Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ангара стартира днеска за първи път.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ангара стартира днеска за първи път.

http://itar-tass.com/nauka/1307374

Ангара е първа изцяло росийска ракета, създадена след распада на Съветски Съюз.

От: Ангара стартира днеска за първи път.

И видео със старта.

Коментар

И малко информация за нея

Коментар

Тръгна мазно, но накриво. Забелязвам теч на гориво в горната лява част.
        Явно има доста проблеми за доизкусуряване.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Дватсят пят лет спустя?
          Дожидали.

Ама малко ми малее като габарит и възможности.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

Ама малко ми малее като габарит.…
            Може би защото "братята" са се отказали от отечествените интегрални схеми и вече си ги купуват от второ направление.

Браво и от мен.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

В интерес на истина не са 25 години, а 21. И понеже Ангарата ще бъде модулната конструкция, то за възможностите и габаритите й още рано да се говори. Факт е, че тя излетяла. След толкова много премеждия и препятствия Ангарата се издигнала в небето!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                Тръгна мазно, но накриво. Забелязвам теч на гориво в горната лява част.
                Явно има доста проблеми за доизкусуряване.
                Имат вентилации на горивните танкове, имат и изпарения на конденза върху корпуса от преохладеното гориво...
                Така, че не е грешка, а е предвиден ефект...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Браво, след доста проблеми и няколко отлагания, най-накрая излетя.Дано само, при следващия старт, труда на конструктори и инженери не отиде на вятъра заради някои обратно монтиран датчик, примерно!

Коментар

Това че Русия изстреляла ракета след 21години , нещо не ми е новина. Виж пратиха хора на Марс преди американците , това вече ще е новина.
                    Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                    Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Имат вентилации на горивните танкове, имат и изпарения на конденза върху корпуса от преохладеното гориво...
                      Така, че не е грешка, а е предвиден ефект...
                      А пламъка отляво на корпуса, в долната част, но все пак над соплата, на какво се дължи ?
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Навремето, това беше замислено като система за многократна употреба. „Многогократни“ трябваше да са модулите-ускорители и като така - с несравнимо по-евтина експлоатация от совалките. На това се и наблягаше при „презентирането“ ѝ, даже някакви предварителни договорки се прокламираше да са сключени с Боинг и Локхийд. В момента, нещо по-тази страна на нещата не се говори... От „онази“ Ангара е останало просто ракета дето да се стреля от Плисецк. И била „еко“ .

пп
                        Носител с аналогична на актуалната понастоящем концепция на Ангара, беше доведен до експлоатационна годност в рамките на няколко години, от снованата от ентусиасти, частна компания Спейс Хикс, със няколко десетки души екип (че е и също така „еко“ ).
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          А пламъка отляво на корпуса, в долната част, но все пак над соплата, на какво се дължи ?
                          Не виждам пламък там.
                          Газова следа от вентилацията и изпарения кондензат - да, но не и пламък...
                          Ракетата е направила доста кратък суборбитален полет (хвъркнала е около 5000км, носейки макет - типичен изпитателен полет).
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не виждам данни - толкова милиона на тон на геостационарна орбита. Те клиентите предполагам от това ще се интересуват. Без военните, за тях няма значение. Ако се изстрелва само от Плисецк, толкова на север, това допълнително ще оскъпява всеки килограм, значи клиенти ще са само военните.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              ...Носител с аналогична на актуалната понастоящем концепция на Ангара, беше доведен до експлоатационна годност в рамките на няколко години, от снованата от ентусиасти, частна компания Спейс Хикс, със няколко десетки души екип (че е и също така „еко“ ).
                              Спейс Хикс може да доставя в близък космос ДО 500 кг, вчерашната Ангарата 1.2 ДО 3,8 тон.

Основната площадка за изстрелване за Ангарата ще стане космодром Восточный.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X