Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зил 131 или Прага М2,посъветвайте ме какво да си купя....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зил 131 или Прага М2,посъветвайте ме какво да си купя....

Колега,щом като ти харесва повече Прагата,взимай Прагата,но в този камион ще си прекарваш повече време отколкото в къщи и удобството при работа не е за подценяване.И още нещо Нашата Прага беше произведена 1957г,и другите които се намират в нашия край са около тези години,не знам как твоята ще е произведена през 1990г.Прагата е с мощност 100кс,но е с редуктори на мостовете,гори по книга 27/100,нафта но в гората рядко слиза под 40/100.Сметка за икономия в горивата няма щото 40х2.30=92лв,като при Зила е 70х1.33=93лв

Коментар

Да знам,че Прагите са произведени около 60-та година на миналия век,но тази за която говоря е 1990г. със съединител на въздух,седалка на въздух и т.н/като всичко това е оригинално/.До колкото колеги с които съм говорил в нашия край за такива Праги не горят повече от 25/100км и то в гората...А и трябва да се има напредвид,че и двата камиона са на по-малко от 1000км.....според мен нещо съвсем съществено..

Коментар

а също има разлика и в двигателите-този на тази Прага за която ви говоря е с 10к.с повече,има и лебедка за която нямам никакви отзвуци.Някои ако може да сподели нещо за лебедките им,ще съм му много благодарен.......Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Колега,щом като ти харесва повече Прагата,взимай Прагата,но в този камион ще си прекарваш повече време отколкото в къщи и удобството при работа не е за подценяване.И още нещо Нашата Прага беше произведена 1957г,и другите които се намират в нашия край са около тези години,не знам как твоята ще е произведена през 1990г.Прагата е с мощност 100кс,но е с редуктори на мостовете,гори по книга 27/100,нафта но в гората рядко слиза под 40/100.Сметка за икономия в горивата няма щото 40х2.30=92лв,като при Зила е 70х1.33=93лв
          Колега то тогава трябва и тракторите си да ги направим на газ))Аз никога несъм взимал дизел по-скъп от 1,80 има една бензиностанция която доставя дизела в големи количества на тази цена.Незнам защо е така,но е не ме интерисува.
          0885719173-Красимир

Коментар

На никого не давам съвети на какво да кара,просто правя сравнения,всеки сам си решава.За мен е по-важно какво е състоянието на камиона а не марката.Ако вашите Праги горят по25,много хубаво,или гората при вас е много равна или спестяват от истината.Много е важно частите да се намират лесно и евтино,щото днес като счупиш камиона да може да го поправиш и утре пак да си на работа а не след една седмица.На никога не давам съвети какъв камион да си купи всеки да си решава сам,пиша само това с което съм се сблъсквал.

Коментар

Незнам какъв е този разход от 25 на 100км,пролетта кадето карах Прагата за два курса или разтояние от 24км гореше в порядъка на 23 до 28литра нафта.
              Като се има впредвид че карахме 4 Праги и разхода беше почти еднакъв разлика от 1-2 литра.За съпоставяне на същия терен моя Зил 157 има ботилка от 60 литра и за два курса не му стигаше. Реалния разход на прага според мен в гората при положение че не се буксува е около 40-45литра. Колегата го е казал но ако се строши нещо Зила до ден два и е отново на работа, просто части за Прагата е малко тегава работа, и по трудно ще става.Успех в избора.

Коментар

Да видим за какво иде реч.Прагата може само да му се радва отстрани.
                "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  ..............................
                  Много е важно частите да се намират лесно и евтино,щото днес като счупиш камиона да може да го поправиш и утре пак да си на работа а не след една седмица.............
                  +1, напълно вярно!1во ако частите са трудно намираеми, губиш от печалбата, всеки ден застой на камиона са "-"нос на фирмата..

Първоначално публикуван от panjeto71 Преглед на мнение
                  http://vbox7.com/play:229ac50c&al=1&vid=
                  +1, ще погледа, тука прагата..
                  Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 30-11-10, 21:14.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от panjeto71 Преглед на мнение
                    http://vbox7.com/play:229ac50c&al=1&vid=
                    Зила гази до толкова докато перката награби водата..., и е до там. Проходим е , но е недостатък вкл.на предния мост само на право без възможност за завой, в следващия момент троши полуоска и си в преключение.
                    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Колега RODJER само си чул някакво тъпо мнение. На зила, който карам съм му махнал електрическия клапан за предния мост и си го карам постоянно включен.
                      Последно редактирано от Кърнаре - 75; 01-12-10, 19:27.
                      0877 877 297

Коментар

Странна работа!
                        Вказармата карах 131, но нямам спомени от подобни филми.
                        Както и да е...не ми се спори, а пък и доста време мина оттогава...
                        Иначе е много проходима машина.
                        Късал съм шплент на лебедката. Много мъдро решение е шплента. Бях си изкарал акъла, да не би да съм строшил самата лебедка.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Защо ли темата започва да ми прилича на http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93021. Всеки си хвали своето и отрича другото. Гореспоменатите машини имат свойте + и - на съответната цена за състоянието на определена кола. Аз бих предпочел по-скъп автомобил, но с необходимата редовна подръжка и управлението не бих поверил на най-нископлатения шофьор/много често излиза по-скъпо/. По нашия край фирмите добиващи дървен материал взимат най-често най евтиното ЗиЛ 157/131/ карат се зверски 2-3 години и след това ги ползват за части или за срап/ако цената се покачи/, същите камиони след първия месец са трудно разпознаваеми като модел/обикновено външния вид е еднакъв - достатъчно изкривени/. Който има собствен камион и работи към фирма шефовете не ги интересува подръжката, трябва да се натовари поредния ТИР защото и там се плаща престой.

Колегата започнал темата не споменава за цени, което е немаловажно в случая.

Коментар

Първоначално публикуван от Кърнаре - 75 Преглед на мнение
                            Колега RODJER само си чул някакво тъпо мнение. На зила, който карам съм му махнал електрическия клапан за предния мост и си го карам постоянно включен.
                            Не колега, не съм го чул, в момента и аз карам такъв зил и за това изказвам мнение .А за предния мост вкл. с въздух и не знам за кой клапан става дума. А в нашата база има доста 131 и не съм чул някой да кара с постоянно вкл. мост.

Коментар

RODJER да не раздуваме темата.Ти само караш.А клапана се намира под кабината задния десен край-само до гредата.Моя понеже изгоря преди три месеца и съм си го вързал директно докато намеря нов.
                              0877 877 297

Коментар

Първоначално публикуван от Кърнаре - 75 Преглед на мнение
                                RODJER да не раздуваме темата.Ти само караш.А клапана се намира под кабината задния десен край-само до гредата.Моя понеже изгоря преди три месеца и съм си го вързал директно докато намеря нов.
                                И аз мисля да не спорим, под кабината вътре в гредата е крана за разпределение на въздуха. Може и да не съм запознат толкова с устройството. Изместваме се от заглавието.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X