалт , няма как да е по-опасно от камион.
                            Два бункера пшеница стигат до над 6 тона на ремарке за Болгар Две ремаркета са над 10 - 11 тона нето. Но с нов трактор, всичко да ти е нагласено - и само да го ръгнеш - е лесно. Но не е забавно и реалистично
                            Уточнявам как е, за любопитните, не възразявам че е трактор може да е по-лесно.

Коментар

Мога да кажа че книжката не кара кола, но съм съгласен че трябва да се изисква. Даже съм съгласен и да са строги законите за получаване на съответните категории. Днеска за пореден път се убеждавам че има неграмотни шофьори. Едно конско полуремарке със стар влекач мерцедес 1735 трябва да се закара на 40км. Не могат да си закачат камиона. Обаче напреде са стрела Със 100-110 кара и не мога да го стигна. Същия този камион зимата е замръзнал и е протекал от радиатора. Сега не знаем какво е полужението, уж задържа радиатора но прокапва и губи по малко течност. Докато закачах днеска протече нещо доста и помислих че е от радиатора. Оказа се нафта събрала се между двата реда цилиндри и от малкия наклон се изля напреде.

Коментар

Книжката е едно, а да се изкарва (и плаща) книжка наново през всеки 5г е малко хм... странно.. И мирише на корупция - икономически интерес на 'обучаващите' фирми...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X