От Ю 2 има поне пет свалени. Като за единствен случай, може би се бъркаш от най-популярния (и първи) - този с Гари Пауърс.
СР 71 има няколко аварии при изпитанията и един унищожен самолет, няма загубен при боен полет. Любопитно положение е, че във Виетнам е имало нарочно подразделение, съществуващо с единствена цел - сваляне на Блекбърд. Без никаква друга военно-тактическа (или стратегическа) задача, единствено за престиж.
Чарли нещо не ме грабва статията от първия пост, ето друга от същото издание: http://www.businessinsider.com/here-...-report-2015-3
Ако чукнеш "f 35 lightning problems" в гугъла бързо се сващаш ситуацията в която се намира проекта и проблемите в почти всяко звено на самолета.
От там Март месец http://on.rt.com/784h да има 931 документирани дефекта от които 158 1-ва категория (можещи да предизвикат ватална травма или смърт) та Август вече прекалено невидим..
Всеки сам да си преценява.
...може би се бъркаш от най-популярния (и първи) - този с Гари Пауърс...
Намерих източника - правят сравнение между "бойното" използване на U-2 и SR-71. Грешката е моя. Оказа се, че проблемът е в моето четене "по диагонал". НЯМА загубени "Черни птици".
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
Чарли нещо не ме грабва статията от първия пост, ето друга от същото издание: http://www.businessinsider.com/here-...-report-2015-3
Ако чукнеш "f 35 lightning problems" в гугъла бързо се сващаш ситуацията в която се намира проекта и проблемите в почти всяко звено на самолета.
От там Март месец http://on.rt.com/784h да има 931 документирани дефекта от които 158 1-ва категория (можещи да предизвикат ватална травма или смърт) та Август вече прекалено невидим..
Всеки сам да си преценява.
Да беше погледнал от коя дата е статията, която цитираш? А дефектите са едно, "невидимостта" друго.
Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Намерих източника - правят сравнение между "бойното" използване на U-2 и SR-71. Грешката е моя. Оказа се, че проблемът е в моето четене "по диагонал". [ATTACH=CONFIG]877778[/ATTACH] НЯМА загубени "Черни птици".
И двата са чисто разузнавателни самолети както по проект така и в последващото им използване .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Поради високата проводимост на подобни теми призовавам късосъединителни шунтове намесващи постиженията на сръбската ПВО да бъдат ограничавани на веднъж на тема - коз вече използван в тази, при това учудващо конструктивно и обогатяващо от към интересна информация.
Обективно погледнато няма абсолютно никакъв проблем ф35цата хем да е постигнала резултатите описани в началото на темата, хем иначе да си остава летящ ковчег.
Последният факт обаче просто е извън темата. За душевния комфорт на колегата Jam му препоръчвам да не си купува ф35ца и дори да не я взима за кръгче, и всичко ще е наред.
За душевния комфорт на колегата Jam му препоръчвам да не си купува ф35ца и дори да не я взима за кръгче, и всичко ще е наред.
Категорично се отказах да купувам, много ми е тесен. Даже и да затворя капандурата ще лети като Апачи поради товара върху седалката.
Изказвам мнение като високо квалифициран капацитет по темата с цял 55-минутен полет на едно-моторен самолет и 85% помощ при приземяването!
Истината за летяшия кофчек може да е между две точки с огромно разтояние помежду им, принципно многофункционални и всесезонни продукти нямат изразени качества.
Намерих източника - правят сравнение между "бойното" използване на U-2 и SR-71. Грешката е моя. Оказа се, че проблемът е в моето четене "по диагонал". [ATTACH=CONFIG]877778[/ATTACH] НЯМА загубени "Черни птици".
Аз всъщност не отговарях на теб в това мнение, а на Дага, който като да искаше да каже, че от Ю 2 имало само един свален.
И двата са чисто разузнавателни самолети както по проект така и в последващото им използване .
Първоначално, успоредно е вървяла работа и по вариант прехващач на СР 71 (стигнали до полетни изпитания) - при информация за разработките на Мясищев - но М 50/52 така и не стига доникъде и Блекбърд се реализира единствено като разузнавач.
Даниел намеква като ИТ специалист, че всяка комуникация за да е работеща предполага двупосочен поток от данни, тоест дори и само да приема получателя на данните все някога трябва да каже нещо, например - приех всичко, дай сега нататък или спри, не разбрах последното изречение, повтори (изпрати данните) отново, така поне работят компютърните мрежи и разните протоколи подържащи корекция на грешки и т.н.
...
GPS е пример за надеждна, чисто еднопосочна комуникация. GPS приемникът няма предавател.
GPS е пример за надеждна, чисто еднопосочна комуникация. ...
Е, точно пример за надеждна комуникация не е...
Неслучайно дори и за самолетите, които приемат при идеални условия - открито пространство, GPS все още не е основно навигационно средство
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар