Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RC - Хеликоптер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RC - Хеликоптер

http://ziza.ru/2007/07/30/vertolet_n...am_fiziki.html
    Погледнете това моделче какви неща може !
    Теоритично значи и голям Хеликоптер ще ги може , разбира се не с толкова ряска промяна на курса защото G-тата ще станат много !
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

До: RC - Хеликоптер

Има няколко фактора които ще попречат.Теглото ,тягата на двигателя и витлата, земното ускорение,и човешкия фактор
    Последно редактирано от banjo; 08-09-07, 19:32.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Значи аз лично сам карал Хеликоптер с радио оправление и е даста трудно и когато машинката застане срещу теб всички команди стават наопаки,и определено трябра доста да се внимава а момчето което го кара е слабо казано факир
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Новите въртолети могат подобни неща. Ка-50/52 почти това.
        С големите има голям проблем с винтовете. Заради размерите са тромави - инертни са. Освен това колкото са по-големи по диаметър, толкова по-бавно могат да се въртят. Иначе ъгловите скорости в края на лопатите стават околозвукови и тръгват всички лоши явления на околозвуковия полет. С увеличаването на ефективността на диска и мощността на двигателите се намесва и пропелерната твърдост - огъването на лопатите перпендикулярно на оста на диска. Превишаването и води до удряне на опашката от винта или до кръстосване на двата винта. Тогава всичко се разрушава веднага.
        А иначе Ми-24 могат колкото летящите крепости от войната, само възможностите им за самоотбрана са несравнимо по-високи. Ка-50 - колкото изтребителите от тогава, като едновременно носят и колкото голям бомбардировач. А ако се сбият, те няма и да се разминат като самолетите, ше спрат. Даже не е речено че поне единият ще си отиде жив.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
          http://ziza.ru/2007/07/30/vertolet_n...am_fiziki.html
          Погледнете това моделче какви неща може !
          Теоритично значи и голям Хеликоптер ще ги може , разбира се не с толкова ряска промяна на курса защото G-тата ще станат много !
          Още не мога да си затворя устата Освен всичко друго, перката може да му отнесе и главата, както минава на метър от него!
          При истинските нищо не е такова както тука, нито тяговъораженост, нито претоварване. Ако не се лъжа няма хеликоптер с отрицателна стъпка на лопатите (демек реверс, да духа нагоре) Тези, които спомена Стефан правят със зор лупинг и то с подходящо "засилване" и яко +g. За едно съм сигурен - този човек е невероятен талант!

Коментар

За всичко си прав с изключение на това че Ка-50 прави лупинг от висене на място
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Има няколко фактора които ще попречат.Теглото ,тягата на двигателя и витлата, земното ускорение,и човешкия фактор

за мен си абсулютно право, бил съм ави, механик 4 г витла и редуктори , при друга тежест това неможе да се получи
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Още в Афганистан Ми-24 са летели с почти -2 же)
                Последно редактирано от Стефан; 08-09-07, 20:44.

Коментар

Ахам...при -2g са летели...ама само надолу, щот в този момент винта вече е отсякъл опашката...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

С отрязана опашка може да се опита да падне на по-равно. Но даже и те не влизат в атаката с отрязана опашка.
                    "Цял живот ги правя, а сега вече не разбирам как летят въртолетите". Заключението на Мил за Афганистан. Малко преди да почине е ходил там.

Коментар

Да, само дето изказването е по повод на демонстрация на Ми-17 (всъщност Ми-8мт което е същото) на заход тип "кленов лист" и няма нищо общо с ютията Ми-24 която в разредения планински въздух е летяла като НУРС... При заход срещу целта с пълно натоварване пропадането е достигало 300 метра... За к`во летене ми говориш, за к`ви отрицателни g? Свършил е велика работа Ми-24 ама само благодарение на бронята и оръжието, "маневреността" не влиза там... Той и при морското равнище лети като Ил-2 а не като нормален вертолет, какво да говорим в разреден въздух.

Коментар

[quote=Паджеровод;Ако не се лъжа няма хеликоптер с отрицателна стъпка на лопатите [/quote]

няма друга съпка , освем при принодително палене , тоест, свободно падане при изгасени двигатели , перките се обръщат обратно и от самия въздух би трябвало да се завъртя , но поне аз незнам такъв случеи
                        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ми добре. Значи ни един Ми-24 не е излязъл от дефилетата през всичките години. Само са отивали за да паднат там.
                          Да оставят Ми-8 последен във въртележката на атакуващите са измислили най-накрая. Заради пусковете отзад, когато си отиват. Заради тях изобщо няма как да маневрират, понеже не ги и виждат. Пък Ми-8 не са маневрирали никак, за да могат тия от опашката да улучат ония на земята.
                          Атакува се от пикиране, там въртолетите не са се измъквали от въздушен противник. А срещу пещерите не е имало за какво да изпращат Ми-8, няма с какво да стреля по тях. НУРСовете поразяват само открити площи.

Коментар

Егатии,
                            станах разноглед,
                            тоя, ще да е некъв магесник, да го е..а!!!!
                            К'во ли ще стане, ако му дадат един боен вертолет с дистанционно...???!!! Ужас!!!!

Коментар

Най-доброто определение е Муха - тип конска
                              Но този "Пич" е ТАЛАНТ, аз дори не мога да си представя на забавен кадър какво той прави в реално време
                              А за големите въртолети - не ги могат тези работи и няма скоро да ги могат;І, за "вярващите" се сетих старият виц за:
                              екзалтираното хлапе тичащо към дядо си с викове:
                              - "дядо, дядо Слоновете могат да летят",
                              на което дядото отговорил
                              - "глупости, не могат",
                              - "ама дядот пише го във вестника",
                              - "те сега какви глупости пишат...",
                              - "ама дядо пише го във вестник ДУМА!",
                              - "Е да летят, да летят ама няколко метра само, не повече..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X