Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F-35

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Re: От: Re: F-35

    Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Даниеле, навярно не съм се изразил добре...
    Система, 'гледаща' целия кръгозор не може да се сравни с телескоп...
    Това, че с домашния си фотоапарат мога да направя снимка от 12км и да се види на коя тераса стои човек, и да различи номер на автомобил от километър, не означава, че на широкоъгълният DVR на колата номерата са различими от повече от 15-20 метра...
    При всички случаи оптиката (независимо в какъв обхват - IR или видим) изисква приближаване до визуален контакт... А стигне ли се до визуален контакт, май Ф-35 не е в изгодна позиция..
    И аз това казвам, ф 35 е като крушка в инфраред спектъра. Има много недостатъци ПВО и инфра ред проследяване. Но технологиите се развиват.

    Коментар


    • От: F-35

      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Може ли един тъп въпрос? Ти откъде знаеш на кого какво е известно? Някой от Цахал или от РВКС да ти шепне на ушенце?!? В общодостъпните източници има само спекулации и то за няколко възможни версиЙ: въздушен удар, ракетен удар или взрив на ИВУ в следствие на пробив в сигурността на обекта. Кое от всичките - ние не знаем и никой не ни казва засега.
      Вярно е тъп.
      Самите сирийци не могат да идентифицират атаката. При други атаки пишат примерно: "днес с ракети земя-земя Израел удари нещо си" "ден израелска авиация.. бумтряс".
      От земя-земя ракетите, остават големи парчета. От въздух-земя оставащите парчета са много по-малко.
      А при тая новина, първите часове дори не знаеха кой атакува. Такива дреболии.
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

      Коментар


      • От: Re: F-35

        Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Слагам малко снимки от камера която можеш свободно да си купиш на пазара с 1200 мм обектив
        Не можеш съвсем свободно да си я купиш, ако си извън щатите, вЕрвай ми. Произведенто от тая фирма се следи доволно стриктно за всичко без съвсем базовите им играчки с мижави възможности, а и там понякога има перипетии докато ги пуснат.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • От: F-35

          Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
          Преди време стана въпрос за инфрачервени камери и не помня вече кой, но колеги казаха че не ставало.
          Не става. Точка. Пълна глупост са тея камери, затова и руснаците не се занимават.

          Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          Чавдаре, хората мислят първосигнално - щом има самолет (ако въобще е имало) - трябвало е да се свали... Щом не е свален, значи не е видян ...
          Не , естествено че са го засекли, дори са се снимали за фацебоока , но от коректност към Тръмп не са шернали снимките


          Първоначално публикуван от Anyuser Преглед на мнение
          Не е заради реклама - обяснението е просто - в близък бой голяма роля играят визуалния контакт и термовизията, ракети и прицелни механизми с инфрачервено насочване.

          То така се jam-ва целия ефир , имаш ли доказателства, че някой който и да е вкл. марсианците може да jam-не целия ефир в една област да речем 100х100км. за по-вече от 10сек. ?
          Дай линк - не за конкретното оръжие (щото е толкова секретно че само посветени като ... знаят за него), а поне за теоретичната обосновка за подобно нещо, с примерни идеи за необходимите съоръжения и енергия.
          Интересно ми е какво е това устройство, което може да заглуши плътно ефира от 100КHz до 100GHz, дори и в локална област 100х100 км. ( не забравяй и в посока към космоса, т.е да заглуши и насочена сателитна връзка) ?
          Нищо не разбирам от радари, но за такъв заглушител ще трябва доста сериозен източник на енергия, дали ще е мобилно. И пониже нищо не знам, опитвам се да си представя хората който работят с тази установка- сигурно тренират в микровълнови фурни за издръжливост.
          Всъщност - какво от това, ДАРА още преди 5г изкара терахерцов чип , някакъв спомен имах че показаха връзка на 850ГХц, така че ще трябва още да се напънат.
          Едни ракетки, който не им пречи заглушаването има ги за ф16
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Raytheon-Miniature-Air-Launched-Decoy-Jammer-MALD-J.jpg
Прегледи:1
Размер:108.5 КБ
ID:5744550

          Едно клипче с Gau-22, дори с надолу главата

          Последно редактирано от biol; 01-03-17, 12:33.

          Коментар


          • От: F-35

            Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
            Факт е че се допускат всякакви възможности, но вариант при който да не са могли да бъдат усетени не се коментира много много...
            А бе, вие сте като на събрание на селската ОФ организация, дето се изнасят лекции колко са велики наш'те (които и да са те)! Колко пъти да ви попита човек да дадете някаква конкретна информация, ама мълчите като партизани на разпит?

            Не се бил коментирал много много вариант да не са били засечени. Хайде коментирай де! Вместо да играеш на подмятания и да дрънкате фенски глупости!

            Задавам конкретни въпроси и очаквам конкретни отговори:

            1. Откъде знаете, че изобщо е бил нанесен въздушен удар, а не такъв с ракети "земя-земя", и, ако все пак приемем, че е бил въздушен удар, откъде знаете, че са участвали именно Ф-35?

            Израелците мълчат, защото политиката на ЦАХАЛ е да не коментира в такива случаи, освен ако те самите не решат, че трябва да анонсират нещо публично.
            Руснаците също си траят.
            За въздушен удар се говори в едно съобщение на официален Дамаск, а за участие на Ф-35 намерих твърдения от някаква ливанска агенция, която даже описва как ударът бил нанесен от 1 машина, пък 2 били за поддръжка. Да, ама аз питам: Ако наистина ударът е бил нанесен от Ф-35 как сирийците, и още повече ливанската медия, са разбрали за това? Да не говорим пък за детайли колко самолета били и кой каква задача е изпълнявал? Нали (според вашата версия) Ф-35 изобщо не може да бъде засечен. Т.е. няма кой извън израелците да знае колко самолета са били и кой от тях какво е правил.

            2. Ако приемем, че все пак е било въздушен удар и то с участието на Ф-35, въз основа на какво стигате до извод, че руските средства за ПВО в Сирия не са били в състояние да го засекат?
            Поне за мен, до момента, в който Израел не нанесе безнаказан удар по руските бази, които тази ПВО има за задача да прикрива, не може да има достоверна индикация за невъзможност на средствата за ПВО да се справят с това предизвикателство. Освен, разбира се, ако руските военни не излязат да направят някакво самопризнание в тази насока. Ама доколкото такова няма, можем само да гадаем кой от следните варианти е верният:
            а) Руските ЗРК в Сирия не са засекли Ф-35, защото не могат;
            б) Руските ЗРК в Сирия не са засекли Ф-35, защото (от съображения за секретност) не работят в пълноценен режим;
            в) Руските ЗРК в Сирия са засекли Ф-35, но не са предприети опити за въздействие по някакви си руски съображения (наличие на споразумение с Израел, 5 пари не дават за Хизбула, ... )

            Аз си казвам без бой, че просто не знам кое е вярното. Тъй като тук виждам няколко участника с претенции да знаят нещо повече - повторям питането: Откъде знаете, че руските средства за ПВО не са засекли полет на Ф-35?

            Така че чакам отговори, ама е силно желателно да не са в типичен "Ла-ла-ленд" стил ...

            Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Вярно е тъп.
            Самите сирийци не могат да идентифицират атаката. При други атаки пишат примерно: "днес с ракети земя-земя Израел удари нещо си" "ден израелска авиация.. бумтряс".
            От земя-земя ракетите, остават големи парчета. От въздух-земя оставащите парчета са много по-малко.
            А при тая новина, първите часове дори не знаеха кой атакува. Такива дреболии.
            Досев, не може всики да са големи умници като тебе! Ама май пак си скаран с фактите. Твърдения за израелски въздушен удар излязоха буквално минути след взрива - посред нощ

            Minutes ago, the Israeli Air Force struck a Syrian Arab Army (SAA) ammunition depot inside the Mezzeh Airbase in rural Damascus. ...
            На следващата сутрин ден пък излязоха по-официални изявления

            "In a desperate attempt to support terrorist organizations, Israeli enemy aircraft launched missiles from the north of Lake Tiberias (the Sea of Galilee) at 00:25 am (2225 GMT Thursday)," a military source told the state SANA news agency.
            То в този район въпросът "Кой" си има дежурен отговор - Израел.
            Ние не сме неутрални!

            Коментар


            • Re: От: Re: F-35

              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Не можеш съвсем свободно да си я купиш, ако си извън щатите, вЕрвай ми. Произведенто от тая фирма се следи доволно стриктно за всичко без съвсем базовите им играчки с мижави възможности, а и там понякога има перипетии докато ги пуснат.
              Сигурно е така. Но не е ясно дали руснаците нямат разработка за военни цели или дори китайците, все пак в китай са изнесени за производство доста технологии.

              Коментар


              • От: Re: F-35

                Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Не можеш съвсем свободно да си я купиш, ако си извън щатите, вЕрвай ми. Произведенто от тая фирма се следи доволно стриктно за всичко без съвсем базовите им играчки с мижави възможности, а и там понякога има перипетии докато ги пуснат.
                По време на войната в Украйна- демонстрираха такава камера, която може да засече изстрелване на рпг

                Коментар


                • От: Re: F-35

                  Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                  По време на войната в Украйна- демонстрираха такава камера, която може да засече изстрелване на рпг
                  Аз не казвам че няма такива камери, а само че не се пазаруват чак толкова свободно колкото изглежда на пръв поглед. Снимките горе са от камера за примерно 10 бона и нагоре, ако съдя по резолюцията. Проблеми са правени за камерки на същата фирма за под 1000 кинта, от които и чеп за трици не става, зашото резолюцията им е хипер смешна. Говора за резолюция и по X и по Y, и по Z (демек самото измервано нещо). Има включитело доволно смешни откази за доставка, макар в общия случай за нормални хора/фирми да се минава си с някоя и друга папка документи.

                  ...не че съвсем искащите тая технология не могат да се сдобият с нея както ние едно време с компютърна техника. Въпрос на пари, нищо че сега е с една идея по-трудно още по дефиниция.

                  Ей-това ти е най-скъпата им камера в европейския магазин:
                  http://www.flir.eu/instruments/e8/

                  ...и за да я купиш, трябва да доказваш че ти трябва и да си "надежден". Снимките горе са от камера като минимум с четворна резолюция по X и Y, а черно-бялата вероятно от доста по-чувствителна по Z. Фукните им из нета със снимки на F35 с full HD, ето това: http://www.flir.com/uploadedFiles/fl...asheet-ltr.pdf

                  Освен че за цената не искам да правя никакви спекулации, щото със сигурност ще сбъркам много с нулите, това със сигурност много малко хора/фирми могат да си го купят, даже и да имт кинтите.

                  ПП: И не на последно място - доминацията на пазара на въпросната фирма е толкова ясно изразена, че никак не съм сигурен че твърде много военни производства са в състояние да прават неща на тяхното ниво.

                  ППП: И още по-не на последно място - самолет от тоя калибър ако си го чакал да дойде на 20 мили за да го засечеш, пиши се бегАл във вечните инфрачервени полета.
                  Последно редактирано от sparkybg; 01-03-17, 12:41.
                  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                  Коментар


                  • От: F-35

                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    А бе, вие сте като на събрание на селската ОФ организация, дето се изнасят лекции колко са велики наш'те (които и да са те)!
                    С това вече си скучен, повтаряш се през 7 поста.

                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Колко пъти да ви попита човек да дадете някаква конкретна информация, ама мълчите като партизани на разпит?

                    Не се бил коментирал много много вариант да не са били засечени. Хайде коментирай де! Вместо да играеш на подмятания и да дрънкате фенски глупости!
                    Както виждаш за подробности си мълча защото не съм запознат с тях. Чета това което пишеш и което ми се вижда логично и солидно подкрепено го приемам. Но "фенщината" ти към руснаците ти пречи да се абстрахираш напълно (мое мнение).

                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    1. Откъде знаете, че изобщо е бил нанесен въздушен удар, а не такъв с ракети "земя-земя", и, ако все пак приемем, че е бил въздушен удар, откъде знаете, че са участвали именно Ф-35?

                    Израелците мълчат, защото политиката на ЦАХАЛ е да не коментира в такива случаи, освен ако те самите не решат, че трябва да анонсират нещо публично.
                    Руснаците също си траят.
                    За въздушен удар се говори в едно съобщение на официален Дамаск, а за участие на Ф-35 намерих твърдения от някаква ливанска агенция, която даже описва как ударът бил нанесен от 1 машина, пък 2 били за поддръжка. Да, ама аз питам: Ако наистина ударът е бил нанесен от Ф-35 как сирийците, и още повече ливанската медия, са разбрали за това? Да не говорим пък за детайли колко самолета били и кой каква задача е изпълнявал? Нали (според вашата версия) Ф-35 изобщо не може да бъде засечен. Т.е. няма кой извън израелците да знае колко самолета са били и кой от тях какво е правил.

                    2. Ако приемем, че все пак е било въздушен удар и то с участието на Ф-35, въз основа на какво стигате до извод, че руските средства за ПВО в Сирия не са били в състояние да го засекат?
                    Поне за мен, до момента, в който Израел не нанесе безнаказан удар по руските бази, които тази ПВО има за задача да прикрива, не може да има достоверна индикация за невъзможност на средствата за ПВО да се справят с това предизвикателство. Освен, разбира се, ако руските военни не излязат да направят някакво самопризнание в тази насока. Ама доколкото такова няма, можем само да гадаем кой от следните варианти е верният:
                    а) Руските ЗРК в Сирия не са засекли Ф-35, защото не могат;
                    б) Руските ЗРК в Сирия не са засекли Ф-35, защото (от съображения за секретност) не работят в пълноценен режим;
                    в) Руските ЗРК в Сирия са засекли Ф-35, но не са предприети опити за въздействие по някакви си руски съображения (наличие на споразумение с Израел, 5 пари не дават за Хизбула, ... )

                    Разбира се че не знаем а и не можем да го знаем, но на базата на това можем да допуснем и че: Израелски F35 са минали незабелязано покрай руските и сирийските ПВО, свършили са каквото са си решили и са се прибрали безпроблемно! Що пък и това да го няма?


                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Аз си казвам без бой, че просто не знам кое е вярното.
                    Е за това говорим.
                    Мир и спокойствие!
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                    Коментар


                    • От: Re: F-35

                      Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ... Фукните им из нета със снимки на F35 с full HD, ето това: ....
                      Навярно си видял резолюцията на сензора Не, че IR камера не би помогнала в определени условия, но не е и чак толкова прецизна......
                      Я си представи да търсиш обект из цялата видима сфера с такава машинка.. Ако използваш увеличението - ще увеличиш дистанцията, но няма да виждаш наоколо...
                      Ако намалиш увеличението - ще увеличиш видимата част от сферата, ама на дистанция 5-6км я видиш точка я не...
                      Това имах предвид - да не се превъзнасят възможностите на тази система..
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                      Коментар


                      • От: F-35

                        Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                        С това вече си скучен, повтаряш се през 7 поста.
                        Както виждаш за подробности си мълча защото не съм запознат с тях. Чета това което пишеш и което ми се вижда логично и солидно подкрепено го приемам. Но "фенщината" ти към руснаците ти пречи да се абстрахираш напълно (мое мнение).

                        Разбира се че не знаем а и не можем да го знаем, но на базата на това можем да допуснем и че: Израелски F35 са минали незабелязано покрай руските и сирийските ПВО, свършили са каквото са си решили и са се прибрали безпроблемно! Що пък и това да го няма? ...

                        Повтарям се заради някои "специалисти" тук, който очевадно си нямат понятие от темата, но упорито продължават да ръсят глупости и на всичкото отгоре си позволяват да лепят етикети кой бил руски фен.
                        А то се вижда кой какъв е. Аз си казвам ясно, че не знам какво е станало и поради липса на сериозна информация към момента не виждам основателна причина да приема някой от възможните варианти като по-вероятен. Между другото, при някои професии задължително изискване е човек да може да прави много добра разлика между това, за което има доказателства, че е факт и това, за което има само предположения. Да не говорим пък колко е недопустимо да приемаш за факт нещо, за което нямаш доказателства, но просто много ти се иска да е така.

                        Вие сте тук 3 броя, които на базата на същото незнание приемате за даденост, че "Израелски F35 са минали незабелязано покрай руските и сирийските ПВО, свършили са каквото са си решили и са се прибрали безпроблемно!". До тук не съм видял нещо сериозно като доказателство в подкрепа на подобно твърдение, освен очевадно сериозното ви желание това наистина да е така.

                        Е, кое тогава е фенската позиция?
                        Ние не сме неутрални!

                        Коментар


                        • От: F-35

                          Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          ....Някой попадал ли е до момента на определение с какви, и с колко самолета е станала атаката в мезе
                          Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          ...... а за участие на Ф-35 намерих твърдения от някаква ливанска агенция, която даже описва как ударът бил нанесен от 1 машина, пък 2 били за поддръжка. ...
                          може ли линк ?
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

                          Коментар


                          • От: F-35

                            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Повтарям се заради някои "специалисти" тук, който очевадно си нямат понятие от темата, но упорито продължават да ръсят глупости и на всичкото отгоре си позволяват да лепят етикети кой бил руски фен.
                            А то се вижда кой какъв е. Аз си казвам ясно, че не знам какво е станало и поради липса на сериозна информация към момента не виждам основателна причина да приема някой от възможните варианти като по-вероятен.
                            Добре де, аз ще напиша.
                            Доколкото знам Израел получава Ф35 на 12 декември.
                            Все пак има технологично време да посвикне персоналът с него, малко съмнително е да ги пуснат на бойна мисия още първия месец.
                            Освен ако инструктори не показват какво може- не е невероятно като се има в предвид- че тези самолети са подарък от УСА,
                            Официално което намерих е че на 18 януари е първия тестов нощен полет http://www.defencetalk.com/israeli-a...-sortie-68832/
                            Така че и аз повече клоня че е лъжа

                            Коментар


                            • От: F-35

                              Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              може ли линк ?
                              Позоваване на споменатата агенция с уточнение, че не съм сигурен, че е непременно ливанска (това дойде от там, че като място в статията от линка се споменава Бейрут)

                              According to a report from Watan News, this is the first time that Israel has used the F35 in an attack in the region. Six injured in the attack. Three jets were involved in the attack, one for the bombing and two for air support. The aircraft took off from Ben Gurion airport at 12.17 am. They approached Syria via Lebanese airspace, before launching three missiles at Mazzeh military airbase. They then headed to the North West of Syria, & carried out further attacks, before re-entering Israeli airspace.
                              Нещо ми е прекалено подробна тази информация. Пък точно колко самолета, пък точност до минута кога и то къде били излетели, пък кой от тях какви задачи е имал, пък маршрут на полета ... Дори от Израел да са решили да организират "изтичане" на информация, едва ли биха предоставили такива подробности.
                              Ние не сме неутрални!

                              Коментар


                              • От: F-35

                                Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Вие сте тук 3 броя, които на базата на същото незнание приемате за даденост, че "Израелски F35 са минали незабелязано покрай руските и сирийските ПВО, свършили са каквото са си решили и са се прибрали безпроблемно!".
                                Изобщо не вярно, нищо не приемам за даденост, просто допускам за възможно заедно с другите версии.
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X