Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"PRAGA V3S"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "PRAGA V3S"

Прагата е добър камион за дърва има само един недостатък, ако няма хубави предни гуми като е пълна с дърва задните гуми бутат предните при завой и не влиза в завоя правилно. Няма хидравлика и при много остри завой ги взимат на две маневри. Ако двигателя си омаслил ризите вътре в кабината мирише. В кал предните полуоски се чупят сравнително по бързо от задните

Коментар

Колеги ,някой отварял ли е двигател на Прага.Интересуват ме размера на сегментите.Много почнаха да ми ги търсят а аз не знам какво да им дам. Диаметарът е 110 а височината не им знам.
      Последно редактирано от Георги Крумов; 14-12-07, 16:47.

Коментар

Знае ли какво значи( V3S ) ваздушно,тримостова,самоходна,добо магаре, за в гората няма аналог
        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Ваздухарка,едно от предимствата в готата няма винаги под рака вода. Ако са очистени цилиндрите маса ибоклоци не бих казал че грее.А все пак тя рабои на 140-150 градоса нормална температура.
          "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Здравейте, някой да има за продаване такъв фар за прага? Монтира се на бронята до лявата кука за теглене..
            0898565784-Тодор
            Прикачени файлове

Коментар

може ли да ми обясни някои каде се поставя лебетката на Прагата и каде е лоста с които се задеиства

Коментар

През уикенда ходих на малка екскурзиика с влак до Трявна като очаквах Джуганите ,газките и прагите да се прескачат ,а пък то един Джуган и една Прага видях-
                Та ето снимките на Прагата

И гордия собственик разбира се

Коментар

Забелязвам,че на Прагите теча на маслото от редукторите е хроничен.Поне на всичките Праги дето съм виждал е така.На едната снимка ясно се вижда,че дори и джантата от външната страна е омаслена.Дали е в следствие на безумна експлоатация или е производствен недостатък?
                  С "Фармахим" - непобедим
                  Дизел - само дънки!

Коментар

По скоро на експлоатация.
                    Виж теча от скоростите и маслото по ръчната ,която почти никога не работи - те там е хронично.
                    В дифовете се кара с много много гъсто масло - Негрол.
                    Проблема е че няма от къде да го вземеш понеже не се произвежда от 20 години.И така.
                    BMW X6

Коментар

Много гъстия Нигрол го имаше при арменците в магазина Газ Уаз на бул. Европа.Ако те интересува ще проверя
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Мой познати с който прекарва ме дърва,имат 2 Праги и няколко други камиона.Нищо не може да се мери по-проходимост с тях ,освен Урала.Лебедката,е над задния мост.

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                          Много гъстия Нигрол го имаше при арменците в магазина Газ Уаз на бул. Европа.Ако те интересува ще проверя
                          Да,нигрол,с И.Има го и на фирмата Elf мисля,ама руския ми вдъхва повече доверие.Руския е на наложилата е марка ВАМП,виждал съм го да се продава на немалко места.Имах стар,източен от диференциала на Варшавата.Зимата се сгъстява много,бях го сипал в бутилка от минерална вода с отрязано гърло.Без да исках я ритнах бая яко и той не се разля.Сипват го без проблем диференциалите на тия камиони,а и в скоростните кутии,защото хлабините са големи,а зъбните колела груби и не особено претенциозни.През зимата е лошо за скоростите,като включиш на 1ва трябва да караш поне 200 метра преди да успееш да включиш 2ра.
                          С "Фармахим" - непобедим
                          Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от 4ovekat s amfibia Преглед на мнение
                            Здравейте, някой да има за продаване такъв фар за прага? Монтира се на бронята до лявата кука за теглене..
                            0898565784-Тодор
                            Германская фара Notek.
                            Бира без ракия - парите на вятъра

Коментар

А доколкото чух Прагите имали блокажи на всички мостове-вярно ли е и въздушни ли са.
                              Бутилката за въздух се вижда на една от снимките намира се под шофьорската седалка.

Коментар

За предния ни съм сигурен, но задните 2 моста са с блокажи. Спирачките са на въздух и мисля трябваха 8 атм. за да функционират нормално. Двигателя е с въздушно охлаждане 6 цилиндров. Ако някой го интересуват мога да кача снимки, а ако някой има части може да остави координати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X