Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно Карбуратор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно Карбуратор

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
    Честито за придобивката!

Интересно ми е за какъв бензин е проектиран двигателя на тази машина. Дали с 95 ще е добре. Знаещите да кажат.
    При степен на сгъстяване 7.1 ще гори всичко. Може и с нафта да се пробва

Коментар

Мисля, че рендосване на главите, би довело до по-добра и икономична работа със сегашните ГСМ и газ, разбира се.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Мисля, че рендосване на главите, би довело до по-добра и икономична работа със сегашните ГСМ и газ, разбира се.
        Обмислям го този вариант,но просто камиона е прекалено нов - избощо не е работил и сърце не ми дава да го разпарчетосвам. Засмислил съм,след като бензиновия мотор грохне,да го сменя с V6 на мерцедес,мисля че се монтират на 19та серия.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Засмислил съм,след като бензиновия мотор грохне,да го сменя с V6 на мерцедес,мисля че се монтират на 19та серия.
          Е, може да е всичко, но едни сто хиляди, са си направо постижими за този двигател. Ти мислиш ли, че ще врътнеш толкова с този камион в обозримо бъдеще.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Обмислям го този вариант,но просто камиона е прекалено нов - избощо не е работил и сърце не ми дава да го разпарчетосвам. Засмислил съм,след като бензиновия мотор грохне,да го сменя с V6 на мерцедес,мисля че се монтират на 19та серия.
            Това, че не е работил не означава, че няма нужда от отдефектиране, както всичко съветско. Освен това, двигателят е проектиран да работи с нискооктанов бензин, какъвто едва ли ще намериш. Ако пък слагаш и АГУ, изобщо не се замисляй. Не че няма да работи и в този си вид, но ще му е по-добре с по-висока степен на сгъстяване (на джоба ти също) Освен това и ще имаш бонус power.

Коментар

При евентуален шлайф на главите,с колко трябва да се намалят за оптимална работа?

Коментар

При евентуален шлайф на главите,с колко трябва да се намалят за оптимална работа?

Измери колко кубика е горивната камера при такт палене със спринцовка и масло,после ще смятаме.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Честито,безаварийно и безпроблемно.Не пипай карбуратора,съобрази изпарителя(както казаха по-горе),пробий го-старите газаджии знаят къде се пробива на всички стари руски коли и др.,укрепи си мех.бутилките да са ти удобни за смяна и карай,после ще се мисли за компресията.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Освен това, двигателят е проектиран да работи с нискооктанов бензин, какъвто едва ли ще намериш. Ако пък слагаш и АГУ, изобщо не се замисляй. Не че няма да работи и в този си вид, но ще му е по-добре с по-висока степен на сгъстяване (на джоба ти също) Освен това и ще имаш бонус power.
                    Точно това имах предвид. Като каза колегата че работи много тихо, веднага заподозрях че има такъв момент. Подкрепям с две ръце рендосване на главата. Лично аз тази процедура съм я правил на УАЗ и ефекта е около 10% икономия и толкова повече мощност.
                    А тихо работи двигателя с нерендосана глава защото част от горивната смес изгаря в изпускателните колектори. От там следва прегаряне на изпускателни клапани и евентуално по-висока температура.

Ето я темата за рендосване на главата, за да разбере колегата защо се рендосва. А какво точно се прави при неговата машина, знаещите да кажат.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=840
                    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Re: От: Въпрос относно Карбуратор

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                      Измери колко кубика е горивната камера при такт палене със спринцовка и масло,после ще смятаме.
                      Няма да стане така По никой начин не можеш да напълниш горивната камера през свещта, без да остане въздушен джоб. Трябва при свалена и обърната глава да се пълни с течност.

Коментар

Колеги,при евентуален шлайф на главите,не трябва ли и преработка на повдигачите,или може да си работят безпрблемно - все пак 4мм си е доста,ще оберат ли този луфт?

Коментар

Леле, той верно свален от трупчета. Със здраве да си го ползваш, имай само в предвид че щом не е работил много, двигателя може да иска разработване тоест ще ти гори повече в назалото
                          Газ 69 2.4i
                          Густо майна, пътят свърши !!!
                          GSM: О895 7О6О59

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора) Преглед на мнение
                            Леле, той верно свален от трупчета. Със здраве да си го ползваш, имай само в предвид че щом не е работил много, двигателя може да иска разработване тоест ще ти гори повече в назалото
                            Благодаря колега!

Коментар

Колеги,при евентуален шлайф на главите,не трябва ли и преработка на повдигачите,или може да си работят безпрблемно - все пак 4мм си е доста,ще оберат ли този луфт?
                              Клапаните ще могат да се регулират, но може да не съвпадат отворите в ябълката на повдигача с тези в кобилицата и да останеш без мазане на осите на кобилиците. Никаква драма не е да скъсиш повдигачите с колкото намалиш главите.
                              Самите клапани на тези машини, мисля бяха с натрий.

Коментар

Колега не се вкарвай в приключение с шлайфове и други дивотии . Тоя двигател ако всичко му е регулирано нормално е изключително тих и балансиран без значение на октановото число на горивото . Мой братовчед има такъв и работи дървоизвозване повече от 10 години с него. По мотора нищо не е пипано работи си перфектно на газ/бензин и със сигурност е над 100 000 километра . Това лято го карах за последно натоварен не му личеше да няма мощност . Единственото което сме сменяли е делкото с кабелите и свещите защото оригиналното на ЗиЛ 131 е затворено в противовлажна кутия кабелите и свещите също са бронирани с метална противовлажна броня и просто няма такива свещи като резервна част . С тази си компановка и шнорхел на ауспуха може да гази вода до нивото на предния капак където са засмукващите отвори на въздушния филтър . Всичко това едва ли ще ти се наложи .
                                Последно редактирано от sek.1; 28-01-12, 20:32.
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X