Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема с избора на евтин камион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: дилема с избора на евтин камион

Първоначално публикуван от Todor6104 Преглед на мнение
    Имай предвид, че един кубик редени дърва за огрев тежи от 300 до 500 кг. така че трябва да имаш обем в който да събереш 10 т.
    До 750-кг.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

От: Дилема с избора на евтин камион

Познати возят със бордови МВ 813 или 914 ,1114. 5-6 тона им товарят и споменават ,че държат.

Коментар

Абе човече ти имаш ли представа какви са разликите между самосвал и бордова.....Боже Боже......Хм и искаш да се занимаваш с този бизнес....
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Колега, аз съм виждал Шкода Европа бордова, преправена на самосвал с размерите на бордова. Ако искаш такава преди съм виждал в mobile.bg такива. Може да поразгледаш там.

П.П. А за сравнение между Европа, Зил и Ифа не може да става и дума. Поради простата причина, че Зил и Ифа са друг клас, както са споменали колегите в по-горните постове. Желая ти успех в намирането на добра Европа.
          Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
            Абе човече ти имаш ли представа какви са разликите между самосвал и бордова.....Боже Боже......Хм и искаш да се занимаваш с този бизнес....
            Идеята ми беше че после със самосвала лесно ще се разтоварват дървата, защото с бордова няма как даги разтоваря,но гадното на самосвала е че по-малко ще вози.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
              Идеята ми беше че после със самосвала лесно ще се разтоварват дървата, защото с бордова няма как даги разтоваря,но гадното на самосвала е че по-малко ще вози.
              Никъде не возят дърва със самосвали освен от зор.....
              Бордовата Европа е широка евростандарт 2.50м.и дълга 6-6.20.
              Самосвалът е много по малък.Дървата ги смятай по 800кила кубика суров дъб или бук.Буковите по не се търсят внимавай!
              Европата не е за гората където влезеш там ше останеш.Имал съм я доста години.
              Значи трябва да спреш някъде на асвалт и да ти ги карат с виетнамките и да претоварвате.Значи ти трябва ремарке та да караш по повече защото тези с ифите с двойното товарят от гората от кубиците и карат директно в София без претоварване
              И най важното имаш ли склад на който да ги караш че иначе доста камиони седят със седмици докато намерят купувач
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз няма да влизам в гората , доло в селото ще ме товарят,а за проблема със склада няма дами трябва понеже ще се карат дърва само при направена поръчка .
                0 8 76 36 8 542

Коментар

То всичко добре,ама законовата част на нещата как се урежда?(http://www.rta.government.bg/n_uredba/zap.html )
                  В смисъл не е толкова проста целата работа,като да си натовариш нещо в багажника на колата....Това в случай,че не си се замислял по въпроса.
                  Най-малкото ще си имаш много проблеми с разните контролни органи на ИА АА.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Колега разтоварването е лесната част така че не го брой, товаренето е по трудно особенно в гората . За бордова или самосвал вземай бордовата вярно е че таван нямат ама ще обереш всички патрулки по пътя а и там където ще ги караш най вероятно ще искат да са подредене горе долу така че да вдигнеш коша и беж няма да стане . Аз карам дърва със самосвал но моето е инцидентно така че не се брои.

Коментар

Предимството на Шкодата самосвал е че исипва лигена в три посоки но това за дърва едва ли е толкова от значение. А патрулките като си натоварен с дърва ги обираш без значение къкъв е типа на камиона така че от към документи трябва да си изряден ако не искаш цялата печалба да я раздадеш още по пътя.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И доста често исипва дървата заедно с легена.Казвам го от собствен опит.Шкода-та върви доста добре и в гората.Пак го казвам от собствен опит макър че в повечето случай вече дървата ги изкарват на склад с широка обръщатателна площадка заради големите припеци.С моя самосвал съм карал дърва и за огрев и за матерял но е няколко пъти по-неудобен за товарене от бордова кола отделно дето събира по-малко.Размера на коша на самосвала е 4м дължина на 2.2м ширина а бордова стандартно е 6.15Х2.45.
                        http://www.liaz.cz/rada_110_prospekty.php
                        http://www.liaz.cz/rada_100_prospekty.php
                        http://www.liaz.cz/rada_150_prospekty.php
                        http://www.liaz.cz/rada_mt_prospekty.php
                        0887284106-Митко
                        http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                        http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Колега,ако искаш да караш по 15-16 кубика дърва - вземай самосвал и не се притеснявай. Както пише колегата в предният пост, дължината е 4 метра, като ги натовариш на два метра височина се получават 16 куб. И преди някой да се е възмутил за височината на товарене, на каква височина мислите, че се товарят тировете за да побират по 40 - 50 кубика? Знам колко тежи един кубик дърва, защото с това се занимавам. Напълно възможно е да се карат тези кубици.
                          А когато не караш дърва, може да ползваш камиона и за други цели (специфични за самосвал).
                          За мен най-добрият камион е самосвалът.
                          Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

...с тия 2 метра върху самосвалния кош не само ще обере всички патрулки, ами най-вероятно и всички трамвайни и тролейбусни жици в София, па сигурно и лампите по подлезите... Даже не знам при височина 3,50-3,70 дали изобщо ще успее да мине през тунелите на магистралата без да трябва да кара в средата на платното...

Айде мислете преди да пишете глупости...

И пак - като ще кара човека само при заявка - т.е. до адрес - къде в София ще са му клиентите. Почти цялата градска част е затворена за тежки камиони, забраните започват от Сухата Река натам. Нека направи един два курса с нает транспорт и тогава да се хвърля да затваря пари в камион...

Коментар

Да не говорим че ДАИ имат мобилни лаботаторий с кнтар и 10 кила да си отгоре над товароносимоста на камиона го однасяш акта със страшна сила.
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

4м е стандарта за височина.Толкова са високи и голямата част от бордовите ремаркета.В някои страни има изключение за контейноровози,които са малко по-високи.Това обаче не намалява вредите от високото товарене в този частен случай.Става въпрос за намалена устойчивост в завой и повишаване на разхода на гориво.Освен това самосвала е с други предавателни числа на моста,та не е много подходящ за дълъг път.От друга страна има и самосвали с 4х4,а бордови мисля че няма.Бордовият е с много лоша проходимост и боксува доволно,дори и на сух асвалт,при подходящи условия(защото задницата е много лека).

И аз подкрепям мнението,че е необходимо първо да се пробва,пък после да се дават повечко пари.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X