Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо Камаз?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо Камаз?

Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
    Може би ви прави впечатление че в горите тук в БГ в дърводобива се използват предимно Камази.Защо Камаза е по проходим в гората ? Точно заради пъргавия двигател.Другите камиони са с по бавни като обороти двигатели.Високите обороти правят по пъргава машината , е не трябва и да е прекалено тежка.Ще ви дам пример действителен.Товарим камъни в коритото на една река.
    Я пробвай пак.
    А в коя гора е реката?
    В горите у нас покрай дърводобива и каменодобив ли са захванали?

От години се радвам на успехите на камаз, но и съжалявам за неуспехите на татра.Иска ми се и татра да печели.Наблюдават ми се двубои м/у татра и камаз.
    Всеки трети е шести

Коментар

Не това е друг случай, просто го дадох за пример.Работихме на една голяма вила и за двора собственика искаше речни камъни.Та затова го дадох за пример.Естествено че нямат общо двете неща.Интересното беше че Мерцедеса направи дълбоки коловози и затъна , а Камаза мина между тях и пак направи коловози но излезна като всички мислехме че и той ще закъса.По-пъргавия двигател ускорява машината бързо и и създава по голяма инерция.Затова по състезанията наблягат на повече цилиндри при даден обем.Ако тракторите с бавните им двигатели нямаха големи грайфери на гумите щяха ли да са толкова проходими.Това е съвкупност от много неща но ускорението на двигатела е решаващо в някой моменти.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Тази година Камаз спечели Дакар отново, защо?
        Къде е тайната на Камаз?
        Преди си го обяснявах с феномена Чагин, но явно има и нещо друго, защо други големи фирми не успяват да се преборят с руснаците?
        Кажете нещо за тези камиони.
        Какъв двигател и трансмисия са закарали руснаците в Чили?
        Отборът на Камаз не е просто голям отбор, той е най-големият отбор (камиони на Дакар). С най-голям бюджет. Единственият заводски за момента и уникален изобщо със това, че зад него фактически стои държава (а "държавата" се явява Русия). Представянето на този отбор е превърнато в кауза от значение за национален престиж и е на съвсем различно ниво, от просто рекламата, или дори само удоволствието и ентусиазмът, които са мотива на всички останали участници.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Защо не мога да разбера, се мисли че Камаз е Русия и се наливат едни безчислени пари в КамазМастер? Камаз, преди всичко е акционерно дружество и като всяко едно акционерно дружество си има съвет, на който се определя колко средства ще отиват за развитието на спорта. Като съвсем не 100% се падат на КамазМастер.

Отделно, че не само държавата Русия е акционер. Дял в Камаз има и руската ВТБанк, около 15%, и Сбербанк под 10% и Европейска Банка за развитие около 5% и Даймлер над 10% - да именно този Даймлер с Мерцедесите, още куп дребни акционери, както и 10% се въртят по борсите.

Над 60% от бюджета на КамазМастер е формиран от спонсорите. А спонсорите, особено РедБул изобщо не ги вълнува, как ще се продават Камази в Татарстан.

Петронас-Ивеко-ДеРой имат многократно по-голям бюджет от Камаз. Вижте кои са Петронас, кои са Ивеко и кой е ДеРой и неговата спедиторска фирма с над 1000 тежкотоварни камион.

Единственото нещо е, че е заводски отбор, съответно има достъп до най-новите постижения на руската инженерна мисъл, както и водещи съвместни предприятия на Камаз.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Камаз не е държавно предприятие, не съм писал нищо такова. Държавата седи зад отбора, за това става въпрос. И не изобщо зад предприятието, а именно зад отбора (има разлика и между национален престиж, и фирмена реклама). Бюджетът, механично погледнат, изглежда по-малък от този на други, но на практика съвсем не е така. Отделно, че зад този отбор седи още много ресурс от всякаква естество и не само в парично изражение.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Именно зад отбора седи, това което съм написал - бюджет, формиран от завода и спонсорите. Ролята на държавата се изразява освен субективно, чрез участието й в АДто, така и обективно, чрез поздравителна телеграма от Президента на РФ.

Голямият й плюс идва от това, че е заводски тийм, съответно има достъп до куп заводски неща. От инженерно бюро, през стендовете за изпитание на какво ли не, до огромният заводски полигон.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Когато държавата е зад гърба ти и ти потрябва колянов вал, а си ги свършил ще ти го пратят със правителствния самолет и два МИГа да ти пазят вала.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

То и в нашите футболисти се наливат едни пари,но футбол няма Ако няма кадърни играчи ,какъв футбол!!! Трябват пари, но без способен екип и добра машина надали ще има успехи.
                  Последно редактирано от иво хр; 25-01-13, 20:47.

Коментар

Карал съм доста марки камиони социалистически и някои западни . На различни камази имам над 300 000 километра само на последния който още ми се води като служебен имам над 60 000 километра навъртяни през годините . Това е единствения камион с който и в най големите снегове съм тръгвал спокоен че ще стигна там за където съм тръгнал . На тоя камион никога не съм слагал вериги така си ръждясват в сандъка . Въпреки всичките му недостатъци това е един прекрасен камион за нашите условия . За съжаление поради един лобистки закон се налага да се разделим с нашия и направо ми се реве . Искрено се радвам на успехите на марката на Дакар защото това е една много добра машина дори и в цивилния си вариант . Красота ! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6018.jpg
Прегледи:9
Размер:132.6 КБ
ID:5447413
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1
                      [ATTACH=CONFIG]539911[/ATTACH]
                      Ей човече напълни ми душата с тази снимка, гледам че е с голямата кабина с легло, предницата защо е сложена на 10 ки.
                      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                        Ей човече напълни ми душата с тази снимка, гледам че е с голямата кабина с легло, предницата защо е сложена на 10 ки.
                        Вече не помня дали ги намерихме най евтини или за да вози по меко . Даже вече съм ги забравил какви са. Понеделник ще го пална да му чуя гласеца .http://www.youtube.com/watch?v=8NpbQh9Pr7c
                        Последно редактирано от sek.1; 26-01-13, 09:40.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

това е сьстезание,а там побеждават по-добрите.камиона и кои го кара е важно.

Коментар

Общо взето няма много за чудене защо Камаза е по проходим.Това е като при джиповете.Кои джипове са по проходими в гората?Леките,стъпили на по-голяма площ с мощен бензинов двигател.Това е то проходимост!При снега нещата са малко по различни.Защо на Камаза на времето не са му сложили един ЯМЗ 238 примерно,което е било по лесно.А са разработили доколкото знам съвместно с французите този бързооборотен двигател. Руснаците я знаят добре тази подробност!Или защо не слагат и до днес на Виетнамката дизелов двигател.Ми тя ще стане като трактор!Та така си мисля аз за проходимоста момчетаПоздрави на всички!!!

Коментар

А какво разбираш под проходимост?
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от иво хр Преглед на мнение
                                Общо взето няма много за чудене защо Камаза е по проходим.
                                Поздрави и на теб, ама общо взето съм карал КамАЗ самосвал около година и мога да ти кажа че не си прав. По много причини. Проходимостта на този камион е съвкупност от много неща, но мотора точно не е от тях. И не, не е по-бързооборотен от мерцедесовия- разликата е около 100об/мин, единия е на 2500, другия на 2600об/мин(по памет). Това, че някъде единия минал, а другия не, не може да е показател за нищо.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X