Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Бива ли без глупости?!? Човек трябва все пак малко мярка да има!
    Искаш да кажеш, че една бойна единица неразличаваща ляво/дясно е по-боеспособна от такава различаваща(най-малко)?
    Защото съм го виждал в строя пред мен.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Армията ни сега е в пъти по-небоеспособна. Няма логика да е обратното, въоръжението си е от тогава с малки изключения. Нещо повече, голяма част от това което беше опасно за съседите е нарязано. Разформировани са големи танкови поделения, ВВС, кашици и всякакви други. Даже канчетата и манерките са по битаците още, казармите са им откраднали и последните керемиди. Имаме 5 самолета на по 35 години в движение. Май само макетата са ни мерило, турците и гърците имат 25 пъти повече самолети, да не говорим за друго. Гърция е държава почти колкото България и въпреки че са мизерията на Европа, пак разполагат с много повече от нас.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Примерно от партизански формируваниярешили да си отцепят една част от България...
        Вътрешни - политически, социални, или от каквото и да било естество предпоставки за подобно нещо няма, няма изгледи за такива и в перспектива. Дори най-абстрактно и произволно да приемем появата им, то наличният към момента ресурс силовите структури на държавата е предостатъчен за предотвратяването им. Та и без да се опира до авиация.
        Външна инспирация на такива е възможна само от една посока. Да противостоим в тази посока, ние самостоятелно не сме в състояние по никакъв начин. Каквато и да било армия и в частност авиация да имаме.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
          Искаш да кажеш, че една бойна единица неразличаваща ляво/дясно е по-боеспособна от такава различаваща(най-малко)?
          Попитах дали бива без глупости. Въпросът се отнася и за тебе.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам какво искаше да каже.И днес процентът е близък.Само количеството...
            Пък някога , от количеството излизаха и момчета с дарба!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Не знам какво искаше да каже.И днес процентът е близък.Само количеството...
              Пък някога , от количеството излизаха и момчета с дарба!
              Исках да кажа, че сега поне минават някакво сито още като кандидатстват. Дали обучаващите ги ще разгърнат потенциала е друг въпрос. Така, че съм на мнението на Ясен. Горе долу така седи и въпроса с военните училища. Много по-малък е процента на кандидатстващи хем за вишу, хем безплатна храна, хем осигурена работа след това и т.н. Като пример мога да посоча събитията разказани в полския филм, защото пари, пари, ама се иска и призвание.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Русия разполагаше тук с военно подразделение за собствените си нужди, на което ние .....Днешната е мислимият изобщо максимум, след "онова".
                Това подразделение къде е било дислоцирано? Водещите разследващи журналисти не са споменавали нищо за него. За в партийния дом може. А и днешната войска да е резултат и зависи толкоз от тогавашната означава, че подразделението е още тук?
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  А така реално, трябва ли ни авиация? Освен за престиж? От кого ще се опазим и да имаме?
                  Питахме отдавна, явно е за отделна тема.
                  Даника

Коментар

Исках да кажа, че сега поне минават някакво сито още като кандидатстват. Дали обучаващите ги ще разгърнат потенциала е друг въпрос. Така, че съм на мнението на Ясен. Горе долу така седи и въпроса с военните училища. Много по-малък е процента на кандидатстващи хем за вишу, хем безплатна храна, хем осигурена работа след това и т.н. Като пример мога да посоча събитията разказани в полския филм, защото пари, пари, ама се иска и призвание.
                    Колко имат представа как се кандидатсваше за ВНВВУ (Л)? Къде беше и алк, па и за гражданската?
                    Тата тук поне го немаше.
                    Последно редактирано от veskov; 22-11-16, 21:42.
                    Даника

Коментар

Какво сито минават, като в армията има сериозен недокомплект?!? Същата работа и с военните училища. Много несериозно е да се твърди, че качеството било по-високо, защото кандидатите са по-малко. Точно обратното е. Професията "военен" вече не е престижна и се очертава като не особено перспективна. Повече от ясно е, че шансовете да привлече по-качествени хора намаляват все повече и повече. А що се отнася до призванието ... Да ходи някой да си залага живота заради материал, който го плюе под път и над път. Материалът ДГД. Ако някъде в бъдещето му затрябва армия - да търси Ясен и т.п.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ето и първото сито. Като е престижно всички се явяват, като не е само тези които искат това да работят с желание. Мат'ряла какво не плюе под път и над път? То мат'рял ве. Теб не те ли плюе? И като те плюе криви ли ти ветропоказателя?

Коментар

Като изчезнат мисиите всичко ще се подреди.
                          Даника

Коментар

Какъвто и потенциал да е имала "БНА" - и нейните ВВС - това няма никакво значение, защото никаква част от него, не беше "в услуга" на България. За България бяха разходите, които още плащаме, а и скоро няма да платим.

В този смисъл, Ясен не е никакъв оптимист (не че не може да си е такъв по принцип) - просто реалист.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Няма начин нещата да се върнат така както ги помните другари, какво му се нахвърлихте на Ясен че бил казал нещо си.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Не вярвам някой да иска да се върне онова, па ако да е барабар и с армията.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X