Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с охлаждането на перкинс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с охлаждането на перкинс

Двигателят загрява а радиятора е чисто студен,и хвърля водата като кит,кво да правя.
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Да смениш гарнитурата на главата, а нея самата да провериш да не се е изметнала. Ако трябва я шлифовай, струва 15-на лева.

Коментар

гарнитурата я смених ,главата несам ммного сигурен ама не е крива,съмнява ме да не би радиятора да се е задръстил,до последно вървя aмa му направих нова центровка ,че клина на помпата превъртя, и кат го запалихме нямаше проблем,и на другият ден ми звъннаха 4е почнал да балва вода като кит

Коментар

Аха, надува. Сигурно сте сложили гарнитурата кофти, или нещо не сте стегнали правилно. Ако я свалите внимателно ще видите къде е испуснало.
        Само да не е спукан блока. Или той беше с ризи на цилиндрите?
        И виж да няма вода в маслото.

Коментар

с ризи е ,гарнитурата съм почти сигурен че е стегната правилно,неми се е случвало да несъм стегнал,е само парвия път ама и старата гарнитура като я свалих нямаше от никаде теч

Коментар

Тъпо ... Свали я, върти на ръка и гледай за пукнатини в цилиндрите и по главата ... Или мерете компресията, ако има пукнатини стрелката ще подскача. Тогава по-добре да го въртиш на стартера 15-на секунди.

Коментар

мерих неподскача

Коментар

Егати тъпотията ... Чакай да видим утре народа дали няма да подскаже нещо, и при УАЗовете няма никой, ама май трябва да го отваряш пак ...
                То верно че заспивам прав и нищо не съобразявам в момента, дано е и това.

Коментар

утре мисля сутринта да смения радиятора и ще пробвам пак какво ще стане,абе смахната работа.болен съм покрай тия бракми,ма те ми вадят хляба,кво да се прави

Коментар

това каква машина е, има ли термостат, ако има го махни и пробвай
                    drive alive

Коментар

Виж, няма какво да е в радиатора. В случая той е само пасивен елемент. Такова налягане във водната риза, че и с газове, може да дигне само мотора. Кипящата вода си е кипяща, дига само пара.
                      Термостата е хубаво да го провериш, ама дали затваря. Ако затваря нормално ще стане така: Отвори капачката на радиатора, запали мотора, всичко ще бъде наред. След малко може да почне да трепери стрелката на термометъра. После термостата ще се отвори, и ще почне да дига фонтани като кит. Ако стои вечно отворен фонтаните ще тръгнат веднага.
                      За да не се разправяш много, термостатите може да ги проверяваш като ги вариш в консервена кутия на едно котлонче. Че и те през един са ментета((( Трябва ти само термометър. Ама внимавай да не го счупиш че са скъпи и живака е отровен. Или по-добре купи от някоя сергия мултицет с термометър за 20-на лева, напълно стават.
                      И пак кажи кво става.

Коментар

имам такова нещо,понякога е ценен инструмент.ами аз си мисля за радиятора ,щот в долния краи е чисто студен,а на тези автобуси термостатите са извадени отодавна

Коментар

и все си мисля че ако са запушени тръбичките и немогат да поемат дебита на помпата .и водата почва да излиза навънка,оф вече и аз незнам,побаркаха ме тия машини.
                          Аде бе хора даваите акъли

Коментар

работи ли водната помпа ?

а радоатора може много лесно да го провериш, сложи го в една вана с вода и го надуй от единия край с компресор и гледаи от каде излизат балончетата, но това е само за твое спокойствие.

има едни лакмуси, които проверяват за наличие на изгорели газове в охладителната течност, намери си едно такова нещо и провери, ако има значи е спукан блока или главата или гарнитурата .....
                            drive alive

Коментар

Как да го разбирам, щом запалиш, и започва да хвърля?
                              Термостатите извадени ... Мда. Значи всичко е просто зарязано. Дано не е изпуснато.
                              Остави тогава да се разправяш на парче. Несравнимо по-бързо и по-евтино ще излезе да свалиш мотора и да направиш всичко като хората. С дефектовка на всичко, оправяне като хората, и после ще върви още сто години.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X