Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преустройване на Мерцедес 811 за Пътна помощ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преустройване на Мерцедес 811 за Пътна помощ ?

Не само това,трябва и категория Ц,професионална компетентност,вече и даяджийте ще ме спират,и затова се се чудя кое от двата типа камиончета ще е по печелившо
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Искам да питам и още нещо че тук по форумите малко си противоречат,трябва ли ми професионална компетентност за камион над 3.5тона.На едно място пише че е задължителна за всички товарни над 3.5тона а на друго място пише че е задължително само за товарни автомобили с обща маса над 8 тона.ПП Току що видя еднин текст който пише Карта за квалификация на водача не се изисква:3. при извършване на превози на пътници и товари при бедствия, аварии и други извънредни ситуации; Разбирам го че няма да се изисква професионална компетентност за шофиране на товарен автомобил регистриран като пътна помощ-спецялен.
      Последно редактирано от metalgiar; 16-03-14, 22:50.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Колега аз си купих Мерцедес 310 регистриран като товарен след малко проучване се запознах с изискванията от ДЕКРА те не са много но са важни,имам списъка в сервиза. Сам си изработих платформата и минах Декра без никъв проблем сумата е 480 лв с ДДС след това отидох в ДАИ и подадох документите който ми дадоха от Декрата. След около 12 работни дни си взех документа срещу 105лв и в петък на 14.03 регистрирах камиончето като СПЕЦИАЛЕН. За твоя информация ако те хванат да караш кола и в талона ти пише товарен гориш с 3000 лв толкова е акта. Камиончето ми е до 3,5 тона малка винетка и не ми е необходима Ц категотия. Ако имаш нужда от подробности къде е Декра и къде е Даи, какви са изискванията по платформата, проблеми с изработката мога да ти помогна.

Коментар

Първоначално публикуван от bai IVAN Преглед на мнение
          Камиончето ми е до 3,5 тона
          Колега колко тежи самото камионче след доработката ? Това СПЕЦИАЛЕН дали позволява да превишаваш 3.5 тона ? Всъщност колко тежък автомобил може да возиш без да имаш ядове с АПИ и ДАЙ или КАТ
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Тези камиончета с платформата тежат около 2 тона и доколкото знам КАТ и ДАЙ няма как да ти правят проблем за това колко тежък автомобил носиш.Но ти сам си ограничен от товар понеже отзад е с еденична гума и всичко над 2 тона е крайно опасно да се кара.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Преди амалко се върнах от ДАЙ и положението е следното.Товарен автомобил не може да превозва коли и ако те хванат глобата е 1500лв,трябва пререгистрация в спецялен.След като товарния стане специялен,той се освобождава от транспортен лиценз ако не кара в чужбина,не е нужен тахограф,нито даяджийте могат да те спират и да гледат колко си натоварен.Също не трябва и професионална компетентност за да се кара товарен автомобил регистриран като специялен.Това всичкйото ми го каза даяджията който отговаря спецялно за пътните помощи.
              0 8 76 36 8 542

Коментар

Това за камион до 3,5 тона ли важи или и за по големите?И какви други документи се изискват за пътна помощ?Става въпрос за заводска пътна помощ,която да работи легитимно като такава.
                877104344

Коментар

Колеги, защо замлъкнахте???

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                    Преди амалко се върнах от ДАЙ и положението е следното.Товарен автомобил не може да превозва коли и ако те хванат глобата е 1500лв,трябва пререгистрация в спецялен.След като товарния стане специялен,той се освобождава от транспортен лиценз ако не кара в чужбина,не е нужен тахограф,нито даяджийте могат да те спират и да гледат колко си натоварен.Също не трябва и професионална компетентност за да се кара товарен автомобил регистриран като специялен.Това всичкйото ми го каза даяджията който отговаря спецялно за пътните помощи.
                    това което ти е казал даяджията важи ли за други камиони/ако се пререгистрират/или само за пьтна помощ?

Коментар

Малко да побутна темата ,скоро продадох моята пътна помощ мерцедес 809 и сега съм решил да взема камион до 12 тона общ товар и ще возя само строителна и селскостопанска техника без автомобили та въпроса ми е ще трябва ли и него да го преригистрирам като спецялен или ще мога и като товарен да си возя строителна техника.
                      0 8 76 36 8 542

Коментар

Специален задължително
                        Последно редактирано от rumenlibia; 12-03-16, 19:19. Причина: .......................

Коментар

Специален задължително , иначе те спират и гориш . А тези глупости дето ти ги говори даяджията са пълен ташак . Ако намериш трима даяджии да ти кажат едно и също ставам трамваи . Имам шест камиона пътна помощ и съм им кусал попарата на всички ДАЙ АПИ КАТ и все . Ако те интересува нещо по точно звънкай . 0896659886

Коментар

С товарни камиони познат докарва трактори ,камиони ,бусове и други превозни средства през цяла Европа .Защо да го правиш специален ? Самосвалите ,които карат малки багерчета и челни товарачи също не са специални .Камионите ,които карат дърва "метровици" са 999 пъти по-опасни и при една рязка маневра може да пратят хора в гробище ,пък благодарение на финикийците се движат безпроблемно !

Коментар

Преди малко и в driver.bg ми отговориха че не е нужно,едно момче каза че внасяло строителна техника от германия товарен и никакви проблеми не са му правили там нито тук.И аз не виждам логиката да е спецялен.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Тая работа с камиончета 3,5 тона 'ич не е убава - ако се вози само Туинго и Клио става, ама ..........
                                Друго. Не разбирам какво толкова ви плаши тахографа, при 9 кормилни часа разрешени можеш да минеш България от край до край, а и нещо не виждам как някой от Тутракан ще викне пътна помощ от София /примерно/. Ти искаш да извършваш ''Пътна помощ'' законно, или просто да превозваш коли и бусове насам-натам?
                                И превозването на МПС-та, селскостопански и индустриални машини /кари/ ама по никой начин НЕ предполага камиона да бъде ''специален'', дори и товара да е АДР! ''Специален'' означава примерно камион със специално оборудване - бетонпомпа, бетонобъркачка, ПТС, вишка, камион-цистерна за септични ями, камион с инсталация за отпушване на канали и т.н. Това са машини със специално оборудване, което НЕ допуска използването им за каквото и да е друго. Един камион, както превозва трактори и мотокари, също така може да превозва и краставици. Стига товара да е с редовни документи и да е безопасно укрепен.
                                Повече от 10 години товаря и изпращам камиони и камиончета за България, натоварени с МПС-та, трактори, багери, мотокари и косачки и никога не е ставало въпрос за нищо специално, и никога не е имало проблеми.
                                Нека ДАИ-аджията хухавел да се напъне и да обясни /ако може/ кой точно автомобил е ''специален'' , щото май и той самия не знае. В превозването на МПС-та и машини няма абсолютно нищо специално.

Колега, разбирам, че всичко опира да бюджет. Съветвам те да си направиш платформата в оторизиран сервиз, сертификати, документи ....
                                Ако беше някой по-нов камион бих ти казал да провериш цените за направата на платформата по поръчка в Полша, Словения, Чехия ... Повярвай ми, работят жестоко, по нищо не отстъпват на германците, направо ювелирна изработка. Вече много немски фирми си оборудват камионите там, и не само платформи, а и всичко друго - брезенти, самосвали ........ ама пусти пари ....
                                Може да звъннеш на Андро от Форума, навремето ми беше дал телефона на негов познат, който точно с това са занимава.
                                Успех и да пишеш, а и малко снимки, ако пуснеш много рахат ша стане работата.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X