Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ангара стартира днеска за първи път.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ангара стартира днеска за първи път.

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Спейс Хикс може да доставя в близък космос ДО 500 кг, вчерашната Ангарата 1.2 ДО 3,8 тон.
    Има ли данни за $/кг?
    Публикувайте отговор

Коментар

Все още няма. ПЪРВИЯ пуск бе ИЗПИТАТЕЛЕН!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Спейс Хикс може да доставя в близък космос ДО 500 кг, вчерашната Ангарата 1.2 ДО 3,8 тон.
        Факон 9, който е в регулярна експлоатация изкарва до ниска орбита десет тона и половина, а до геостационарна - четири тона и половина.
        А Фалкон Хеви, която е в разработка, но в доста по-напреднал стадий от Ангара, е съпоставима със Сатурн - над 50 тона на ниска орбита и 15-ина тона до Луната и Марс.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          А пламъка отляво на корпуса, в долната част, но все пак над соплата, на какво се дължи ?
          Пламък няма - осветен от пламъка на двигателя конденз е това. Ако имаше пламък щоуто щеше да е друго.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Пламък няма - осветен от пламъка на двигателя конденз е това. Ако имаше пламък щоуто щеше да е друго.
            Като гледам сега на големия монитор, май сте прави - няма пламък.
            И аз се чудех, що не се взривява?
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
              Това че Русия изстреляла ракета след 21години , нещо не ми е новина. Виж пратиха хора на Марс преди американците , това вече ще е новина.

Новина е която показва на кьде вьрвят,и че вьобще вьрвят хората за което едно голямо БРАВО.

Ние какви новини вадим???Не можем да боядисаме това което ония построиха,а я мьчим 25 години вече.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Модулна конструкция, лесно преносима и сглобяема на място. Ако някога Русия беше колонизирала някой остров до Екватора, а не Източна Европа, и беше построила там космодрум, сега щеше да изстрелва двойно по-големи товари на същата цена. Нямаше да имат конкуренция при опита, който имат с ракетните технологии. А това са много пари и за инвестиране. Сега разчитат на държавни субсидии и затова нещата вървят бавно.

Коментар

И аз съм се замислял... Не могат ли нещо платформа да закотвят ала-бала, или ще е прекалено голяма ?
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    И аз съм се замислял... Не могат ли нещо платформа да закотвят ала-бала, или ще е прекалено голяма ?
                    Гоблине за нещо такова ли говориш http://mgzin.bg/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D...5%D1%82%D0%BE/
                    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Да, но си го представям по-голямо
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Тaзи идея се развива от самата зора на космонавтиката изобщо. Има куп експерименти, а от средата на '60-те има и практическа реализация. Съвсем буквално - като автономна плаваща платформа, работеща от самия екватор се осъществи преди 20-ина години. Беше съвместно начинание на американци, руснаци, украинци, норвежци, а и други разни. След фалита на начинанието като чисто комерсиално, контрола се пое от руската държава и се сви до експериментално-лабораторна постановка на държавна издръжка. Явно технологиите не са на нужното ниво и има още много за доизкусуряване.

пп
                        А, gabocvet вече е писал.
                        Последно редактирано от davc; 10-07-14, 20:47.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има и френски космодром Куру във Френската Гвиана, в Латинската Америка, откъде чат пат се изстрелват и росийските ракети.

Коментар

Да, но си го представям по-голямо
                            Ами Sea Launch си е доста голямо изделие (платформата в комплект с кораба) и избутва 6 тона на геосинхронна орбита...
                            Просто процеса е по-бавен и по-трудно предвидим, защото доста време пътува към точката на изстрелване.. Но пък преимуществата от изстрелване близо до екватора явно си струват (или пък не - щом обявиха банкрут )...
                            И вече си е практически руска компания...
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Загубите (катастрофи) не са много... самата платформа е втора употреба, изглежда текущите разходи са огромни, за да не издържат икономически.
                              Самото начинание вече е невъзможно и политически щом като е руско. С тези украински ракети...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Модулна конструкция, лесно преносима и сглобяема на място. Ако някога Русия беше колонизирала някой остров до Екватора, а не Източна Европа, и беше построила там космодрум, сега щеше да изстрелва двойно по-големи товари на същата цена. Нямаше да имат конкуренция при опита, който имат с ракетните технологии. А това са много пари и за инвестиране. Сега разчитат на държавни субсидии и затова нещата вървят бавно.
                                Може би има начин да си наемат едно парче земя, да инвестират в такова съоръжение?
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X